Erdoğan, Gezi Direnişi ve Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı

11 milyon fidan dikimi etkinliğinde konuşan Erdoğan, “Geçmişte ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmışlardı. İşte burada ağaçlandırma yapıyoruz, hiç biri ortada yok. Bunların derdi ağaç dikmek değil Türkiye’yi çıra gibi yakmaktır” dedi. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da yaptığı ‘Temel atmama’ törenine de değinen Erdoğan, “Bazıları önüne gelen projeleri bile hayata geçiremiyor. İstanbul’da temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Onun için kendilerine yakışanı yapmışlar” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Geleceğe Nefes‘ kampanyası kapsamında Ankara Batıkent’te gerçekleştirilen fidan dikimine katıldı.

Erdoğan fidan dikiminin ardından konuşma yapıyor. Erdoğan, ağaç dikim töreninde ağaçları savunanların yürüttüğü Gezi Direnişi’ni hedef aldı.


erdoğan gezi direnişi ekrem imamoğlu

“Bunların derdi Türkiye’yi çıra gibi yakmaktı”

Geçmişte birileri ağaç bahanesiyle şehirlerimizi talan etmeye kalkmıştı. Haftalarca sokakları ateşe vermişlerdi. Biz burada ağaçlandırma yapıyoruz nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar? Hiçbiri ortada yok dikili ağaçları yok. Bunların derdi ağaç dikmek değil Türkiye’yi çıra gibi yakmaktı.

Bodrum’da Marmaris’te ormanlık alanları nasıl yaktıklarını izledik değil mi? Bu PKK denilen bölücü terör örgütü biz yaktık dediler onlar yaktılar biz diktik. Bunların derdi çevreyi korumak değil birileri adına Türkiye’yi kuşatmaktı.

Onlar sakalımızı tıraş ettiler bilin ki tıraş edilen sakal daha gür biter. Ama biz onların kollarını kesiyoruz o yerine gelmez. Biz fidanlarımızı hem toprağa hem gönüllere dikiyoruz. Ecdadımızdan aldığımız ağaç sevgisini taçlandırıyoruz. Bizim yeşil sevgimizi, ağaç hassasiyetimizi, çevre hassasiyetimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez.

“Temel atmama töreni”

Ekrem İmamoğlu’nun Temel Atmama Töreni de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:


“Hizmet bir vizyon işidir. Bazıları önüne gelen projeleri bile hayata geçiremiyor. İstanbul’da temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Onun için kendilerine yakışanı yapmışlar.”

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “temel atmama töreni” adını verdiği basın toplantısında AKP döneminde yapımına karar verilen 1.5 milyar liralık “Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi” projesini iptal ettiğini açıklamıştı.

“İsraf kelimesinin anlamını hatırlatmamız lazım. 1,5 milyar liralık kamusal zararı engelledik” diyen İmamoğlu, Haliç kıyısına yapılacak Eyüpsultan, Kağıthane tramvay hattının müjdesini de vermişti.

Geleceğe Nefes kampanyası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Geleceğe Nefes 11 milyon fidan dikimi kampanyası ile ilgili şöyle konuştu:


“11.11.2019 tarihinde saat 11.11’de toplam 11 milyon fidan ve ağacı geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturuyoz. Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır. Bu fidanların hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Geleceğe nefes seferberliğimiz hedeflerini aşarak dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştü. Rekorumuz bugün Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından Çorum’dan takip edilecek ve kayıtlara geçirilecektir.”

Erdoğan: Harf devrimi ile her şeyin sıfırlandığı bir dönem yaşandı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.