Flatfy katkılarıyla geliştirilen yeni nesil emlak arama uygulaması: Bird

Flatfy katkılarıyla geliştirilen yeni nesil emlak arama uygulaması Bird, Türkiye’ye gelmeye hazırlanıyor.

Kendine oturmak için veya yatırım amacıyla gayrimenkul arayan kişiler için artık diğer pek çok konuda olduğu gibi İnternet üzerinden arama yapmak ilk seçenek haline geldi. Zira internetin benzer pek çok konuda olduğu gibi bu noktadaki pratikliğini de görmemek mümkün değil.

Bununla ilgili İnternet siteleri bulunduğu gibi bu sitelerin pek çoğunun mobil cihazlara özel uygulamaları da bulunuyor. Ancak ne yazık ki bu uygulamaların pek çoğu aynı algoritma ile çalışıyor. Tasarım olarak da neredeyse hepsi birbirine benziyor.

Bu noktada farklı bir bakış açısı sunarak emlak ilanı arama sürecini daha da kolaylaştırma adına emlak ilanı arama motoru olarak hizmet vermeye başlayan tr.flatfy.com şirketi özelde birbirinin aynısı olan bu emlak ilanı yayın sitelerindeki ilanların tamamını tek bir sayfada aranan kriterlere göre bir araya toplayarak emlak ilanı arama alanında bir arama motoru olarak işlev göstermektedir.

Bu noktada Flatfy’ın yenilik getirdiği konulardan biri de mobil arama uygulamalarına oldu.

Fonksiyonel bir uygulama ihtiyacı gözden kaçmadı

Bilindiği üzere Flatfy şirketi 2015 yılında Ukrayna’nın Kiev şehrinde bir start-up olarak kurulmuş ve büyüyerek günümüze ulaşan bir şirkettir. Flatfy’ın yeni nesil bir start-up olmasının en önemli sonuçlarından biri de genç yazılımcılara ve bu alanda faaliyet göstermek isteyen kişilere her zaman yol gösterici pozisyonunun olmasıdır.

Bu kişilerden biri de henüz 2018 yılında üniversiteden mezun olmuş Ukraynalı bir yazılımcı olan Arseniy Feshchenko oldu. Feshchenko iş bulma sürecinde yaşadığı aradığı evi konumuna bakarak bulamaması üzerine bu ihtiyacı karşılama amacıyla geliştirmeye başladığı ve yazımızın da konusu olan Bird uygulamasını geliştirme fikriyle Flatfy’a başvurduğunda koşulsuz bir destek aldı ve bugün uygulama yoğun ilgiyle karşılandı.

Uygulama henüz oldukça yeni bir uygulama olmasına rağmen dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olan Reddots 2019’da ödül almayı başardı. Kısa süre içerisinde bu başarının yanı sıra uygulamanın sadece Ukrayna değil dünyanın en popüler sosyal etkileşim uygulamalarından biri olan Tinder’ı geride bırakmayı başardı.

flaty ceo emlak uygulaması bird

Yukarıdaki resimde uygulamanın beyin takımını aldıkları Reddot ödülüyle birlikte görüyorsunuz. Fotoğrafta soldan sağa doğru Ukrayna özelinde geliştirilen yeni bir internet sitesi lun.ua ve Flatfy’ın CEO’su Denys Tsyganok, flatfy.com’un CBDO’su ve projenin en büyük destekçilerinden biri olan Oleksandr Ivanov, uygulamanın fikir babası Arseniy Feshchenko ve Bird uygulamasının tasarım geliştirmesini yapan Yevheniy Pancheshnyi görülüyor.

Peki uygulamanın bu kadar başarılı olmasının sırrı neydi? Uygulama diğer uygulamalardan farklı olarak kullanıcılarına neyi vaat ediyordu? Şimdi dilerseniz bu soruları cevaplayalım.

Konumu baz alarak arama yapma

Bird uygulamasının benzer uygulamalardan en büyük farkı navigasyon uygulamalarının mantığıyla çalışmasıdır. Diğer emlak arama uygulamalarında uygulanan yöntem, halihazırda var olan ilanların sıralanarak bu ilanlar ve en fazla ilana ilişkin bir resmin görülmesi iken, Bird uygulamasında ilanı aradığınız konumun tıpkı navigasyon uygulamasında olduğu gibi sokak ve caddelere bölünmüş halinin bir harita şeklinde karşınıza çıkmasıdır.

Bu haritayı kullanarak oldukça pratik bir şekilde aradığınız satılık veya kiralık daireleri kolayca bulabiliyorsunuz.

Uygulamanın geliştiricisi Feshchenko bu fikre aslında iş hayatına yeni başlamış bir genç olarak karar verdi. Zira iş hayatına yeni girmiş ve özellikle ya yeni evli ya da bekar olan kişilerin işyerlerine yakın konumlarda oturmak istemelerine binaen konum temelli bir emlak ilanı araması uygulaması geliştirmek istemiştir.

Uygulamanın Ukrayna’daki popülerliğine bakılırsa bu noktada yoğun ilgi gördüğünü ve büyük bir ihtiyacı karşıladığını söylememiz de mümkündür.

flaty yeni nesil emlak arama uygulaması bird

Yukarıdaki resimde Bird uygulaması içerisinden bir ekran görüntüsüne yer verilmiştir. Resimden de anlaşılacağı üzere sarı renkli yapılar halihazırda satılık veya kiralık olan emlak ilanlarını göstermektedir.

Bu yapıların sadece kiralık veya sadece satılık ilanları göstermesi seçeneğine de program içerisinde yer verilmiştir. Bununla birlikte satılık ve kiralık dairelerin renklerini farklı olarak görebileceğiniz bir seçeneğiniz de bulunmaktadır.

Bird uygulamasında yer alan emlak ilanlarının tamamı Flatfy sitesi üzerinden kullanıcılara sunulmaktadır. Dünyanın en büyük emlak ilanı arama motoru olan Flatfy’ın güvencesi ile en güncel emlak ilanlarına uygulamada günbegün yer verilmektedir.

Bird uygulaması Türkiye’ye gelmeye hazırlanıyor

Pek çok avantajı ile birlikte Ukrayna’da yoğun bir şekilde kullanılan Bird uygulaması, gördüğü yoğun talep üzerine Türkiye pazarına açılmaya hazırlanıyor.

Türkiye’de hizmet vermekte olan ve emlak ilanı araması yapmayı oldukça kolaylaştıran Flatfy uygulamasının gördüğü yoğun talebin ardından Flatfy’ın desteğiyle sunulan bir diğer mobil emlak arama uygulaması Bird’ün Türkiye pazarına açılmadan önce Türkiye’deki emlak araması yapan kullanıcıların deneyimlerine ilişkin bilgi edinmesi ve Türkiye’nin kendi şartlarına has bir uygulama geliştirmesi için yaptığı bir anket çalışması bulunmaktadır.

Siz de Bird uygulamasına bir katkı sunmak istiyorsanız emlak araması yaparken kolaylaşmasını istediğiniz konuları belirterek bu faydalı uygulamanın geliştirilmesine yardımcı olun. Konu ile ilgili araştırma linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye ile birlikte dünyanın 30 farklı ülkesinde başarıyla emlak ilanı yayınlamaya devam eden Flatfy arama motorunun sunduğu yenilikler elbette ki bununla sınırlı kalmayacaktır.

Yenilikçi bir yönetim anlayışı ve her zaman ileriyi hedef alan yönetim kadrosuyla Flatfy ile keyifli ve çağın gereklerine uygun pratik bir emlak araması yapabilirsiniz.

Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.