Yurt dışına açılmak isteyen firmalar için 10 adımda e-ticaret rehberi

İnternet dünyada her yere ulaşabileceğiniz bir alandır. Özellikle e ticaret işi yapan kişiler için dünyanın her yerine ulaşmak önemli bir etmen olmaktadır. Yurt dışına açılmak isteyen firmalar için 10 adımda e-ticaret rehberini sizler için hazırladık. Bu durumlara dikkat ederek firmanızı büyütebilirsiniz.

Yurt dışına açılmak isteyen firmalar için 10 adımda e-ticaret rehberi

1. Adım: Yurt dışında satış yapmak istediğiniz pazarı seçin

Çalışmak istediğiniz sektör hem yurt içi hem de yurt dışı için önemli bir konudur. Herhangi bir sektör seçmeden bu işe başlamanız hüsranla sonuçlanabilir. Bu nedenle yurt dışına açılmak isteyen firmalar ilk olarak yurt dışı Pazar araştırması yaparak satıl yapmak istediği pazarı seçmelidir.

2. Adım: Doğru bir pazar araştırması

Pazar araştırması, dünyada en fazla ne satıyor? Kim ne alıyor? Gibi sorulardan oluşmamalıdır. Satılan ürünler dönemin favori ürünleri olup bir sonraki dönem yok olabilir. Bu nedenle dünya genelinde ihtiyaç olarak görülen bir sektör seçmeniz halinde rakiplerin Pazar araştırmasını doğru bir şekilde yapmalısınız. 10 adımda e-ticaret rehberi için önemli bir kuraldır.

3. Adım: İnternet sitesi kurulumu

Bir siteniz var ise yerelden genele açılmanız ufak bir süre sürebilir. Ancak yeni bir site kuruyorsanız, firmanızı yurt dışına hazırlamanız biraz uzun sürebilir. Bu nedenle sitenizi global bir tarzda hazırlamanız ve fazla dil seçeneği koymanız e-ticaret siteniz için önemli olacaktır.

4. Adım: Kültürel farklılıklar

Dil farklılıkları ve kültür farklılıkları her yerdedir. Bu nedenle internet sitenizi kurarken, ürün girişi yaparken dil farklılıklarına dikkat etmeli ve bu duruma önem göstermelisiniz. Özellikle açılmak istediğiniz bir ülke varsa oraya ağırlık vermelisiniz.

5. Adım: Global pazaryeri kullanımı

E-ticaret siteniz yok ise ya da açmak yerine global bir sistem kullanmak istiyorsanız, global pazaryerlerini tercih edebilirsiniz. Yurtdışında aktif olan bu sistemlerde mağaza açarak kendi ürünlerinizi buradan satabilirsiniz.

6. Adım: Yurt dışında depo kullanımı

Satışlarınız ülkeler arası fazla bir mesafe yapabilir ve ürün bu süreçte zarar görebilir. Yurt dışına açılmak isteyen firmalar yurt dışında depo kullanımı yaparak orada stok tutabilir ve ürünlerini sağlam bir şekilde gönderebilir.

7. Adım: Uluslararası para birimi kullanımı

10 adımda e-ticaret rehberinde uluslararası para birimi önemli bir durumdur. Satacağınız ürünler için kullanacağınız para birimleri ve ödeme yöntemleri genele hitap etmelidir. Uluslararası bir sistem kullanarak müşterilerinize ve sizlere kolaylık sağlayacaktır.

8. Adım: Reklamınızı iyi yapın

Yurt dışına açılmak isteyen firmalar için 10 adımda e-ticaret rehberi konusunda iyi bir reklam her zamana sizlere kazandırır. İyi bir reklam ile yurt dışında satış yapmanız kolay hale gelir. Ancak bu reklamı satış yaptığınız bölgenin kültürüne uygun yapmanız gerekmektedir.

9. Adım: Kendinize iyi bir çevre edinin

Bir girişimcinin iyi bir çevresi olmalıdır. Özellikle yurt dışına açılmak isteyen bir firmanın bağlantıları ve ülkeler arası çevresi geniş olması halinde satış oranları da oldukça iyi bir şekilde artacaktır.

10. Adım: Onlar gibi düşünün

Yurt dışı kendi ülkenizden her zaman farklı görüş ve farklı sistemlere sahiptir. Bu nedenle hangi ülkeye ya da ülkelere açılmak istiyorsanız global bir görüşe sahip olmanız gerekmektedir. Bu nedenle 10 adımda e-ticaret rehberi için onlar gibi düşünmeli ve ona göre bir sistem kurmalısınız.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.