Halkalı Gebze banliyö tren güzergahı ve ulaşım süresi ne olacak?

Yıllardır beklenen banliyö hattı açıldı. Halkalı Gebze banliyö tren güzergahı ne olacak? Kaç dakika sürecek? Hangi istasyonlar olacak? Ücreti ne olacak?

Halkalı Gebze banliyö tren güzergahı ne olacak?
Halkalı Gebze banliyö tren güzergahı ne olacak?

Açılış töreninde ilk seferi makinist koltuğunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım yaptı. Trenin ücreti henüz belli değil. Taşımacılık 13 Mart itibariyle başlayacak.

Halkalı Gebze tren güzergahı: İstasyonlar

Halkalı Gebze banliyo tren güzergahı: İstanbul Avrupa Yakası istasyonları


  • Mustafa Kemal
  • Küçükçekmece
  • Menekşe
  • Florya
  • Yeşilköy
  • Yeşilyurt
  • Ataköy
  • Bakırköy
  • Yenimahalle
  • Zeytinburnu
  • Kazlıçeşme
  • Yenikapı
  • Sirkeci

Marmaray bağlantısı ile Anadolu Yakası’na geçiş

Halkalı Gebze banliyo tren güzergahı: İstanbul Anadolu Yakası istasyonları

  1. Üsküdar
  2. Söğütlüçeşme
  3. Feneryolu
  4. Göztepe
  5. Erenköy
  6. Suadiye
  7. Bostancı
  8. Küçükyalı
  9. İdealtepe
  10. Süreyya Plajı
  11. Maltepe
  12. Cevizli
  13. Atalar
  14. Başak
  15. Kartal
  16. Yunus
  17. Pendik
  18. Kaynarca
  19. Tersane
  20. Güzelyalı
  21. Aydıntepe
  22. İçmeler
  23. Tuzla
  24. Çayırova
  25. Fatih
  26. Osmangazi
  27. Darıca
  28. Gebze

Banliyo tren hattının entegre olacağı hatlar:

  • Halkalı istasyonunda M1B Yenikapı-Halkalı metro hattı ile,
  • Ataköy istasyonunda M9 İkitelli-Ataköy metro hattı ile,
  • Bakırköy istasyonunda M3 Bakırköy-Başakşehir metro hattı ile,
  • Yenikapı istasyonunda M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı,
  • M1B Yenikapı-Kirazlı ve M2 Yenikapı-Hacıosman metro hatları ile,
  • Sirkeci istasyonunda T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı ve denizyolları ile,
  • Ayrılık Çeşmesi istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı ile,
  • Üsküdar istasyonunda M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı ile,
  • Göztepe istasyonunda M12 Göztepe-Ümraniye metro hattı ile,
  • Bostancı istasyonunda M8 Bostancı-Dudullu metro hattı ile,
  • Pendik istasyonunda M10 Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı ile,
  • İçmeler istasyonunda M4 Kadıköy-Tuzla metro hattı.
halkalı gebze banliyö tren güzergahı
Halkalı Gebze banliyö tren güzergahı
halkalı gebze banliyö tren durakları istasyonları
Halkalı Gebze banliyö tren güzergahı

Ulaşım kaç dakika sürecek?

Toplam 43 istasyondan oluşan Gebze Halkalı banliyö hattı, yolculuk süresini 115 dakikaya indirecek. Hatta Bakırköy´den Bostancı´ya 37 dakika, Söğütlüçeşme-Yenikapı’nın seyahat süresi ise 12 dakika olacak.

Banliyö tren hattının açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı konuşmadan öne çıkanlar:

erdoğan binali yıldırım halkalı gebze

— İstanbul’un bir ucundan bir ucuna boğazın altından geçen bu hattın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Gebze Halkalı Banliyö Hattı eskiden 185 dakikada kat edilebilen bir mesafe iken şimdi 115 dakikaya inerek İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak.

— İstanbul’un en işlek ve trafik yoğunluğu en çok olan bu hat tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak. Bir başka ifade ile normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu ulaştıracak.

Halkalı Gebze banliyö tren hattı 43 istasyondan oluşuyor

— İstanbul’un tam 10 ilçesi bu hattı doğrudan kullanma imkanına sahip olacak. Marmaray ile birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat deniz hatlarımıza olan entegrasyonu ile de İstanbul trafiğinde önemli bir rahatlamaya yol açacak.


— Tarihi yarım adanın yükünde ciddi bir azalma bekliyoruz. Bu hatta çalışacak 440 araçtan 300’ünün yani vagonları kastediyorum ülkemizde üretildiler.

— Denizin altından Avrupa’ya eskiden Anadolu yakasında tren hattı Haydarpaşa’ya kadar gidiyordu. Avrupa yakasında Sirkeci, biz Marmaray ile bu iki tren hattını birleştirdik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü bünyesinde kuruyoruz. Bunun için adeta sıfırdan yapmışçasına yeniledik, geliştirdik, yeni bir çehreye koyduk.

İstanbul’un raylı sistem uzunluğu 233 kilometre oldu

— Bu hatla birlikte İstanbul’un 170 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu 63 kilometre ilave ile 233 kilometreye ulaştırmış oluyoruz. Bir tarafta iktidar bir tarafta yerel el ele vererek inşallah bu kalkınma hamlesini yürüteceğiz. Londra’dan Pekin’e kadar demir ipek yolunun İstanbul etabını burası oluşturuyor.

— Yine bu hatla birlikte yüksek hızlı trenlerimiz için artık Pendik son durak olmayacak. Halkalı’ya kadar buradan devam ediyor.

— Uzun bir hazırlık sürecinin ardından 2009 yılında Marmaray’ı bitirmeyi planladık. Tarihi eserlere gösterdiğimiz hassasiyet sebebiyle maalesef bitmesi 2013 yılına kadar sürdü.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığına aday olan Binali Yıldırım da açılış töreninde yerini aldı.

Piar Araştırma seçim anketi: 10 ildeki sonuçlar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.