Black Friday 2019 satış rakamları açıklandı!

Geçtiğimiz ay 11.11 gibi başlayan ve Efsane Cuma ile devam eden indirim günlerinin satış rakamları açıklandı!

Black Friday 2019 satış rakamları

Sadece Black Friday’de yapılan alışveriş sayısı 2 milyon 700 bin rakamına ulaştı. Alışveriş yapanların çoğu alışverişleriniz saat 00:00 ve 01:00 arası yaptı. Bunun bir diğer nedeni kampanyaların ve ürünlerin stoklarla sınırlı olması idi. Hepsiburada indirim kuponu kullanımı ve arama verilerine göre bu yıl Hepsiburada indirim kuponu araması geçtiğimiz yıllara göre 2 kat arttı. Hepsi burada indirim kuponları için ayrıca bakınız. Kullanıcıların geçtiğimiz yıla göre bu yıl daha çok alışveriş yaptığı Efsane Cuma’da Özellikle kampanyanın başladığı ilk saatlerde bazı sitelerde sıkıntılar oldu.

Yoğunluğu ve artan talebi karşılamakta zorlanan sitelerin sunucuları bir kaç saat sonra normal bir durum alırken, bunu daha kısa sürede atlatan sitelerde oldu. Yoğunluğun geçen seneye göre daha az olmasının bir sebebi Bazı marka ve sitelerin kampanyalarına önden başlaması sayesinde oldu. Hepsiburada Efsane cuma indirimlerine 1 hafta erken girerek yoğunluğu 1 hafta gibi zamana yayarak daha az sıkıntı ile kampanyanın altından kalkmış oldu. Trendyol’da kampanyaya bir kaç gün önce başlayan siteler arasında geliyor.

Black Friday 2019 satış rakamları açıklandı!

Kampanya boyunca siteler ve markalar toplam 92 milyondan fazla mail atarak kullanıcılarını çekmeye veya bilgilendirmeye çalıştı. En çok alışveriş yapan yaş grubu 22-34 olarak gözlemlendi. Dünya genelinde Black Friday kampanyalarını daha çok erkekler takip ederken bu husus Türkiye’de tam tersine dönüyor. Türkiye’de kampanyayı takip edenlerin çoğunluğu kadın kullanıcılar. %58 oranla kadınların takip ettiği kampanyada ortalama bir kullanıcı 1750 TL harcadı.

indirim kuponu kodu hepsiburada trendyol

Sepet tutarlarının Geçtiğimiz yıllara göre baya yükseldiğini ve bu durumun birazda ülkemizde fiyatların yükselmesine bağlı olduğunu söyleyebiliriz. Kampanyada en çok reklam yapan üç firma göze çarptı. Bunlardan biri N11 iken diğer ikisi yukarıda bahsettiğimiz gibi Hepsiburada ve Trendyol. Hepsiburada sadece efsane cuma indirimlerine katılırken N11 sadece 11.11 de indirim yaptı. Bu gün için 1 ay öncesinden kupon dağıtmaya başlayan site arabalarıda çok kısa bir sürede satmayı başardı. Trendyol ise her iki kampanyaya da katılarak neredeyse 15-20 gün boyunca yoğun bir talep ve sipariş aldı. Kargo Şirketleri hemen hemen 20 gün boyunca yoğunluk hat safhaya ulaşarak pazar günü dahi teslimat yapan kargo şirketleri oldu.

Çoğu kullanıcı indirimlerden ekstra yararlanmak için kupon ararken, Bazıları ise alışverişlerini bir an önce tamamlamak için çabaladı. İndirimli alışverişlerden faydalandıklarını düşünenlerin yanında bu indirim gününde şikayetçi olanların sayısı da hayli fazla idi. Bazı kullanıcılar bazı markalarda fiyatların düşmediğini hata yükseldiğini iddia edenler dahi oldu.

Kaynak: indirimkuponum.net

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.