Türk Telekom GSM sorunuyla ilgili açıklama yaptı: Turkcell ve Vodafone ne diyor?

İstanbul’da gerçekleşen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından GSM hatları yoğunluktan dolayı saatler boyunca kullanılamadı. Turkcell ve Türk Telekom yüzeysel açıklamalar yapmakla yetinirken Vodafone hiçbir açıklama yapmadı.

İstanbul Silivri açıklarında gerçekleşen 5,7 büyüklüğündeki deprem yalnızca İstanbulluları değil bütün Türkiye’yi korkuttu.

Deprem sonrasında telefonlarına sarılan insanların büyük çoğunluğu uzun süreler boyunca telefon görüşmesi yapamadı. Hatlarda yaşanan sorun altyapı yetersizliği olarak karşılandı.


Türkiye’deki operatörlerin konu ile ilgili sorun yaşayan herkesi bilgilendirmek gibi bir görevi vardı. Vodafone, Turk Telekom ve Turkcell‘den saatler süren GSM sorunlarına ilişkin beklenen açıklama ilk olarak Turkcell cephesinden geldi. Türk Telekom, 18.07 itibarıyla Twitter üzerindeki resmi hesabından bir açıklama yaptı.

Türk Telekom deprem sonrası GSM sorunuyla ilgili açıklama yaptı

“Herhangi bir kesinti bulunmuyor”

Depremin ardından milyonlarca Türk Telekom kullanıcısı, telefonlarında şebekeye erişimin olmadığını ve bu durumun hâlâ devam ettiğini belirtti.


Bu durumun ardından bir açıklama yapan Türk Telekom, kendi altyapılarında herhangi bir kesintinin olmadığını belirtti ve tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu. Yine de birçok mobil hat kullanıcısının halen şebeke erişimi olmadığı biliniyor.

Turkcell, Twitter üzerinden kullanıcılara bilgi verdi

Yaptığı açıklamayla kullanıcıları hücresel veri kullanmaya yönlendiren Turkcell, böyle anlarda internet aracılığıyla haberleşmenin daha uygun olduğunun da altını çizdi. Zaten vatandaşların önemli bir kısmı da İstanbul’da yaşanan depremin ardından yakınlarına ulaşamayınca Whatsapp gibi uygulamaları yani internet yolunu tercih etmişlerdi.

Vodafone hiçbir açıklama yayınlamazken; TürkTelekom ise henüz net bir bilgi paylaşımında bulunmadı. Turkcell’in yaptığı açıklama ise teknik detay vermekten ziyade; merak gidermeye yönelik yüzeysel bir açıklama olarak göze çarptı.


İstanbul’daki depremin ardından yaşanan GSM sorunlarına ilişkin kamuoyunun daha detaylı şekilde bilgilendirilmesi bekleniyor.

İstanbul’da depremin ardından saatlerdir telefon hatları kesik!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.