Otizmli çocuğa yaşam koçu tarafından işkence

İstanbul’da bir otizmli çocuğa yaşam koçu tarafından spor salonunda adeta işkence uygulandı. Yapılan soruşturmanın ardından yaşam koçu olan şahsa yaralama suçundan dava açıldı. Çocuğa uygulanan şiddet bilirkişi raporuna da yansıdı.

Otizmli çocuğa yaşam koçu tarafından işkence

Otizmli çocuğa yaşam koçluğu yapan U.D. tarafından adeta işkence uygulandı.

8 yaşındaki B.Ö. isimli çocuğa ailesi tarafından U.D. adlı yaşam koçu tutuldu. U.D., B.Ö.’yü spor salonuna götürdü. Salonda B.Ö.’ye şiddet uyguladı.


Salonun soyunma odasında öncelikle çocuğun başına vurdu, ardından öne doğru eğdi. Daha sonra U.D., B.Ö.’ye kıyafetlerini giymesini söyledi. B.Ö. yapamayınca U.D. onun karnına dirseğiyle 3 defa vurdu. Daha sonra elindeki havluyu sıktı, kırbaç gibi kullanarak şiddet uygulamaya devam etti.

Bilirkişi kabul etti

B.Ö.’ye şiddet uygulandığını fark eden aile konuyu yargıya taşıdı. U.D. hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede B.Ö.’nün darp edildiğinin anlaşıldığı ifade edildi. 60. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada U.D. şiddet uygulamadığını ileri sürdü. Bu nedenle spor salonundaki kamera kayıtları incelendi.


Bilirkişi raporunda B.Ö.’ye şiddet uygulandığı ifade edildi. Raporun sonuç metninde şu ifadeler kullanıldı:

“Çocuk giyinmekte zorlandıkça şahıs sinirlenerek çocuğa şiddet uygular. Şahsın çocuğa şiddet uygulaması bir kerelik olmayıp, soyunma odasında çocukla birlikte kamera açısında bulunduğu yaklaşık 15 dakika boyunca değişik şekillerde (itme, çekme, dirsek atma, başına vurma, yumruk gösterme vb.) tekrarlı olarak şiddet içerikli davranışlarda bulunur. Çocuğa uyguladığı fiziksel şiddetlerin yanı sıra, bakışlarıyla jest ve mimikleriyle de psikolojik olarak şiddet uyguladığı da görülmüştür. Şahsın çocuğa şiddet uygulamasına etken olan durum gözlemlendiğinde çocuğun tek başına yapmakta zorlandığı işlerin yardım almadan kendi kendine yapmasının beklenmesine karşılık, bu beklentilerin çocuk tarafından tam olarak yerine getirilememesi üzerine şahsın sinirlenerek çocuğa şiddet uygulamaya başladığı anlaşılmıştır.”

Otizmli çocuğa şiddet görüntüleri:


14 Kasım günü görülen son duruşmada B.Ö.’nün ailesi eziyet suçundan yargılama istedi. Mahkeme davayı 7 Nisan 2020’ye erteledi.

Okul müdürü kız öğrencilere hakaretler ederek etek boyu ölçtü


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.