Öğrencilere çalışma izni veren ülkeler listesi

Öğrencilere çalışma izni veren ülkeler hangileri? İngilizce öğrenmek hemen her alanda bir ihtiyaç haline gelmiş durumda… Bir ülkenin dilini en iyi öğrenmenin yolu o ülkede okumak ya da yaşamak olduğu biliniyor. Ama yeteri kadar bütçeye sahip değilseniz o ülkeye gittikten sonra bile hayat koşulları sizi epeyce zorlayabiliyor…

Öğrencilere çalışma izni veren ülkeler listesi
Öğrencilere çalışma izni veren ülkeler listesi

Farklı bir ülkede okumak, bir çok yönden insana oldukça tecrübe katan bir deneyim. O ülkenin dilini, kültürünü ve lezzetlerini öğrenip yeni insanlarla tanışma imkanı, heyecan verici bir yenilik.. Günümüz gençler, özellikle yurtdışı eğitimlerinde yüksek kur engelini aşmak için, hem uygun hem de  çalışma izni veren eğitim programlarını tercih ediyor.

Gökmen Özdemir, “Hayallerini gerçeğe dönüştürmesi veya hayallerine bir adım daha yaklaşmaları adına yani okurken bütçe konusunu düşünmemeleri için öğrencilere çalışma izni olan ülkeleri öneriyoruz.


Bu ülkelerdeki çeşitli staj ve part-time iş imkanları öğrencilerin gelecekteki eğitim ve iş hayatı planları için oldukça faydalı bir kapı oluyor. Aynı zaman da ülkelerine döndüklerinde de, başka bir ülkede çalışmanın avantajlarından yararlanıp daha kolay iş bulma imkanı yakalıyorlar.” diyor.

Endless Abroad CEO’su Gökmen Özdemir, okurken çalışma izni alıp çalışabileceğiniz, hem ucuza okuyup hem de okul haçlığınızı çıkaracağınız ülkeleri sıraladı.. İşte öğrencilere çalışma izni veren o ülkeler…

Öğrencilere çalışma izni veren ülkeler listesi:

İrlanda

Dizi ve film çekimlerinin vazgeçilmez duraklarından biri İrlanda, öğrencilere çalışma izni veren ülkeler arasında başı çekiyor. İrlanda’da eğitim almak isteyenler dünyanın en nazik ve cana yakın insanları ile tanışmak üzeredirler. Bu noktada buraya dil eğitimine giden öğrencilerin zorluk çekmeden ülkeye adapte olmaları oldukça hızlı oluyor. Irlanda’da Work and Study imkanları ise;


  • İrlanda’da 25 haftalık dil kursuna kayıt olan öğrencilerin yararlanabileceği bir programdır.
  • 25 haftalık dil okuluna kayıt olan öğrencilere ekstra 8 hafta daha çalışma izni verilmektedir. Özetle, öğrenciler bu programla toplamda 33 hafta kalış hakkı elde ederler.
  • Dersler Pazartesi- Cuma arasındadır ve hafta sonları tatildir. Öğrenciler haftada 15, 20 veya 25 saatlik ders programlarından birini seçip eğitim sürelerini kendileri belirlerler.
  • İrlanda’da 25 haftalık dil eğitimine kayıt olan öğrencilere haftada 20 saat yarı zamanlı (part-time) çalışma izni sağlamaktadır. Bu izin tatil dönemlerinde 40 saate (tam zamanlı) çıkmaktadır.
  • İrlanda’da Work&Study programının belli bir başlama tarihi bulunmamaktadır. Vizesini alan öğrenci İrlanda’ya varışının akabinde programı başlar.
  • GARDA ofislerine giderek çalışma ve kalış iznini onaylattıktan sonra çalışmaya başlayabilir. GARDA randevu ile çalıştığı için öğrenciler gitmenden önce mutlaka randevularını almak zorundadır.

Birçok kült filme ev sahipliği yapmış olan bu büyülü ülke, eşsiz doğasıyla, sıcak kanlı insanlarıyla ve tarihiyle hem gezginlerin hem de yabancı öğrencilerin uğrak yeri haline gelmiş durumda.

Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri)

Hem çalışıp hem de okuyabileceğiniz ülke alternatifleri her hecen gün artıyor. Öğrencilere çalışma izni veren bu ülkelerden biri de Birleşik Arap Emirlikleri. Dubai’de halkın yüzde 85’inin İngilizce konuşması ve ülkenin dünya ticareti bakımından önemli bir konumda olması buraya okumaya gelen öğrenciler için bir fırsatlar dünyasına dönüşüyor.

