Tanju Özcan: Aç vatandaşlarımız varken Suriyelilere 1 kuruş yardım yok!

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ilk resmi yazsında Suriyelilere yapılan yardımların kesilmesi talimatını verdi. Özcan seçim kampanyasında, Suriyelilere yapılan yardımların kesileceğini ve Suriyelilere iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğini söylemiş, yüzde 52,7 ile seçilmişti.

BOLU belediye başkanı Tanju Özcan: Aç vatandaşlarımız varken Suriyelilere 1 kuruş yardım yok!

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, aday gösterildiği CHP’den Bolu Belediye Başkanlığı’na seçilip, mazbatasını alarak göreve başlayan Tanju Özcan, kampanya dönemindeki vaatlerinden olan ‘Bolu Belediyesi’nden yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmaması’ talimatını verdi.

İlk resmi yazısını Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gönderen Başkan Özcan, talimatında şunları kaydetti:


‘Ülkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Türk Kızılay’ı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Sosyal Uyum Yardımı’ adı altında yardım yapılmaktadır. Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim.’

Katlanılmaz boyuta geldi!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmamasına ilişkin verdiği talimatla ilgili açıklama yaptı.

Göçmen statüsündeki yabancı uyruklulara yardım yapılmaması talimatı verdiğini belirten Başkan Özcan, “Bunu ilk aday olduğum günden itibaren söyledim, daha önce TBMM’de de söylemiştim. Sayın Cumhurbaşkanı 2 hafta önce açıkladı. Suriyeliler için harcadığımız para 37 milyar doları geçti.

Sadece 1,7 milyar avro Avrupa Birliği’nden geldi, başka da bir para gelmedi. Yani 200 milyar TL’nin üzerinde paramız, misafir geldiğini söyleyen Suriyelilere gitti.

Detaylı araştırdım. Suriyeliler hem Sosyal Yardımlaşma’dan yardım alıyorlar hem Sosyal Hizmetler’den hem Kızılay’dan hem de belediyelerden alıyorlar. O yüzden ben seçmene şunu söyledim. ‘Bu artık dayanılmaz bir boyuta geldi. 7 yıldır bakıyoruz. Çocuklarımızın iaşesini veriyoruz. Ben diğer yardım kurumlarına karışamam böyle bir yetkim yok; ama Bolu Belediyesi bütçesinden bir tek Suriyeliye tek kuruş yardım yapmayacağım’. Bunun gereği olarak da bu yazıyı yazdım. Bu çağrı daha önce ülke genelinde yankı bulmuştu. Ülkemizde herkes artık bu durumdan rahatsız. Katlanılmaz bir boyuta geldi” diye konuştu.


Bu misafirlik fazla uzadı!

Seçim sürecinde, Suriyelilere ve göçmen statüsündekilere iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğini vadettiğini de hatırlatan Başkan Özcan, “İki şey söylemiştim. ‘Belediye bütçesinden hiçbir Suriyeliye yardım yapmayacağım’ demiştim. ‘Suriyelilere, göçmen statüsündeki yabancı uyruklu kişilere Bolu Belediyesi’nden iş yeri açma ruhsatı vermeyeceğim’ demiştim. Yani ‘Ben reddedeceğim. Gitsin alabiliyorsa mahkeme kararıyla alsın’ dedim; çünkü Bolu’ya ve Türkiye’ye yerleşsinler istemiyorum.

Yazık değil mi? Benim esnafım iş yeri açmak için 10 yere kayıt yaptıracak, her yere para ödeyecek, Vergi Dairesi üzerine binecek, Esnaf Odaları üzerine binecek, belediyeler üzerine binecek; bunlara hesap soran dahi olmayacak. Her yerde söylüyorum. Bu misafirlik fazla uzadı” dedi.

Sırrı Sakık’tan Tanju Özcan’a ırkçılık suçlaması

Bu süreçte Ağrı Belediyesi’ni kaybeden HDP’li Sırrı Sakık 31 Mart’ta Bolu Belediye Başkanlığı’na seçilen Tanju Özcan’a ırkçılık suçlamasında bulundu.

Sakık suçlamasında, “Meclis’te iki dönem birlikte bulunduk. Meclis’te de ırkçılığın temsiliydi. Bolu’da ona oy veren her demokrat bu suça ses çıkarmalıdır. Irkçılık suçtur!” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Sakık’ın ırkçılık sözlerine, “Haklısın… İki dönem birlikte Milletvekilliği yaptık… Ben her zaman Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri idim… Sende Kandil’in kadrolu yalakası… Kaybetmen beni üzmedi.. @sakiksirri” ifadeleriyle cevap verdi.

Öte yandan Ağrı Belediyesi’ne 31 Mart’ta seçilen Savcı Sayan, Tanju Özcan’ın Suriyeli açıklamasına, “Bolu’daki Suriye’lileri Ağrı’ya bekliyorum. Biz ekmeğimizi bölüşürüz. Kur-an’ı öpmek yetmez içinde yazanlara da uymak gerekir…”  ifadeleriyle yanıt vermişti.

tanju özcan sırrı sakık suriyeliler yardım

Aç vatandaşlarımız varken Suriyelilere 1 kuruş yardım yok!


Bolu Belediyesi’ne 31 Mart’ta seçilen Tanju Özcan, hem AKP’li Savcı Sayan’a hem de HDP’li Sırrı Sakık’a, “Tekrarlıyorum…ben Başkan olduğum sürece, Yatağa aç giren vatandaşlarımız var iken, Bolu da Türk Halkının vergilerinden oluşan bütçemizden, Suriyelilere bir tek kuruş yardım yapılmayacaktır.” ifadeleriyle yanıt verdi.

Van Gölü kıyısında Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü için inşaat başladı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.