Seçim anketi: CHP daha önce kazandığı ilçeleri kaybedebilir!

Ankethane Araştırma Şirketi, CHP’li belediye başkanlarınca yönetilen 8 ‘popüler’ ilçede araştırma yaptı. Seçim anketi sonuçlarına göre Beylikdüzü, Kartal, Maltepe ve Yenimahalle’de durum kritik.

Seçim anketi: CHP daha önce kazandığı ilçelerde kaybedebilir!
Ankethane seçim anketi: CHP daha önce kazandığı ilçelerde kaybedebilir!

Ankethane, İstanbul’da Beylikdüzü, Kartal ve Maltepe, Ankara Yenimahalle, İzmir Konak, Antalya Muratpaşa, Mersin Mezitli ve Adana Çukurova’nın bulunduğu CHP’li belediye başkanlarınca yönetilen ilçelerde araştırma yaptı.

28 Şubat-3 Mart tarihleri arasında, 12 bin kişiyle yüz yüze yapılan ankette sadece hangi partiye oy verileceğini içeren tek bir soru yöneltildi.


Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın aktardığı araştırma sonucuna göre, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği Beylikdüzü’nde kararsızlar dağıtıldığında başa baş bir sonuç çıktı. Beylikdüzü’nde CHP’nin oy oranı yüzde 48.4, AK Parti ise 47.6 oldu.

3 ilçede başa baş yarış söz konusu!

Araştırma şirketinin seçim anketi sonuçlarına göre;

  • Kartal oy dağılımı CHP 50.6, AK Parti 47.7;
  • Maltepe oy dağılımı CHP 52.8, AK Parti 44.5
  • Yenimahalle oy dağılımı CHP 50.7, AK Parti 48.1

CHP’nin açık ara önde olduğu diğer ilçelerdeki oranlar ise şöyle:

  • Konak CHP 58.2, AK Parti 40.1;
  • Muratpaşa CHP 55.7, AK Parti 41.1;
  • Mezitli CHP 44.8, AK Parti 34.3,
  • Çukurova CHP 67.3, AK Parti 30.6

Beylikdüzü, Kartal, Maltepe ve Yenimahalle CHP için riskli

Ankethane’nin analizine göre Beylikdüzü, Kartal ve Yenimahalle belediye başkanlıklarını CHP’nin ‘kaybetme’ olasılığı bulunuyor.

Maltepe belediye başkanı için CHP içerisinde ortaya çıkan muhalefetin sandığa yansıması durumunda burası da CHP’nin elinden gidebilir. Maltepe ilçesinde mevcut başkan Ali Kılıç yeniden aday gösterilince partinin ilçe teşkilatı istifa etmişti.


Aynı şekilde Mersin Mezitli‘de CHP önde görünmekle beraber kendi ortağı İYİ Parti’nin ve HDP’nin Mersin’deki ‘ayrı’ tavırları nedeniyle burada da bir ‘sürpriz’ yaşanabilir vurgusu yapılıyor.

Piar seçim anketi: Adana, Antalya, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.