Ekrem İmamoğlu tatil eleştirilerine yanıt verdi

Ekrem İmamoğlu, tatil eleştirilerine yanıt verdi; “Tek kişinin her konuya karar vereceği, talimatla süreci yöneteceği anlayışla göreve gelmedik. Birçok takım arkadaşım görevinin başında.”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Hasanpaşa’daki yeni Salı Pazarı, restorasyonu süren Gazhane Binaları ve Kurbağalıdere’de incelemelerde bulundu.

Medya AŞ’deki işten çıkarmalar

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, Medya AŞ’de “haksız yere işten çıkarıldıkları” iddiasıyla eylem yapan çalışanlarla ilgili şöyle konuştu:


— İddiaları o yönde olabilir. Arkadaşlarımızın tespitleri ve çalışmalarının prensipleri var. İş disiplini, disipline uymama veya işe gelmeme gibi bir karakteri varsa çalışanların ona göre uygulama yapıyorlar.

— Özellikle seçim dönemlerinde işe alımlarla ilgili araştırmaları sürüyor. Çünkü çok adil olmadığını düşündüğümüz bir dönem. Bu süreçler çok adil işe alınma dönemleri değil. Arkadaşlarımın elbette ki büyükşehir çalışanları üzerinde bir araştırması var ve ona göre de işlem uyguluyorlar. Asla kişisel tavır veya davranış değildir. Herkesin bir prensibi var. Uygun olmadığını düşünen varsa tabii ki hukuki yollar açıktır.

Ekrem İmamoğlu, tatil eleştirilerine yanıt verdi: Tek kişinin her konuya karar vereceği anlayışıyla göreve gelmedik.

Ekrem İmamoğlu, tatil eleştirilerine yanıt verdi: Tek kişinin her konuya karar vereceği anlayışıyla göreve gelmedik.

İstanbul’daki yağış nedeniyle su baskınlarının yaşanması sonucu tatili yarıda bırakıp İstanbul’a gelip, sonra tekrar tatile gitmesiyle ilgili eleştirilerin sorulması üzerine Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu:


— İstanbul halkı bilsin ki en üst seviyede eforla sürece hakimiz ve çalışıyoruz. Birilerinin anladığı anlamda bir yönetim anlayışıyla biz göreve gelmedik. Tek kişinin her konuya karar vereceği, talimatla süreci yöneteceği anlayışla göreve gelmedik. Birçok takım arkadaşım, görevinin başında binlerce takım arkadaşım olacak ve bütüncül akılla bu kenti yöneteceğiz.

— Son gidişim ise evlatlarım son günlerindeydi, zaten birini alıp geri dönmem gerekiyordu. Alıp geri döndüm. Bu da babalık vazifesi. Bunların hepsi gerekli, babalık vazifesi, aile vazifesi gerekli ama en önemli şu anda İstanbul vazifesi.

Dilek İmamoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş görüşmesi

Dilek İmamoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş görüşmesi
Dilek İmamoğlu, Selvi Kılıçdaroğlu, Başak Demirtaş görüşmesi

Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile Selvi Kılıçdaroğlu ve Başak Demirtaş’ın bir araya gelmesinin “gizli bir ittifak” olarak yorumlandığının sorulması üzerine, “Gizli bir kadın ittifakı varsa ondan benim de bilgim yok. Sadece 3 hanımefendinin yemek yiyerek, sohbet edip, dertleşmesi var. Ama bilmediğimiz bir kadın ittifakı varsa, biz de oturup bir düşünelim. Siz de düşünün” yanıtını verdi.

Sağanak açıklaması


İncelemeleriyle ilgili de bilgi veren Ekrem İmamoğlu, “Hem Kurbağalıdere hem Gazhane ile ilgili şantiyemizi gezdiğimizde sürelerinin uzadığını ve bitişlerinde belirsizliklerin olduğu alanları da özellikle ziyaret ediyoruz. Burada daha hızlı hareket etmenin gerekliliği üzerinde tedbirler alıyoruz. Hem Kurbağalıdere’yi hem Kadıköy bölgesini rahatlatacak hem de Gazhane’yi faaliyete geçirerek gerçekten ciddi bir adımı sonlandırmış olacağız ve halka sunacağız. Bu noktada saha tespitleri yaptık” dedi.

İmamoğlu sözünü tuttu: İstanbul’da gece seferleri ile 24 saat ulaşım dönemi başladı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.