Seyahat sırasında size para kaybettirecek hatalar neler?

Şimdiye kadar genelde seyahat sırasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Peki tatile çıkarken yapılmaması gerekenler, size para kaybettirecek hatalar neler?

seyahat tatil gezi sigorta döviz uçak bileti

Turistik bölgelerin yakınlarında yemek yemek

Özellikle turistik bölgelerde bulunan işletmeler, olduğundan daha yüksek tutarda hizmet sunabiliyor. Farklı bir ülkeye ilk kez seyahat eden birçok insan da “Demek ki burada fiyatlar böyleymiş, yapacak bir şey yok” düşüncesiyle bu tür turistik bölgelerdeki restoran gibi mekanlarda olduğundan yüksek meblağlarda ödemeler yapabiliyorlar. Turistik yerlerin yakınlarındaki mekanlardan ziyade biraz daha uzakta bulunan mekanları tercih etmek cüzdanlarınızın doluluk oranındaki düşüşü minimuma indirgeyecektir.

Ülke gelenekleri hakkında araştırma yapmamak

Eğer daha önce hiç bulunmadığınız bir ülkeye gidecekseniz, öncelikle o ülke hakkında genel bir araştırma yapmalısınız. Dünyada resmen tanınan ülkelerin sayısı 173. 173 ülke, birbirinden farklı 173 kültür anlamına geliyor. Sizin kültürünüzde normal olarak karşılanan bir şey başka bir kültürde çok kaba bir hareket olarak algılanabilir.


Örneğin; birçok Asya ülkesinde yemek yerken ağız şapırdatmak yemeği yapan kişiye karşı bir saygı göstergesidir. Fakat ülkemiz de dahil olmak üzere birçok batı ülkesinde bu durum kaba bir hareket olarak görülmektedir. Bu nedenle bir ülkeye seyahat etmeden önce araştırma yapmamak kötü sonuçlar doğurabilir.

Havaalanında döviz bozdurmak

seyahate çıkarkan havalimanında döviz bozdurmak

Seyahat sırasında yapılmaması gereken şeylerin başında havaalanında döviz bozdurmak geliyor. Birçok ülkenin para birimlerinin farklı olması nedeniyle başka bir ülkeye seyahat ettiğinizde, ya kendi paranızı o ülkenin parasına ya da o ülkenin parasını kendi ülkenizin parasına çevirmeniz için bir döviz bürosuna ya da ATM’ye uğramanız mutlaka gerekecektir.

Fakat bu döviz işlemini havaalanındaki büro ya da ATM makinelerinde gerçekleştirmek istemeyebilirsiniz. Zira, çoğunlukla %0 komisyon alındığı yazsa ya da söylense de, yüksek tutarlarla işlem yaptığınız takdirde büyük para kayıplarıyla karşılaşabilirsiniz.


ATM’lerin bozulma ihtimali olduğunu da göz önünde bulundurmalısınız. Eğer hafta sonuysa ve zamanınız kısıtlıysa, ATM’nin para vermemesi gibi herhangi bir sorun meydana geldiğinde gerekli işlemlerin yapılması için pazartesi gününü beklemeniz gerekebilir.

Seyahat sigortası yaptırmamak

Kapsamlarına göre değişmekle birlikte seyahat sigortaları yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinizde sizi birçok riske karşı koruyor.

Seyahat sigortası sayesinde uçak bileti iptali gibi durumlarda zararınız karşılanır, eğer uçuşunuz ertelenirse konaklama ihtiyaçlarınız karşılanır, bagaj kayıp/çalıntı durumlarında zararınız karşılanır ve yurt dışında meydana gelebilecek herhangi bir kaza ya da hastalık durumlarında tedavi masraflarınız karşılanır.


Sigortaların kapsamlarına göre bu skalayı genişletmek mümkün. Seyahat sigortası yaptırmamak sizi bütün bu risklere karşı açık hale getirir.

Seyahat sağlık sigortası nedir? Vize sigortası nasıl alınır?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.