Saraykondu: Çırağan Sarayı’na tarihi dokuyu katleden kış bahçesi

Saraykondu: İstanbul’un simgeleri arasında yer alan 108 yıllık Çırağan Sarayı’nın Boğaz kesimine ek yapı inşa edildiği ortaya çıktı. Tarihi dokuyu katleden “kış bahçesi” tepki çekti.

Saraykondu: Çırağan Sarayı na tarihi dokuyu katleden kış bahçesi
Saraykondu: Çırağan Sarayı’na tarihi dokuyu katleden kış bahçesi

İstanbul’un simgeleri arasında yer alan 108 yıllık Çırağan Sarayı’nın Boğaz kesimine ek yapı inşa edildiği ortaya çıktı. Tarihi dokuyu katleden “kış bahçesi” tepki çekti.

Karar gazetesinin haberine göre, Boğaz’daki tarihi incilerden Çırağan Sarayı’nın bahçesine kış bahçesi şeklinde bir yapı ‘konduruldu.’

Tarihi sarayın bütün manzarasını katleden prefabrik yapının neden inşa edildiği bilinmiyor.

çırağan sarayı

Sarayın tüm ihtişamını kapatan yapının fotoğraflarını çeken vatandaşlar durumu da tepki gösterdi.

Saray yetkilileri olay ile ilgili bir açıklama yapmazken vatandalar bu duruma bir an nöce müdahale edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

demirören kalkon ailesi düğünü için saray

“Demirören ve Kalyon aileleri için”

Fox TV’den Hasan Aydın, kış bahçesinin hafta sonu Demirören ile Kalyon ailesinin çocuklarının düğünü için yapıldığını yazdı.

Hasan Aydın, Twitter’da “Karar gazetesi Çırağan otelini dövmüş ama nedeni yazmaktan korkmuş. Kış bahçesi hafta sonu Demirören ile Kalyon ailesinin çocuklarının düğünü için yapıldı. Mesela İmamoğlu şu anda koltukta otursa buna izin verir miydi? Ha bir de RTE’nin katılacağı nikahı İmamoğlu kıyacak değil ya” mesajını paylaştı.

İşte o mesaj:

ciragan palace

Çırağan Sarayı, İstanbul Beşiktaş’ta Yıldız Parkı’nın karşısındaki alanda yer alıyor. Saray, Osmanlı Sultanı Abdülaziz döneminde (1830-1876) Mimar Karabet’in oğlu Serkis Balyan tarafından inşa edildi. Bir dönem imparatorluk ikametgâhı olarak kullanılan yapı, 1910 yılları arasında Meclis-i Mebusan olarak kullanıldı. 20 Ocak 1910 tarihinde önemli bir yangın geçirerek tahrip olan yapı, daha sonra restore edildi.

Video: Ucuz patates izdihamı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.