Muharrem İnce’den olay açıklamalar: Kötü insanlardan iyi yönetici olmaz!

Muharrem İnce: Bugün partiyi yönetenler ciğerimi dağladı. Ben size ne yaptım? Kötü insanlardan iyi yönetici olmaz! Kimi kandırıyoruz? Erdoğan’ın ağzına malzeme veren sensin. Bunu çözmeden CHP yoluna temiz siyaset ile devam edemez. Önce bu pisliği temizlemelidir. Bunu yapanlar, 24 Haziran seçiminde bana komplo kuranlarla aynı kişilerdir.

Muharrem İnce olay açıklamalar: Kötü insanlardan iyi yönetici olmaz!

Muharrem İnce, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Saray’a giden CHP’li Muharrem İnce” iddialarına ilişkin Yalova’da açıklama yaptı.

Muharrem İnce’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

“Bu toplantıyı neden Genel Merkez yerine evimin bahçesinde yapıyoruz? Burada bir komplo, tezgâh var. Sayın Genel Başkan katıldığı TV programında, ‘Şaşırmadım, doğrudur’ dedi. Eyvah dedim. Kriz anında doğrul yönetilmeyecek bu parti dedim. Sayın Genel Başkan’a telefon açtım. 11.37’de bana dönüş yaptı. 8 dakika 18 saniye konuştuk. Burada bir yalan var, birlikte görüntü verelim. O kişi ben değilim dedim. Ben aradım görevimi yaptım.


Bu tezgâhın sorumluları ortaya çıkarmalıdır. CHP, bir şirket değildir. CHP bir aile değildir, bir siyasi partidir. AK Partilileri, MHP’lileri, HDP’lileri, İyi Partilileri ilgilendirir. CHP, 82 milyona anlatmalıdır, bu tezgâhı kimin kurduğunu. Muharrem İnce 24 Haziran seçiminden beri hedef halindedir. Bu dedikoduların hepsi CHP Genel Merkezi’nde üretilmiştir. 24 Haziran akşamından bu yana bu grup dedikodu üretmektedir. Muharrem İnce’den bu kadar çekinilmesi bana gurur verir. Milyonların umutları üzerinden entrika çevirenlerden utanç duyuyorum.

Erdoğan’ın ağzına malzeme veren sensin

CHP, temiz siyaset için önce bu pisliği temizlemelidir. Arınma, temizlenme, şahlanış buradan başlayabilir. Komployu kuranları partiden atarsak yeniden şahlanırız, arınırız, temizlenir.

‘Şaşırmadım, doğrudur’ dediniz. ‘İsmi biliyorum’ dediniz, açıklamalısınız. Saray komplosu diyerek işin içinde çıkamazsınız. Erdoğan bu ülkeye pek çok kötülük etti evet ama bunun neresinde Saray? Çıktı meydan okudu.

Kimi kandırıyoruz? Erdoğan’ın ağzına malzeme veren sensin. Bu dedikoduyu ben yaymadım. Genel Başkan Yardımcısı’nı bir günde partiden atıyorsunuz, bu haini atmayacaklar. Bu komployu yapanlar yarın size de yapar. Ben size barış elini uzattım. Yaptıklarım doğrudur.


Ben ne iftiralarla karşılaştım. Ben ne kara kışlar gördüm. Üzüntüm ne  biliyor musunuz? 40 yıldır bu partide, partinin tuvaletini yıkayarak, çay servisi yaparak, partinin bayraklarını asarak, milletvekili, cumhurbaşkanı adayı olarak ‘Biliyorum, doğrudur” yerine ‘Muharrem İnce 40 yıldır CHP’de, Muharrem İnce’ye bu yakışmaz, CHP’nin hiçbir evladına yakışmaz’ demesini beklerdim.

Bugün partiyi yönetenler ciğerimi dağladı

Ne diye savunmuyorsunuz. Bugün partiyi yönetenler ciğerimi dağladı. Kim oluyorsunuz? Muharrem İnce böyle bir görüşme yapmaz’ deseler de içim yanmazdı. Kimse açıklayacaksınız, nasıl disiplin anlayışı bu.

Ben 16 yıldır milletvekilliği yapmış insanım. Erdoğan, Karamollaoğlu, Akşener’le de görüşürüm. Partiye sorarım, tweet atar basına haber veririm. Dedikoduyu kim çıkartıyor? Dedikodu AK Parti’den mi CHP’den mi çıkıyor? Gazetecinin kaynağı bunu CHP’liden duydum, Kılıçdaroğlu’na doğrulattım’ diyor.

Kötü insanlardan iyi yönetici olmaz

Bu haberi görünce kısa süre CHP’li olanlardan biri olabilir diye düşündüm. Yine CHP bize kalır. Bununla mutlaka hesaplaşacağız. Hesaplaşmadan helalleşemeyiz. Helalleşmeyi de mutlaka sağlayacağız. Bu arada teşekkür etmem gerekenler var. Başta Uğur Dündar, Candaş Tolga Işık. Birileri bu haberi yazdırmak istiyor sürekli.

Kullanılmış gazeteciler, yandaşlar olabilir biz bunlara rağmen mutlu bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Takdir milletindir. Ben bunun neresindeyim. 41 yıllık sonra 30 barajı ben aşmadım mı? Meydanları doldurmadım mı? Kendiniz aday olamadınız, mecburen beni aday yapmadınız mı? Otobüsüme binmek için torpil yapmadınız  mı?


Kötü insanlardan iyi yönetici olmaz. Ben bu partinin her kademesinde oldum.

Muharrem İnce’den Erdoğan ile görüştüğü iddiasına yanıt: Kanıtlanırsa Taksim’de kendimi yakarım!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.