Yeni parti kulis bilgileri: Gül ile Davutoğlu arasındaki diyalog

Gazeteci Ahmet Takan, yeni parti konusunda kulislerden sızan bilgileri yazdı. AKP’li muhaliflerin içinden bir parti mi yoksa iki parti mi çıkacak? Davutoğlu ile Babacan ayrı ayrı mı yoksa birlikte mi hareket ediyorlar? Abdullah Gül ne tarafta?

yeni parti kulis Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu arasındaki diyalog ortaya çıktı!

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan’ın kulis bilgilerine dayandırdığı o yazısı:

Farkındayım… Medyaya düşen haberler kafanızı karıştırıyor. Bu da doğru; yakın zamana kadar bir belirsizlik vardı. Fotoğraf biraz daha netlik kazandı diyebilirim;

AKP’li muhaliflerin içinden bir parti mi yoksa iki parti mi çıkacak?.. Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan ayrı ayrı mı yoksa birlikte mi hareket ediyorlar?.. Abdullah Gül ne tarafta?.. Bu iki isimden hangisini destekleyecek?.. Gül, tamamen dışarıda mı?.. Desteklediği partinin gelir başına oturur mu yoksa dışarıda kalır parti tutarsa Cumhurbaşkanı adayı olarak mı ortaya çıkar?.. Yoksa, bu parti kurma çalışmaları, R. Erdoğan ile yeni bir pazarlık yapmak için mi servis ediliyor?.. Ahmet Davutoğlu, Erdoğan ile pazarlık eder istediklerini alırsa parti kurmaktan vazgeçer mi?..


Kamuoyunu bir hayli meşgul eden bu sorular, AKP içinde de derin derin tartışılıyor. AKP’nin politbürosu her ne kadar İstanbul seçimlerinin iptali üzerine yoğunlaşsa da özellikle milletvekilleri grubunun asıl gündem maddesi “Gülcüler”.. Nedeni ise çok bildik.. Saray ve AKP Genel Merkezi’nin tüm tepeden sürmelerine rağmen, “seçim öncesinde başlayan yanlışlıklar” tartışılıyor da tartışılıyor…

Aday belirleme sürecindeki hatalardan, belediye meclis üyeliklerinin yazımının tek elden yapılmasına hatta iktidar yönetiminde hanedan görüntüsüne kadar. Duyduğunuzda inanamayacağınız isimler, Damat  Berat Albayrak’ı özel sohbet ortamlarında kıyasıya eleştiriyor.

“Erdoğan’ın kuşatılmışlığı” ile ilgili fotoğraflar çizilirken, içinde bulundukları durumu “artık Erdoğan içine düştüğü kıskaçtan kurtulamaz” diye yorumlayanlar bile var. “Ekonomi yönetiminde yapılan yanlışlıklar”, “dış politikadaki yetersizlik”, “Rusya ile ABD arasında sıkışan Türkiye”, “AKP’nin kuruluş ayarlarından kopması” AKP sosyete mekanlarının rutin gündem maddesi haline geldi. Ankara’ya günübirlik çalışma ziyaretine gelen (!) Ahmet  Davutoğlu’nun bulunduğu ofise “şimdilik görüntü vermeyelim” çekincesi ile gidemeyen AKP’liler ya bir yakınını yada çok güvendiği bir arkadaşını gönderiyor. Anlayacağınız, iktidar partisinde çarşı pazar oldukça karışık. Zaten bu da gizlenemiyor.


Lafı uzatmayalım…

“Gülcüler” cephesinde durum, düne göre daha berraklaştı. Partileşme çalışmaları içinde bulunan oldukça faal bir kaynaktan aldığım bilgileri şöyle özetleyebilirim;

Abdullah Gül ile Ahmet Davutoğlu arasında geçen diyalog

Ahmet Davutoğlu ile Abdullah Gül arasında bir süredir devam eden soğukluk önemli ölçüde giderildi. Ali Babacan, yeni parti hareketinin lideri yani genel başkanı olmak istemiyor. İstanbul’da yapılan özel bir toplantıda Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül’e, “Siz Cumhurbaşkanlığı yaptınız. Eğer partinin başına geçmek isterseniz bize de sizin altınızda çalışmak yakışır” dedi.

Abdullah Gül de partinin başında genel başkan olarak çalışmak istemediğini açık bir dille söyledi. Ali Babacan da genel başkan olmak istemediğini ama yeni parti içinde görev alacağını bildirdi.

Kaynağım, en geç 1 ay sonra resmileştirilmesi planlanan partide tek sıkıntının kadrolaşma olduğunu belirtti. Abdullah Gül’ün kendisine tam bağlılığı ile bilinen eski Bakan Beşir Atalay üzerinden partinin kadrolaşma ve teşkilatlarında tam hakimiyet kurmak istediğinin altını çizerek, “Bu da Ahmet  Davutoğlu’nda sıkıntı yaratıyor. Ahmet hoca, AKP’de yaşadığı tecrübeyi tekrar yaşamak istemiyor” dedi.


Yani, bugün gelinen noktada “Gülcüler” tek parti ile siyaset sahnesine girmek niyetinde. Abdullah Gül, kendisini ziyarete gelen AKP tabanındaki önemli kanaat önderlerinin “ne olacak” sorusuna “Ahmet Davutoğlu’nu izleyin” diye cevap veriyormuş… Yarın ne olur?.. Bu cephede farklı bir gelişme cereyan edebilir mi?.. Bilemem!.. “Gülcüler” de YSK’nın İstanbul seçimleri hakkında vereceği kararı bekliyor… (Kaynak: Yeniçağ)

Kulis: AKP İstanbul’da sadece 2 ilçede seçim iptali istiyor


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.