Ekrem İmamoğlu’nun 18 günlük icraatları bir bir kabul edildi

Ekrem İmamoğlu’nun yalnızca 18 gün başkanlık görevinde kalması; çoğunluğu AK Parti’den oluşan İBB Meclisi’nde ulaşım, su ve elektrikte indirimleri oy birliği ile kabul etmesini sağladı. 

Ekrem İmamoğlu nun 18 günlük icraatları bir bir kabul edildi indirim ibb meclisi

Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası iptal edildi ama seçim vaadi olan ve kısa görev süresi içinde hayata geçirilmesi için talimat verdiği ulaşım indirimleri dün AK Parti’nin çoğunlukta olduğu İBB Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

• 200 geçişlik aylık öğrenci kartı 85 TL’den 40 TL’ye indirildi.


• 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda ve 3 günlük Ramazan Bayramı boyunca toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması karara bağlandı.

• Ayrıca YKS, LGS, AÖF ve KPSS sınavlarını olduğu günler sınava gireceklere toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak.

• İstanbul’da su fiyatlarında da konutlarda yüzde 46’ya varan, iş yerlerinde yüzde 10 indirim sağlayan kararı kabul etti.

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbullulara sözünü verdiği toplu taşımada ve suda indirim konusu ile dini ve resmi bayramlarda ulaşımın ücretsiz olması teklifleri AK Parti grubu tarafından Pazartesi günü İBB Meclis gündemine taşındı. Suya yüzde 40 indirim ve öğrenci kartının da 85 TL’den 40 TL’ye indirilmesi kararları dün gerçekleştirilen meclis oturumunda oya sunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, kent genelindeki öğrencilerin toplu ulaşım araçlarında kullandığı mavi kart aylık abonman ücretini 85 liradan 40 liraya düşürme kararı aldı. İBB Meclisi ayrıca Ramazan bayramında, 19 Mayıs’ta ve sınav günlerinde ulaşımın ücretsiz olmasını oy birliğiyle kabul etti.

Ekrem İmamoğlu: 18 günlük icraatımızdır

31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ancak YSK’nın 6 Mayıs’ta verdiği iptal kararıyla mazbatası geri alanın Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İBB Meclisi’nde kabul edilen kararların 18 günlük icraatları olduğunu söyledi. İmamoğlu, “Suda vaat ettiğimiz yüzde 40 indirimin de takipçisiyiz” dedi.

İBB Meclisi’nde vaatleri bir bir kabul edilen Ekrem İmamoğlu’ndan açıklama geldi. Öğrencilere ulaşımda indirim ve bayramlarda ücretsiz ulaşım için açıklama yapan İmamoğlu, su indiriminin de kabul edilmesinin ardından, “İstanbullulara hayırlı olsun. İndirimleri kontrol ve takip etmek için lütfen faturalarınızı saklayın” ifadesini kullandı.

Aylık öğrenci akbili 85 liradan 40 liraya indi!

AK Parti İBB Meclisi grubu, öğrenci aylık mavi kart ücretinin 40 lira ve 200 geçiş olarak belirlenmesini teklif etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu imzasıyla yapılan teklif, mecliste oy birliğiyle kabul edilerek, Hukuk, Tarife, Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale edildi. İlgili komisyonlarca olumlu görüş belirtilen teklif, rapora dönüştürülerek meclise sevk edildi.

Rapor, Meclis Birinci Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ’ın yönettiği oturumda ele alındı. Yapılan oylamada, rapor, oy birliğiyle kabul edilerek meclisten geçti.


Böylece, aylık 85 lira olan öğrenci mavi kart ücreti, 40 liraya indirildi.

19 Mayıs’ta ulaşım herkese ücretsiz

İBB Meclisi ayrıca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, İstanbulluların toplu ulaşım araçlarıyla ücretsiz yolculuk yapma kararını da oy birliğiyle aldı.

Meclis toplantısında Plan ve Bütçe, Hukuk ile Gençlik ve Spor Komisyonlarında meclise sevk edilen rapor ele alındı. Raporu görüşen meclis, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na, toplu ulaşımın ücretsiz hizmet vermesine oy birliğiyle karar verdi.

Mecliste AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti’nin üyelerinin oylarıyla alınan karara göre, 19 Mayıs’ta toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Ramazan Bayramı boyunca ulaşım ücretsiz

Öte yandan, İBB Meclisi’nde alınan karara göre, Ramazan Bayramı boyunca kentteki toplu ulaşım hizmeti de ücretsiz olacak.

Belediyenin Saraçhane’deki binasında gerçekleşen meclis toplantısında ele alınan raporda, Ramazan Bayramı münasebetiyle; halkın yapacağı akraba, dost ve mezarlık ziyaretlerine katkı sağlamak, birlik ve beraberliği pekiştirmek, toplu taşıma araçlarının kullanımını özendirerek özel araçların oluşturacağı trafik yoğunluğunu azaltmak amacı ile daha önceki bayramlarda olduğu gibi ek seferler konularak toplu ulaşımın ücretsiz taşıma yapılmasının faydalı olacağı belirtildi.

Yapılan oylamada, toplu ulaşımın ücretsiz sağlanması oy birliğiyle kabul edildi.

Buna göre, Ramazan Bayramı süresince 4 Haziran 06.00’dan, 6 Haziran 24.00’e kadar tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

Belirtilen tarihler arasında vatandaşlar, İstanbul genelinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel,  Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım, Metro İstanbul A.Ş’ye bağlı tramvay, metro, hafif metro ve füniküler, teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay araçlarında hiçbir ücret ödemeden seyahat edebilecek.

Daha önceki bayramlarda İstanbul’daki toplu ulaşım araçları Bayramlarda yüzde 50 indirimli olarak hizmet veriyordu.

Sınav günleri toplu taşıma ücretsiz


İBB, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), Liseye Geçiş Sınavı (LGS), Açık Öğretim Sınavı (AÖF) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girecek öğrenci, memur adayları ve görevlilerin, sınav günü kentteki tüm toplu taşıma araçlarıyla ücretsiz yolculuk yapmalarını oy birliğiyle kabul etti.

Konut satışları yüzde 18 düştü; yabancılara satılan konut yüzde 82 arttı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.