Kredi Garanti Fonu (KGF) KOBİ’lere 500 bin TL kredi veriyor!

Kredi Garanti Fonu (KGF), KOBİ’lere 500 bin liraya kadar 1 yıl geri ödemesiz destek kredisi veriyor. 60 ay vade imkanı sunulacak. Hangi bankalara başvuru yapılacak?

Kredi Garanti Fonu (KGF) KOBİ lere 500 bin TL kredi başvurusu

Kredi Garanti Fonu (KGF), yeni bir kredi paketi projesi ile, küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ), 500 bin liraya kadar KGF Destek Kredisi verecek.

KGF’den yapılan açıklamada; “Avrupa Yatırım Fonu’nun (EIF) KGF’ye sağladığı hibe fon ile hayata geçirilen KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği (COSME) programına gösterilen yoğun ilgi ile kısa sürede önemli bir kredi hacmine ulaşıldı ve hem reel sektörden hem de Bankacılık sektöründen gelen projenin devamı talepleri doğrultusunda KGF Destek Kredisi projesi hazırlandı” denildi.


Yüzde 80’i Kredi Garanti Fonu kefaleti

Açıklamaya göre KOBİ’ler, KGF Destek Kredisi projesi kapsamında azami 500 bin liralık krediyi yüzde 80 KGF kefaleti ile kullanabilecek. Portföy Garanti Sistemi ile kullandırılacak olan kredilerin vadesi de 12 aya kadar geri ödemesiz dönem ile birlikte asgari 36 ay, azami 60 aya kadar uzayabilecek.

Hangi bankalara başvuru yapılabilecek?

Açıklamada, “KGF Destek Kredisi’nden yararlanmak için Akbank, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Alternatif Bank, Halkbank, QNB Finansbank, VakıfBank, Denizbank, Şekerbank, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Ziraat Katılım Bankası’na başvuruda bulunulabilecek” denildi.

KGF nedir?

KGF 1993 yılında kobilerin finansmana erişmelerine yardım etme hedefiyle kuruldu. Bankalar nezdinde kredi değerliliği olan ancak teminat gücü olmadığı için kredi kullanamayan KOBİ’lere kefil olarak onlara teminat desteği sağlıyor.


KGF bir kefalet kuruluşu. Faaliyet konusunda kredi tahsisi hususu yer almıyor. Ancak KOBİ’ler lehine kefil olmak suretiyle KOBİ’lerin kredi ve destek kullanımını kolaylaştırıyor.

KGF, teminat yetersizliği nedeniyle kredi alamayan KOBİ’lere ve KOBİ dışı işletmelere kefil olur. KGF, KOBİ’lerin ve KOBİ dışı işletmelerin finansmana erişimine destek olur.

KGF destek kredisi için nasıl başvuru yapılır?

KGF’nin kefaletinden yararlanmak isteyen KOBİ’lerin, kullanacakları krediler için ortağı olan bankalar ve bu bankaların finansal kiralama şirketlerinden herhangi birine başvuruda bulunmaları yeterli. Ayrıca Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), TÜBİTAK, KOSGEB ve Eximbank destek ve kredilerine yönelik kefalet talepleri için KGF Genel Müdürlüğü’ne ya da 33 ilde bulunan 38 şubeye doğrudan başvuru kabul ediliyor.

500 bin TL kredi veren bankalar:

  • Akbank
  • Garanti Bankası
  • Türkiye İş Bankası
  • Türk Ekonomi Bankası (TEB)
  • Vakıf Katılım Bankası
  • Alternatif Bank
  • Halkbank
  • QNB Finansbank
  • VakıfBank
  • Denizbank
  • Şekerbank
  • Ziraat Bankası
  • Yapı ve Kredi Bankası
  • Ziraat Katılım Bankası

KGF, ülke ekonomisine maksimum katkıyı sağlamak için destek olunacak öncelikli sektörleri belirledi. Kadın girişimciler, genç girişimciler, ithalatı önleyici üretim yapan KOBİ’ler, ihracatçı KOBİ’ler, AR-GE ve inovasyon sektöründeki KOBİ’ler, savunma sanayine yönelik üretim yapan KOBİ’ler ve istihdam arttırıcı faaliyetleri olan KOBİ’ler KGF için öncelikli. Ayrıca bölgeler arası gelişmişlik farkını giderici destekleri olacak. KGF, sınırlı kaynakları ülke ekonomisinin gelişmesinde en etkili sektörlere, şirketlere nasıl aktarabileceğine bakıyor.

Türkiye’de vergi sistemi: Borçlu olmak da vergiye tabi!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.