Güneş gazetesi kapanıyor: TürkMedya’da kriz derinleşiyor!

İBB’den reklam geliri adı altında her ay aktardığı 10 milyon TL’nin kesildiği TürkMedya’da kriz derinleşiyor. Güneş gazetesinin önümüzdeki ay dijitale geçeceği, Akşam gazetesinin de Akşam Life Eki’nin kapatılmasına karar verdiği iddia edildi.

Güneş gazetesi kapanıyor: TürkMedya da kriz derinleşiyor!
Görsel: Nisan ayında Hakkari’de şehit düşen askerlerimizi manşete taşıyan Güneş gazetesinin “4 şehit, 6 yaralı. Mutlu musun Ekrem” manşeti büyük tepki çekmişti.

Güneş gazetesi kapanıyor

Bir süredir reklam alınamadığı için grupta yaşanan tenkisatın ardından bu kez bir kapatma haberi geldi. Güneş gazetesinin önümüzdeki ay dijitale geçeceği ve bu nedenle birçok kişinin işine son verileceği iddia edildi.

Akşam gazetesinin de her cuma günü çıkan, Barış Kocaoğlu yönetimindeki Akşam Life Eki’nin kapatılmasına karar verdiği öne sürüldü.


TürkMedya Grubunda yaşanan bu krizin, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kaybetmesiyle ilgisi bulunduğu ileri sürülmüştü. Medya grubunun AKP döneminde reklam geliri adı altında desteklendiği konuşulmuştu.

İsmail Saymaz: Bir bir kapanacaklar!

Gazeteci İsmail Saymaz, yandaş medyanın krizi üzerine Güneş Gazetesi’nin kapatılma kararı sonrası Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

Güneş gazetesinin kapatılma kararıyla ilgili bir haberi alıntılayarak paylaşım yapan İsmail Saymaz, şunları yazdı:

“Güneş gazetesi gelecek ay kapanıyormuş. Kamu reklamı, belediye parası, THY’nin arka çıkması bile, bir gazeteyi okutmaya yetmedi. Diğerleri de bir bir kapanacak.”


TürkMedya’da kriz gündemdeydi

Son dönemde AKP iktidarına yakın Star, Akşam ve Güneş gazeteleri ile 24 TV’yi bünyesinde bulunduran TürkMedya’da kriz gündemdeydi.

İBB’nin geçmişte Türkmedya’ya reklam geliri adı altında her ay aktardığı 10 milyon TL’nin Ekrem İmamoğlu tarafından kesildiği iddia edilmişti.

Diğer yandan Sabah ve ATV’yi bünyesinde bulunduran Turkuvaz Medya Grubu ile aralarında büyük pasta savaşı olduğu iddiaları konuşuluyordu.

Medya grubu bünyesinde bulunan matbaadan 130 kişi işten çıkarıldı. Matbaanın kapatılması gündeme alınırken, belli bir seviye üzerinde maaş alan çalışanların da maaşlarının yarısının yatırıldığı belirtildi. Üst düzey çalışanların son maaşları ise halen yatmadı.

Havuz medyasında pasta savaşı

TürkMedya Grubundaki krize ilişkin başka bir iddia gündeme geldi. TürkMedya’nın batmasını isteyenlerin AKP içinden “Turkuvaz Medya Grubu” olduğu öne sürüldü.


Kamu kurumlarının reklamlarının ağırlıklı olarak Sabah’a, A Haber’e ve ATV’ye yönlendirildiği, diğer yandaş medya kuruluşlarının ise “üvey evlat” muamelesi gördüğü iddia edilirken başta kamu bankalarının olmak üzere verilen reklamların yüzde 80’inin Turkuvaz Medya Grubu’una aktığı konuşuluyor. Yandaşlar arasındaki bu durumun Berat Albayrak’ın da bilgisi dahilinde bir operasyon olarak yönetildiği iddia ediliyor.

Musluğu kesilen TürkMedya Grubu’nda kriz büyüyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.