Ekrem İmamoğlu: Diyarbakır’da TC vatandaşları ile görüştüm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti ile ilgili eleştirilerine yanıt verdi; “YSK’nın bütün incelemeleri yaptığı, ‘bizim vatandaşımızdır’ dediği, ‘hiçbir sorunu hiçbir sıkıntısı yoktur, seçime girebilir’ dediği, TC’nin vatandaşlarıyla, kameraların önünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesinde görüştüm. Aynı gemideyiz, yapılan iş yanlıştır.”

ekrem imamoğlu diyarbakır ziyareti açıklaması tc vatandaşları ile görüştüm otopark ispark zam yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB şirketlerinden İSPER’e yaptığı ziyaret öncesinde gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti ile ilgili “Kimlerle, neyi konuşuyor? Bakıyorsunuz, teröre bulaşmış olanlarla el ele” yorumlarına yanıt verdi.


Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu:

— Bu yorumlara üzülüyorum. Ben İstanbul’u yönetirken İstanbul’da kurumlarla kişilerle görüşüyorum. Görüştüğüm insanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Özgün bireyler. El sıkışıyoruz. Buna benzer bir durum Diyarbakır. Kiminle görüştüm? Yani yasanın seçim öncesi bütün incelemesini yaptığı, yasanın o sorumluluğu verdiği, YSK’nın bütün incelemeleri yapmış bizim vatandaşımızdır dediği, hiçbir sorunu hiçbir sıkıntısı yoktur, seçime girebilir dediği, TC’nin vatandaşlarıyla görüştüm.

— Kameraların önünde görüştüm. Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesinde görüştüm. Orada yine seçilmiş bir belediye başkanı vardı. Kim o? Yine TC yasalarına uygun bir seçime girmiş ve o ilçeyi Diyarbakır’ı yani bizim şehrimizi bizim ilçemizi yöneten TC vatandaşı ile görüştüm. Kim terörist? Kim terör örgütü ile üye? Yani bu ispat ister. Bu aynı zamanda yani iftira içerir.

— Çok acı ve gerçekten yani şaşkın bir şekilde bu süreci, izliyor ve gerçekten üzülüyorum. Memleketim adına üzülüyorum. Türkiye cumhuriyetinin 82 milyon vatandaşı adına üzülüyorum.

Kameralar önünde görüştük

Ekrem İmamoğlu, görevden alınan belediye başkanları Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk'ü ziyaret etti.
Ekrem İmamoğlu, görevden alınan belediye başkanları Selçuk Mızraklı ve Ahmet Türk’ü ziyaret etti.

Kapalı kapılar arkasında konuşmak gibi bir gelenekleri olmadığını dile getiren İmamoğlu;

— Gayet şeffaf. Diyarbakır’a gittiğimizde il başkanlığımız ziyaret ettik kameraların önünde. Kapıyı kilitlemedik belediyeye girdik kameralar önünde. Orada makamda hediyelerimizi verdik kameralar önünde. Gittik esnaf lokantasında Diyarbakır’ın o güzel kebabını yedik kameralar önünde. Ülkemizin lezzetlerini ülkemizin vatandaşları ile paylaştık. Bu tanımlar, bu sıfatlar, çok tehlikeli ve incitici. Biz demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz. Demokrasi güçlenirse, demokrasi karşıtı kurumları kişileri örgütleri zayıflatırsınız ve ülke kalkınmaz.


Aynı gemideyiz, yapılan iş yanlıştır

Görevlerinden Alınan Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı ile bir araya geldiğinde söylediği “Aynı yerdeyiz aynı noktadayız” ifadesinin sorulması üzerine İmamoğlu;

— Ben de yasayla başvurusunu yapmış, hak kazanmış ‘hiçbir engeliniz yok’ denmiş aday olmuş birisiyim. Seçimi kazandım. YSK’nın hukuksuz uygulaması ile mazbatamızı elimizden aldırlar. Ardından yine seçim yapıldı yine mazbatamızı aldık. Yani o vatandaşlarımız da başvurularını yaptılar, hiçbir engeli yok diyen YSK, bir suçu varsa niye sokakta geziyor, beraber yan yana Diyarbakır’ın sokaklarında yürüdük aynı yerdeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’ndeyiz. Diyarbakır benim. İstanbul benim. Yani sizin olduğu gibi. Yani her yurttaşın olduğu gibi. Dünya güzeli şehirlerimiz hepsi bizim. Aynı yerdeyiz, aynı gemideyiz. Demokrasiyi birlikte güçlendireceğiz. Yapılan iş yanlıştır, istirham ediyorum bu yanlıştan dönün ki birilerinin eline fırsat geçmesin. Demokrasi kuvvetlensin, hukuka aykırı olmayan kurumlar kuvvetlensin. Siyasi partiler, kanuna aykırı olmayan vatandaşın iradesi, milletin iradesi kuvvetlensin. Benim söylediğim her şey, bu memleketin bu memleket insanın yurdum insanının, ‘Yurtta barış dünyada barış’ ilkesine uygun davranması.

Neden Atatürk portresi hediye etti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Diyarbakır'da görevden alınan başkanlara Atatürk'ün fotoğrafını hediye etti: Vatandaşı dinleme nezaketini gösteren bir tablo. Duvardan indirmişlerdi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Diyarbakır’da görevden alınan başkanlara Atatürk’ün fotoğrafını hediye etti: Vatandaşı dinleme nezaketini gösteren bir tablo. Duvardan indirmişlerdi.

Diyarbakır ziyaretinde Atatürk portresi hediye ederek vermek istediği mesajın sorulması üzerine de İmamoğlu;

— Bu yurdumun değerleri var. Her yerde geçerli, herkesin hissetmesini isterim. Hissedilmesini isterim. Bu ülkenin kurucusu var, kurucu değerleri var. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladık bir gün önce. Ve Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kurucusu, bu değerlerin bize kazandırılmasının öncüsü. Bu anlamdaki değerlerin temsili noktasında bunu her yerde dile getirmiş bir yurttaşım.

— Sadece belediye başkanlığımda değil, öncesinde, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaparken, şimdi. Her konuşmamda bunu hissettirdim. Daha önce birileri hediye etmemişse onların sorunu, bilemem. Ama ben gittiğim her yere bu ve bunun gibi simgesel, temsili hediyeler götüren birisiyim.

— Orada da yine makam odamda bulunan tablonun bir benzerini, vatandaşı hisseden, vatandaşla bütün kibirden arınmış, o duyguyu hisseden o güzel fotoğrafı paylaşmak istedim. 82 milyon insanın bir değeri, bir önderi olarak, bütün Türkiye Cumhuriyeti’nin Misak-ı Milli sınırlarının, Kurtuluş mücadelesinin, top yekün vermiş bir milletin önderi olarak o posteri Diyarbakır’da paylaştım. Kendileri gayet de memnun oldular aldıkları için. Ben de verdiğim için memnun oldum. Gittiğim her yere götürmeye de hazırım, getireceğim de, kimsenin kuşkusu olmasın.

Otoparklara zam yok!


İmamoğlu, İSPARK’ın otoparklara ve bisiklet kiralamalarına yaptığı sorulması üzerine de “Bir zam çalışması elbette olacaktır ama şu an itibarı ile yoktur. Bir sistem hatası ile bazı yerlerde uygulama eksikliği olmuştur. Bununla ilgili vatandaşların varsa fazla tahsilatları iade edilecektir” açıklaması yaptı.

İSPARK otopark ücretlerine yüzde 40 zam geldi iddiası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.