Dubai’yi, uçsuz bucaksız sahilleri, petrolün sudan ucuz oluşu, lüks ve ihtişamlı görüntüleri ile biliyorsunuz. Peki bu ülkedeki Work and Study koşulları ne diye sorarsanız işte yanıtı;

  • Kolay vize vermesi ve banka hesabında para bulundurma zorunluluğunun yok.
  • En az 12 hafta dil okuluna kayıt yapıldığı takdirde haftalık min. 20 saat çalışma iznini alınabiliyor.
  • Konaklamanız için çeşitli seçenekler mevcuttur. Rezidans, hosteller ve oteller bunlardan bazılarıdır. Bu alanda tercih size kalmış.
  • Dubai’de yapılan düzenlemeler ile dil eğitimi almak isteyen öğrenciler, en az 12 hafta eğitim aldıkları takdirde resmi olarak haftalık 20 saat çalışma iznine sahip olurlar. Bunun için öğrencilerin BAE İş Kanunu bünyesinde yer alan Çalışma Bakanlığı’ndan izin almaları gerekmektedir.
  • Dubai’de öğrenciler iş buldukları takdirde, genellikle saatlik ortalama 6-8 $ arasında değişen ücretler alır.

Avustralya öğrencilere çalışma izni

Doğası, havası, kangurusu,  ünlüleri ve bizi çocukluğumuza götüren tazmanya canavarı ile dünyaya nam salmış okurken keyifle çalışabileceğiniz bir ülke Avustralya. Bu ülke doğayla bütünleşip hem okurum hem de çalışırım ben diyenler için biçilmiş kaftan. Öğrencilere çalışma izni veren Avustralya’daki Work and Study şartları ise;

  • Minimum 3 aylık dil kursuna kayıt yaptırmak. Ancak vizenin daha kolay alınabilmesi için öğrencilerin aynı zamanda mesleki eğitime kurslarına katılmayı öneriyoruz.
  • Avustralya’da bulunan bu kurslar, Vocational Education an Training kurslarıdır. Yani mesleki eğitim kurslarıdır.
  • VET kurslarının süresi 24 ile 36 hafta arasında değişmekte olup finans, pazarlama ve turizm gibi konularda alınabilir. Bu süre toplamda ortalama 1 yıl sürecektir ve öğrenciler bu süre içerisinde yasal olarak çalışma hakkına sahiptir.
  • Saatlik olarak Sydney’ de ortalama 10-12 dolar kazanılırken, Melbourne’ da bu ücret saatlik 14-16 dolardır.
  • Yasal çalışma izni sayesinde ayda ortalama 1500 AUD kazanma şansınız yüksektir.

Malta


Öğrencilere çalışma izni veren ülkelerden biri de Malta. Yurtdışı eğitimi deyince hemen herkesin ilk aklına gelen ülkelerden biri Malta. Malta’nın yüzyıllar boyu pek çok kültüre kapılarını açtığı ve Mısır Piramitlerinden daha eksi yapılara ev sahipliği yaptığı bilinmekte. Akdeniz bölgesinde olduğu için, havası, suyu, doğası ve lezzetleri ülkemize pek de yabancı bir bölge değil. Bu Rönesans dönemine hizmet etmiş ülkede azımsanmayacak derecede Türk öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Malta’daki Work And Study  şartları ise;

  • 12 hafta ve üzeri dil okuluna kayıt olan öğrenciler 13. Haftadan itibaren çalışmaya başlayabilirler.
  • Part-time çalışma izin onayı yaklaşık 4 hafta sürmektedir. Vakitlice yapılan başvuru neticesinde ilk 12 hafta dolduğunda, zaman kaybetmeden çalışmaya başlanılabilmektedir.
  • Malta Hükümeti, Malta‘da 12  hafta ve üzeri dil eğitimine kayıt olan öğrencilere, haftada 20 saat yarı zamanlı (part-time) çalışma izni sağlamaktadır.
  • Malta’da saatlik ücretler 9.25 €’dan başlayıp öğrencilerin bulacağı iş ve alanlara göre artış göstermektedir.

Türklerden vize istemeyen vizesiz seyahat edebileceğiniz şehirler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.