Trendyol Efsane Günler indirimleri başlıyor: Hangi markalar indirimde?

Trendyol Efsane Günler (Black Friday) indirim kampanyası bu gece, 25 Kasım saat 00:00’da başlayacak. 29 Kasım tarihine kadar devam edecek kampanya kapsamında yüzde 30’dan yüzde 70’e varan indirimler sunulacak.

Trendyol Black Friday indirimleri ne zaman başlıyor?
Trendyol Efsane Günler (Black Friday) indirimleri hangi markalarda?

Trendyol Group bu yıl online pazar yerinde Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce iş ortağı satıcı ile 25 milyon ürün satışı, 15 milyar görüntülenme ve 350 milyon ziyaret ile Efsane Günler’de Türkiye’ye bugüne kadarki en büyük alışveriş festivalini yaşatmayı hedefliyor.

Trendyol, e-ticaret deneyimini en iyi yaşatan markaların halk oylamasıyla ödüllendirildiği ECHO Awards’ta 12 ödül birden aldı. Türkiye’de binlerce satıcıyı tek bir platformda bir araya getiren ve müşterilerle buluşturan Trendyol’un online pazaryeri modeli halk jürisi tarafından “En İyi Online Pazar Yeri” seçildi.


Trendyol Efsane Günler, 25 Kasım’da saat 00:00’da başlayacak ve 5 gün boyunca devam edecek. Yüz binlerce ürün indirimli fiyatlarla kullanıcılara sunulacak. Telefondan laptopa, televizyondan beyaz eşyalara, küçük ev aletlerinden kişisel bakım ürünlerine, saatten kulaklığa, kıyafetten ayakkabıya, dekorasyondan süper market ve ev tekstiline kadar geniş yelpazedeki ürünler piyasa fiyatının neredeyse yarısına satışa çıkartılacak.

25-29 Kasım arasında devam edecek olan Trendyol kampanyasında ürünlere yüzde 30 ile 70 oranında indirim uygulanacak. Trenyol kullanıcıları sepetlerine ekledikleri ürünlerin ödemelerini Efsane Günler süresince gerçekleştirmek zorunda bulunuyor. Bazı ürünlerde kargo bedava özelliği de yer alacak. Ayrıca, farklı bankalara ait kredi kartlarına da taksit seçeneği sunulacak.

Teknolojik aletlerde garanti özelliği bulunacak. Efsane Günler kapsamında Trendyol Milli markasına ait kıyafet ve ayakkabı alışverişinizde 1 ürün alana 1 ürün bedava kampanyası gerçekleştirilecek. Satın alınan ürünler en geç 3 gün içerisinde kargo yoluyla kullanıcıya ulaştırılacak.

Muhteşem indirimlerin yapılacağı Trenyol 25 Kasım’da televizyon ve akıllı telefonlarda da yüzde 25 oranında indirim yapılması bekleniyor.

Black Friday ne zaman ve nasıl ortaya çıktı?

Black Friday ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Kanada’da ortaya çıktı. ABD’de kasım ayının dördüncü perşembesi, Kanada’da ise ekim ayının ikinci pazartesi günü kutlanan Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahı gerçekleşen inanması güç boyutlardaki alışveriş çılgınlığına bu ad verildi. Noel alışverişlerinin başlangıç günü olarak da kabul edilir. ABD ve Kanada dışında Black Friday İngiltere’de de popüler bir uygulama. Bu efsane alışveriş gününde neredeyse tüm mağazalarda büyük oranlarda indirim yapılıyor ve çalışanlar uzun mesailer yapmak durumunda kalıyor.

Black Friday ismi nereden geldi?

Bulunan ilk örnek 1961 yılında yerel bir gazeteye ait. Black Friday ilk ortaya çıktığı zamanlar mağazalar neredeyse yüzde seksene varan indirimler uyguladı, bunun sonucunda da hayal etmesi güç zorluklar ortaya çıktı. Yaya ve araç trafiği kitlenmesi, yaralanmalar gibi durumlar gazetenin bu güne Black Friday demesine yol açtı ve bu gelenek devam etti.

Black Friday her yıl haberler ve sosyal medyaya da konu oluyor. İndirim haberlerinin yanı sıra gelinlik almak için kavga eden müstakbel gelinler, elektronik eşya için birbirleriyle yarışan insanlar, araba park yeri için dövüşen sürücüler, çeşitli oyun konsolları için tartışan gençler, ezilenler, oyuncak istediği veya kaybolduğu için ağlayan çocuklar gibi inanılmaz sahneler gündeme oturuyor.


