Satılık çiftlik evi ve dağ evi ve fiyatları ne kadar?

Şehir hayatından kaçanlar dağ ve çiftlik evlerine yatırım yapıyor! Satılık çiftlik evi ve dağ evi fiyatları ne kadar?

Satılık dağ evi ve çiftlik evi fiyatları ne kadar?
Satılık çiftlik evi ve dağ evi fiyatları ne kadar?

Fiyatların geniş bir yelpazede seyrettiği çiftlik evi piyasasında konutların fiyatı 20 bin TL’den başlıyor ve değeri 5 Milyon TL ve üzerine kadar uzanabiliyor. Dağ evleri piyasasında ise çiftlik evlerine benzer bir fiyat aralığı gözlemleniyor. 25.000 TL bandından başlayan dağ evleri 8 Milyon TL üst limitinden alıcı bulabiliyor.

Şehir hayatına bir alternatif oluşturmaya başlayan dağ ve çiftlik evlerinin son dönemde daha çok tercih edilmesini yorumlayan Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay şöyle konuştu:


Trafikten ve kalabalıktan kaçmak isteyenler tercih ediyor

Şehir hayatının stresi, trafik ve kalabalıktan uzaklaşmak isteyenler şehirden kaçmak için bu tipteki konutları daha çok tercih etmeye başladı. Geniş bir fiyat aralığına sahip konutlar özellikle büyükşehirlerde yaşayan alıcılar tarafından tercih ediliyor. En çok çiftlik evinin satışta olduğu illerin başında İzmir, Bursa Muğla ve Trabzon gelirken, en çok dağ evi ilanı olan illerde ise Burdur, Sakarya, Düzce ve Çanakkale ilk sıralarda yer alıyor.

Satılık çiftlik evi fiyatları 130 bin liradan başlıyor

Verilere göre taban fiyat olan 130.000 TL’ye bir çiftlik evi sahibi olunabilirken 5 Milyon TL ve üzerine çıkan fiyat ortalamaları farklı beklenti ve ihtiyaçlara cevap verebilen geniş bir fiyat aralığı sunuyor. Satılık konut piyasasında hareketlenme yaşanan bir diğer kategoride de dağ evleri yer alıyor. Ortalama 150.000 TL bandından başlayan dağ evi fiyatları 8 Milyon TL’ye kadar uzanıyor.

Satılık çiftlik evi ve dağ evi fiyatları ne kadar?
Satılık çiftlik evi ve dağ evi fiyatları ne kadar?

En pahalı satalık çiftlik evi fiyatları İstanbul’da

Silivri’de yer alan çiftlik evleri ortalama 9 Milyon TL fiyat bandıyla dikkat çekerken 50 Milyon TL’ye de satılık çiftlik evi görmemiz mümkün. En yüksek fiyatlı çiftlik evleri listesinde İstanbul’u Muğla ve Bursa takip ediyor.


Bodrum Bitez ortalama 21 Milyon TL, Bursa Karacabey ise 15,5 Milyon TL fiyat ortalaması ile listede öne çıkıyor. Satılık dağ evleri kategorisinde ise fiyatları ile dikkat çeken illerin başında Muğla, Çanakkale, İstanbul ve Sakarya yer alıyor.

Muğla Fethiye ortalama 8 Milyon TL ile liste başında yer alırken, Fethiye’yi ortalama 5 Milyon TL ile Çanakkale Ayvacık, ortalama 4 Milyon TL ile İstanbul Göktürk ve ortalama 3,5 Milyon TL Sakarya Sapanca izliyor.

Şehirden kırsala göç hızlandı: Dağ evleri de revaçta!

Satılık dağ evi ve çiftlik evi fiyatları ne kadar?
Satılık çiftlik evi ve dağ evi yatırım konusunda revaçta

Dağ ve çiftlik evleri piyasasında ciddi bir hareketlenme yaşandığını belirten Gayrimenkul Satış Direktörü Çağrı Bozay; “Dağ evlerine baktığımızda; bu tipteki konutların satışta olduğu illerin başında Burdur, Sakarya, Düzce ve Çanakkale geldiğini görüyoruz. Bu kategoride en çok 250.000 TL – 300.000 TL bandındaki konutlar tercih ediliyor.

Satışları artış eğilimi sergileyen bir diğer kategori ise çiftlik evleri. En çok çiftlik evinin satışta olduğu illerin başında İzmir, Bursa Muğla ve Trabzon geliyor. En hızlı satılan çiftlik evlerinin 300.000 TL – 350.000 TL fiyat bandında yer aldığını gözlemliyoruz” diyor.

at çiftliği fiyatları
Satılık çiftlik evi

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan alıcıların bu tipteki konutları tercih ettiği vurgulayan Çağrı Bozay; “Bu kategoride yer alan konutlar yatırım anlamında da alıcısına ciddi miktarda kazandırma eğiliminde. Emlak piyasası her zaman olduğu gibi bugün de uzun vadede alıcısına en çok kazancı sağlayan yatırım araçlarının başında geliyor, uzun dönemli düşünüldüğünde diğer yatırım araçlarına kıyasla emlak yatırımı ortalama 3 kata kadar daha fazla kazandırabilir” dedi.

İstanbul’da kiralık ev fiyatları ne kadar oldu? (Semt ve ilçelere göre)


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.