CHP’den İstanbul’da seçim iptal başvurusu hakkında açıklama

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan AK Parti’nin Büyükçekmece’de İstanbul seçimlerini iptal başvurusuyla ilgili açıklama: AKP’nin Büyükçekmece’deki seçimlerin iptali talebi son derece ilginçtir, işlerin nereye gittiğini göstermektir. Kafalarda böyle bir senaryo yavaş yavaş yazılmaya başlanmıştır. Geçersiz oylardan bir şey çıkmayacağını görenler seçimi iptal etmeye çalışıyorlar. Tüm bu yaşananlar, sandıkta oy çalamayanların, seçimi çalmaya çalıştığını gösteriyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ‘sandıkta oy çalamayanlar seçimi çalmaya çalışıyorlar’ dedi. İstanbul’da 17 ilçede geçersiz oyların sayımının bittiğini belirten Öztrak ‘farkın kapanmayacağı ortadadır’ diyerek mazbataların verilmesi gerektiğini söyledi.

Öztrak’ın açıklamalarından satırbaşları:

— Hukuk güvenliğinin kalmadığı yerde sandık güvenliği de tehlikeye düşer. YSK bu sorumlulukla hareket etmek zorundadır. YSK’nın geçmiş uygulama ve kararlarına bu seçimde sahip çıkmaması üzerindeki olağanüstü baskılarına bağlanabilir. İstanbul ve Ankara kararları YSK’nın geçmiş kararlarına aykırıdır. İyi Parti’nin Balıkesir itirazının reddi de İstanbul kararlarının tam tersidir. Benzer durumlarda benzer kararlar uygulanır, talep eden partiye göre değişmez. Hukuk güvenliği dediğimiz şey de budur. Hukuk güvenliği sandık güvenliğinin teminatıdır. Baskı karşısında hakimler de kurullar da eğilip bükülmemelidir. Sandık başkanları devlet memurudur.


faik öztrak

— AKP genel başkanı seçimden önce yaptığı açıklamalarda İstanbul’da 280 binden fazla kişiyi görevlendirdiklerini söylemiştir. Bu kadar insanın önünde iddia ettikleri usulsüzlük nasıl yapılmıştır? Parti temsilcileri bu usulsüzlüklere neden itiraz etmemiştir? Seçim bitecek kaybettiğinizi göreceksiniz, geçersiz oyları bir daha sayalım diyeceksiniz. İtiraz haktır, ama bu hak hukuka uygun kullanılmalı, iyi niyetli olmalıdır. Sandık başında itiraz edilmemiş, şerh düşülmemiş oyların sayılmasını istemek hukuken delilsiz itirazdır. Sandıktan Ekrem İmamoğlu çıkınca hile ve şaibe var demeleri trajikomiktir. Seçim kazanılırsa milli irade, kazanılmazsa şaibe. Buna kargalar bile güler!

“Adalet Bakanı neyi soruşturmaktadır?”

— Milletimiz elbette buna itibar etmemektedir. Esas darbecilik sandık sonucundan çıkan millet iradesine vurulmaya çalışılan darbedir. Yapılan itirazlar iyi niyetli değildir. Sayım süreci başladıktan sonra savcıların seçim kurullarında görev yapan sandık kurulu yetkilileri hakkında araştırma başlatmaları, seçim kurullarına polislerin gönderilmesi kabul edilemez. Adalet Bakanı neyi soruşturmaktadır?

Büyükçekmece açıklaması

— AKP’nin Büyükçekmece’deki seçimlerin iptali talebi son derece ilginçtir, işlerin nereye gittiğini göstermektir. Kafalarda böyle bir senaryo yavaş yavaş yazılmaya başlanmıştır. Geçersiz oylardan bir şey çıkmayacağını görenler seçimi iptal etmeye çalışıyorlar. Seçimi çalmaya niyetlendiklerini açık seçik ortaya koyuyor. Planlanmış bir senaryo seçimin ertesi gününden itibaren ortaya konmuştur, FETÖ’nün siyasi ayağı düğmeye basmıştır. Milletin iradesine musallat olmaya çalışıyorlar. Sandıkta oy çalamayanların amacı masabaşında milletin iradesini çalmaktır. Biz bu senaryoları 7 Haziran’dan sonra bir kez daha yaşamıştık. Milletimiz bunun demokrasimize karşı bir kumpas olduğunun farkındadır.


— Seçilmiş belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, gönüllülerimizle milletin oylarına sahip çıkmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.

“İstanbul’da farkın kapanamayacağı ortadadır”

— İstanbul’la ilgili sabah elimize gelen rakamlar: 17 ilçede geçersiz oyların sayımı bitmiştir. 119 bin 652 oy sayılmıştır. Bunlardan 2 bin 184 oy Yıldırım’a, 785 oy İmamoğlu’na yazılmıştır. 18 bin 742’dir aradaki fark. Bu farkın kapanmayacağı ortadadır. Sayın İmamoğlu’nun ve Yavaş’ın mazbatalarının verilmesi gerekmektedir.

Bahçeli’nin açıklamaları

— Genellikle biz iktidarın sözcülüğü görevini yapmakta olan sayın Bahçeli’ye cevap vermeyi tercih etmiyoruz. Ama açıklamaları son derece vahimdir. (…) Oyları sayan memurlarla ilgili terörist, FETÖ’cülük suçlamaları bu memurlara baskı yapmaktır. Sayın Bahçeli bu sorumluluğun altından zor kalkar.

— İstanbul seçimlerinden Venezüella hadisesi çıkarmak akıllara zarar bir husustur. Partimizden kimse kimseyi sokağa çağırmamıştır. Bu konuşmalarıyla Bahçeli, kendisi sokak tehdidi yapmıştır.

Anıtkabir ziyareti


— Gerçekten bu seçimleri, İstanbul seçimlerini iptal ettirme noktasına kadar gitmeyi düşünenlerin kalkıp CHP’nin seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İmamoğlu’nun sözlerini bahane ederek söylediklerini anlamamız mümkün değil. Karşımızda çok ciddi bir algı operasyonu vardır. Sayın İmamoğlu, YSK sitesini açın bakın İstanbul seçimlerinin kazananıdır. Orada onun ismi var. Yıllarca bu ülkede başbakanlık, TBMM Başkanlığı yapmış bir kimsenin seçim sonuçlarını AA kararttığı noktada “biz seçildik” diye çıkmasıyla bunu karşılaştırmak mümkün dahi değildir.

Yaşar Yakış: İstanbul’da son anda ketenpereye getirip AKP’ye kazandırmak istiyorlar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.