TÜİK: Türkiye’de sağlıklı yaşam süresi 58.3 yıl!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; doğumda beklenen yaşam süresi 78.3 yıl, sağlıklı yaşam süresi ise 58.3 yıl olarak belirlendi. Kadınlar erkeklerden 5 yıl daha uzun yaşıyorlar.

TÜİK: Türkiye de sağlıklı yaşam süresi 58.3 yıl!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “Hayat Tabloları 2016-2018” istatistiklerini açıkladı. TÜİK’in açıkladığı verilere göre ortalama yaşam süresi 78.3 yıl. Yaşam süresi erkekler ve kadınlar için değişiklik gösteriyor.

Erkeklerin yaşam süresi TÜİK tarafından 75.6 yıl, kadınların yaşam süresi ise 81 yıl olarak belirlendi.


Çalışmaya başlama yaşı yaşam süresini belirleyen faktörlerden biri olarak açıklandı.

TÜİK’in istatistiklerine göre 15 yaşında çalışma hayatına başlayan bir insanın ortalama yaşam süresi 64.4 yıl olarak belirlendi. Bu süre erkekler için 61.7 yıl, kadınlar için ise 67.1 yıl olarak açıklandı.

TÜİK’in yaptığı çalışmaya göre şu an 30 yaşında olan bir kişinin ortalama 49.8 yıl yaşam süresi kaldı. 30 yaşında olan erkekler için bu süre 47.3 yıl, 30 yaşında olan kadınlar için 52.3 yıl olarak hesaplandı.

Sağlıklı yaşam 58.3 yıl

Belirli bir yaştaki kişinin günlük hayatındaki faaliyetlerini sınırlandıracak sağlık sorunu olmadan yaşaması beklenen yıl sayısı olarak tanımlanan “sağlıklı yaşam süresi” bütün Türkiye’de ortalama olarak 58.3 yıl olarak hesaplandı.


Sağlıklı yaşam süresi, erkeklerde 59.9 yıl, kadınlarda da 56.8 yıl olarak hesaplandı. TÜİK’in verilerine göre erkekler kadınlardan yaklaşık 3 yıl daha sağlık bir hayat sürüyor.

Büyük deprem habercisi mi? Uzmanlardan peş peşe açıklamalar


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.