Okul müdürü kız öğrencilere hakaretler ederek etek boyu ölçtü

Siirt’teki Kurtalan Anadolu Lisesi’nde okul müdürü Fersende Karataş kız öğrencilere hakaretler eşliğinde etek boyu ölçtü. Olayın ses kaydında müdürün kız öğrencilere, “Kes sesini, terbiyesiz, edepsiz, dengesiz, haddini bilmez” gibi ifadeler kullandığı da duyuluyor. Ses kaydının sosyal medyada yayılmasının ardından okul müdürü açığa alındı.

siirt kurtalan anadolu lisesi Okul müdürü kız öğrencilere hakaretler ederek etek boyu ölçtü

Siirt’de Kurtalan Anadolu Lisesi Okul Müdürü, kız öğrencilere hakaretler ederek etek boyu ölçtü. Olayın ses kaydının ortaya çıkmasının ardından müdür açığa alındı.

HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş ve gazeteci Metin Cihan olayın ses kaydını Twitter’dan paylaştı ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a mesaj gönderdi.


Beştaş olayla ilgili yaptığı paylaşıma, “Yer; Kurtalan Anadolu Lisesi… Ses kayıtlarına yansıyanlar alenen okul müdürünün psikolojik şiddet uyguladığını ortaya koyuyor. Birçok okulda benzer durumlar yaşanıyor. Lütfen sessiz kalmayın. Okul ve yurt müdürü işlerinin ehli değildir ve derhal görevden alınmalıdır. Kurtalan Anadolu Lisesi Okul müdürü Fersende Karataş ve Melek Misal Ceylan kız öğrencilerin etek ve pantolon boylarını ölçerek, saçları ile uğraşarak hakaretlerle onları rencide ediyor. Derhal görevden alınmaları gerekiyor” notunu düştü.

Metin Cihan da Twitter paylaşımına, “Öğrencilere kesintisiz hakaretler savuran, onlara cevap hakkı tanımayan, öğrencileri dersten alıkoyup pantolon boyu ölçen, kızların bilekleri görünüyor mu diye derde düşen, diğer öğretmenleri de bu işe alet eden bu şahıs (Fersende Karataş) nasıl okul müdürü olabilir?” diye yazdı.

“Bu korkunç uygulamada Müdür Yardımcısı da var”

Cihan devamında şu ifadeleri kullandı:

“Müdürle birlikte o odada bu korkunç uygulamaya ortak olan bir de müdür yardımcısı (Melek Misal Ceylan) olduğunu unutmayalım. Belki başka idareci ve öğretmenler de vardır. O öğrenciler umarım bu eziyetten ve bu zihniyetten kurtulurlar.

Boyun eğmeyen, sözünü söyleyen, ‘şu an derste olmamız gerekir’ diyen, insan gibi muamele görmedikleri hâlde müdüre insan gibi davranan, hak arayan, bu eziyet bitsin diye ses kaydını planlayan, uygulayan ve paylaşan o öğrencilere büyük saygı duydum. Helal olsun yolları açık olsun.”


Ses kaydı:

Ayağa kalkmadı diye personele tuvalet önünde oturma cezası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.