Grafik ve ses deneyimi konusunda en trend 5 oyun

İçinde tamamen kaybolabildiğiniz, etrafınızda olan biteni tüm detaylarıyla hissedebildiğiniz, ultra gerçekçi ve haliyle bir o kadar da heyecanlı bir oyun deneyimi düşünün. Ve bu deneyimden alacağınız benzersiz keyfi… Grafik ve görsellerin yanı sıra ses tasarımını da merkeze koyan yeni nesil oyunlar, kalpleri tam on ikiden vuruyor. Peki ses deneyimiyle öne çıkan bu yılın gözde oyunları neler? Düşmanın sesini ensesinde hissetmek isteyen adrenalin bağımlılarını neler bekliyor?

Post apokaliptik ortamlar, savaşçılar, zombiler, yaratıklar ve kahramanlardan oluşan, heyecan ivmesi bir an bile düşmeyen, sınırsız hayal gücünden doğan bir evren oyun dünyası. Oyun bağımlılarının vazgeçemediği bu belirsizliklerle dolu aksiyon atmosferinin çekici olmasında grafik tasarım ve görsel özellikler oldukça etkili.

Grafik ve ses deneyimi konusunda en trend 5 oyun

Gerçekçi ortamın bir diğer önemli belirleyicisi ise ses tasarımı. Titreşimin iliklere kadar hissedildiği gong sesleri, düşmanın varlığını ensede hissettiren nefes sesleri, heyecan dolu adım sesleri, yerinden zıplatan silah sesleri… İşte ses tasarımıyla gerçek dünyayı unutturan bu senenin öne çıkan oyunları:


Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice oyun game play Grafik ve ses deneyimi konusunda en trend oyunlar
Sekiro: Shadows Die Twice (oyun)

16. yy Japonya’sında geçen bu acayip oyunda hedef, “Savaş ve gururunu geri kazan!” Oyunda savaşçılar, ninja becerileri ve çeşitli silahlar eşliğinde genç bir kahramanı kurtarmak için harekete geçiyor. Oyunun ses efektleri o kadar gerçekçi ki, çalan savaş gongunun titreşimini parmak uçlarında hissetmemek imkânsız.

Oyunu profesyonel oyuncular için geliştirilmiş Bongiovi Acoustics DPS teknolojisiyle entegre üretilen Spellond Pro kulaklık ile oynamak heyecanı artırıyor. Sades Spellond Pro’nun tekli ve çoklu oyuncu ses modları, bu modlara uygun titreşim modu ve 50 mm hoparlörü, oyunda bas etkisinin çok daha güçlü hissedilmesini sağlıyor. Kulaklık, en etkili, temiz ve gerçekçi oyun deneyimini hayal edenler için ideal.

Apex Legends

Apex Legends
Apex Legends

Kıyamet sonrası atmosfer, video oyunları için yeni bir tema değil. Ancak Apex Legends, nükleer felaket sonrası yaşananları yepyeni bir seviyeye taşıyor. Bu kaotik ortamda bir çeşit dövüş kulübü simülasyonu eşliğinde bolca mücadele, heyecan ve aksiyon var.

Oyunda düşmanının her hareketini çok geç olmadan duymak isteyenler, adım sesi söz konusu olduğunda fark yaratan Sades Diablo’yu tercih ediyor. Diablo’nun içerisinde barındırdığı eşsiz realtek aygıtı ve dört farklı realtek efekti, gözler kapalıyken dâhi düşmanın yerini kolaylıkla bulabilmeyi sağlıyor.


Days Gone

Days Gone oyun ses
Days Gone

Zaman; kıyamet sonrası, yer; Kuzeybatı Pasifik sıra dağları. Eski bir çete üyesi ve motorcu olan Deacon St. John, karısı Sarah’ı kurtarmak için zombie benzeri yaratıklar olan “Freakers”ın peşine düşüyor. Oyunu Sades Wolfang ile oynamak, dağ aslanları, kurtlar ve ayıların ürküten ayak seslerini çok daha iyi duyabilmek açısından oldukça etkili. Sanal 7.1 surround ses teknolojisi ve 40 mm hoparlörüyle oyuncularına gelişmiş bir ses sistemi sunan kulaklık ile çıkmak üzere olan yangın öncesi ilk ateş çıtırtılarını rahatlıkla duyabilirsiniz.

Mortal Kombat 11

Mortal Kombat 11
Mortal Kombat 11

25 yıl önce yayınlanan Mortal Kombat, tarihin en sevilen oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Oyunun müthiş başarısında ultra gerçekçi ses efektlerinin etkisi büyük. 18 alemden oluşan alternatif bir evrende birbirleriyle ölümüne savaşan oyuncular şimdi de bu epik destanın 11. bölümünde karşı karşıyalar.

Mortal Kombat’ın dünyasında kaybolmak isteyenler için en ideal kulaklıklardan biri Sades Locust Plus. 40 mm hoparlörleriyle sanal 7.1 surround ses kalitesi sunan Locust Plus’ın gerçekçi ses deneyimi oldukça etkileyici. Oyuncuların favorisi Locust kulaklığın üst modeli olarak piyasaya sürülen Locust Plus, RGB ışık, hareket ettirilebilen mikrofon ve ergonomik tasarım gibi özellikleriyle oyun deneyimine zenginlik katıyor.

Resident Evil 2

Resident Evil 2 oyunu game play
Resident Evil 2

Tarihi başarı demişken hem oyun serileri hem de filmleriyle oyuncuların favorileri arasında yer alan Resident Evil’i anmadan bitirmek olmaz. Tam 21 yıl sonra remake olarak geri dönen Resident Evil 2, et yiyen zombilere dönüşen insanların yarattığı kaosla kaynayan Raccoon City’de mücadele veren Leon S. Kennedy ve Claire Redfield karakterlerinin hikayesine odaklanıyor.


Küresel bir zombi istilasının hüküm sürdüğü bu ortamın başarılı ürkütücülüğünde ses tasarımının etkisi büyük. Oyunu bilgisayar dışı mobil platformlarda veya konsol üzerinden oynamak isteyenler, güçlü bir ses deneyimi için hesaplı ve kaliteli kulaklık modeli Sades Spirits’i tercih ediyor. Mobil oyun denince ilk akla gelen modellerden olan rengarenk Spirits ile evde ya da dışarıda oldukça iyi bir stereo ses deneyimi elde etmek mümkün.

Öğrenciler için hayatı kolaylaştıran 9 uygulama


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.