Bütün bu ilgiye ek olarak Black Friday artık popüler kültürün ayrılmaz bir parçası haline geldi. Çoğu dizi ve filmde bu konu işleniyor. Gerek romantik komedilerde iki kahramanın tanışma hikayesi olsun gerek de elektronik mağaza çalışanlarının yaşadıkları trajikomik hikayeler… Black Friday en habersiz olanın bile ilgi alanına girmeye hızla devam ediyor.

Günümüzde e-ticaret sitelerinde de yaygınlaşan bu efsane günler her geçen yıl daha çok ilgi topluyor. Birçok ülkedeki e-ticaret sitesi uyguladığı indirimlerle her yıl rekor kırıyor. 2018 yılında Amerika’daki e-ticaret siteleri Efsane Günlerde 6.2 milyar doları geçen rekora imza attı.

Black Friday 2019 yılında 29 Kasım Cuma gününe denk geliyor. Bu tarihte mağazalar sabah saat 5 – 6 gibi çok erken saatlerde hizmet vermeye başlıyor. Hatta son zamanlarda bazı mağazalar Black Friday’i gece 12’de başlatma kararı aldı. Bunun sonucunda mağazaların önünde şaşılacak derece uzun kuyruklar oluşuyor. İnsanlar gece kamp yaparak sınırlı sayıdaki ürünleri almak için birbirleriyle yarışıyor. Bunun dışında gün içinde oluşan uzun yaya ve araç kuyrukları, gürültü gibi etkenler Black Friday adının hakkını veriyor. Peki, Black Friday hangi mağazalarda? Neredeyse tüm mağazalarda bu gün varken en fazla indirim telefon, oyun konsolu, tablet gibi elektronik ürünlerinde, gelinlik, ayakkabı, giyim, elbise, kozmetik & kişisel bakım ve kitap gibi ürün kategorilerinde yapılmaktadır.

Türkiye’de Black Friday

Son yıllarda e-ticaretin gelişmesi ile Black Friday indirimleri sadece Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve İngiltere’deki mağazalara değil, tüm dünyaya yayıldı. Günümüzdeki e-ticaret sitelerinin de takip ettiği bu akım sayesinde insanlar mağazalardaki kuyruk karmaşasından uzak kalıp tek tıkla istedikleri ürünü alabiliyor. Black Friday indirimleri Türkiye’de de aktif olarak uygulanıyor.

Mağazaların günler süren indirimlerinin yanı sıra internette de akıl almaz kampanyalar oluyor. Black Friday günü ve indirimleri Türk kullanıcıların alışverişlerinde normal bir güne oranla çok büyük bir sıçramanın kaynağı oldu. Türkiye’deki ortalamalar göz önünde bulundurulduğunda bu dönemdeki alışverişlerin neredeyse iki kat daha indirimli olduğu görülmektedir. Buradan da anlayabileceğimiz gibi Türkiye’deki tüketici, Black Friday gününde bir hayli aktif.

Black Friday 2019 Trendyol

Heyecanla beklenilen Black Friday indirimleri alışveriş severlerle Trendyol’da buluşuyor! Evinin havasını değiştirmek isteyenler mobilya indirimleriyle, evcil hayvanını şımartmak isteyenlere pet shop ürünleriyle, beyaz eşyalarını yenilemek isteyenlere beyaz eşya kampanyalarıyla karşılaşıyor.

Trendyol Yılın En Büyük İndirimleri dediği Efsane Günler’e 25 Kasım saat 00:00’da başlıyor! 5 gün sürecek Black Friday indirimlerinde cep telefonundan bilgisayara, beyaz eşyadan kozmetiğe, giyimden ayakkabıya, süpermarket ürünlerinden mobilyaya ve aklınıza gelebilecek yüz binlerce üründe büyük indirimler sadece Trendyol’da.


Sevdiğiniz markaların başka hiçbir yerde bulamayacağınız indirimleri ve kampanyaları ile aklınızı başınızdan alacak bir alışveriş deneyimi Efsane Günler ile 25 Kasım 00:00’da sizi bekliyor. Size ise bu fırsatları kaçırmamak için Trendyol Efsane Günler sayfasına girip, favori ürünlerinizi şimdiden sepetinize eklemek kalıyor!

Black Friday indirimleri: Trendyol, Morhipo, Hepsiburada, Boyner, Amazon, Teknosa ve dahası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.