Hande Fırat: Yerli otoyu gördük

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Twitter’dan “Yerli otoyu gördük” notuyla, gazetesinin bugünkü nüshasında yayınlanan bir haberi paylaştı. Hande Fırat’ın fotoğraflı paylaşımı sosyal medyada tiye alındı.

Hande Fırat: Yerli otoyu gördük
Hande Fırat: Yerli otoyu gördük

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, kişisel Twitter hesabında “Yerli oto Ar-Ge Bilişim Vadisi’nde” başlıklı haberi takipçileriyle paylaştı.

Fırat’ın “Yerli otoyu gördük” notuyla paylaştığı ve Hürriyet muhabiri Eray Görgülü’nün imzasını taşıyan haber şöyle:


Sanayi Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobil prototipinin 1/4 ölçekli ilk modelini Hürriyet Ankara ekibine gösterdi. Henüz ticari bir sır olarak değerlendirildiği için aracın görüntüsünü paylaşmadıklarını belirten Varank, “Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu, Aralık ayında yürüyen prototipi Türkiye’ye sunmak istiyor” dedi.

Twitter kullanıcıları Hande Fırat’ın paylaşımının altına 2015 yılında Sabah gazetesinde çıkan haberi alıntıladı:

Twitter kullanıcıları Hande Fırat'ın paylaşımının altına 2015 yılında Sabah gazetesinde çıkan haberi alıntıladı.

Prototip Aralık’ta

Yerli otomobile ilişkin yol haritasının çizildiğini ve yürüyen prototipin imal edildiğini kaydeden Varank şunları söyledi:


— Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG), aralıkta yürüyen prototipi Türkiye’ye sunmak istiyor. İmkan olursa Cumhurbaşkanımız da kullansın istiyoruz. Bilişim Vadisi’nde Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu’nun bir Ar-Ge merkezi yatırımı var. Ekimde yerleşmeye başlayacaklar. Kamu olarak destek veriyoruz ama bu bir ticari proje, onlar bu işi yürütüyorlar.

— Cumhurbaşkanımız da bu işin çok uzamasından elbette ki rahatsız. O da bir an önce tamamlanarak, prototipten sonra bu ürünün üretilip satılmasını istiyor. Bunu Türkiye için de, yerli bir otomobilin oluşturulması açısından da ‘devrim’ niteliğinde görüyor.


— Otomobil Girişim Grubu C segment SUV ile çıkmayı hedefliyor. Satışı artan bir model. 2022’de ilk araç çıktığında Türkiye bölgesinde bu segmentte ilk elektrikli otomobili üretmiş olarak ön plana çıkacak.

Hande Fırat’ın o paylaşımı:

Sosyal medyadan yorumlar:

 

Bahçeli: Yenikapı’ya otomobil galerisi açacak kadar çıldıran kırık sandalyeli şahısların varmak istediği yer neresidir?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.