Almanya’da iki nargile kafeye ırkçı terör saldırısı düzenlendi

Almanya’nın batısında bulunan Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau kasabasında Tobias Rathjen isimli saldırgan iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenledi. Olayda ilk belirlemelere göre 10 kişi yaşamını yitirirken ölenler arasında en az 5 Türk olduğu belirtildi.

Almanya iki nargile kafeye ırkçı terör saldırısı düzenlendi

Almanya’da iki nargile kafeye ırkçı terör saldırısı düzenlendi. Anadolu Ajansı’na göre ölenlerin 5’i Türk.

Ülkeyi dehşete düşüren saldırılar yerel saatle 22:00 sularında Frankfurt’un 25 kilometre doğusunda yaşandı. Saldırgan, Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı Hanau’daki Midnight isimli bir kafeye silahlı saldırıda bulundu. Burada 3 kişiyi öldüren Tobias daha sonra koyu renkli bir otomobille Arena Bar& Cafe isimli bir mekana gitti. Burada da insanları öldüren ve çok sayıda insanı da yaralayan saldırgan daha sonra kaçtı. Görgü tanıkları, nargile kafe müşterileri arasında Türkçe konuşanların da olduğunu o saatlerde söylemişti.


Almanya’nın çok okunan tabloid gazetesi Bild, internet sitesi üzerinden saldırganın bir dairede ölü bulunduğunu yazdı. Saldırganın evdeki annesini öldürdükten sonra intihar ettiği açıklanırken, evde inceleme yapan güvenlik güçleri bir itiraf mektubu buldu.

Irkçı terörist Tobias Rathjen’in bu mektubun yanı sıra bir videoyu da YouTube üzerinde paylaştığı ortaya çıktı. Videoda İngilizce konuşan ve farklı komplo teorilerini anlatan Tobias Rathjen’in İngilizcesinin çok düzgün olduğu ve sakince tane tane konuştuğu görülüyor.

Tobias Rathjen kimdir?

Tobias Rathjen kimdir

Alman basınında yer alan haberlere göre Tobias Rathjen isimli saldırgan 43 yaşında. Hanau’da dünyaya gelen ve orada okula giden terörist daha sonra Almanya’nın Bayreuth kentinde üniversite eğitimini tamamladı. Bir bankada memur olarak çalışan Rathjen’in evli olduğu belirtildi.

Alman basınına konuşan teröristin komşusu, “Tamamen göze çarpmayan ve normal davranan birisiydi. Kendisiyle çok yakın değildim ama birbirimizi gördüğümüzde sık sık selamlaşırdık” dedi.

Terörist videoda ne anlatıyor?

Alman basını, Tobias Rathjen isimli saldırganın evinde bir video çekip bunu birkaç gün önce YouTube’a yüklediğini yazdı. Alman basını gelişmeyi, “Bu sabaha kadar internet üzerinden izlenebilen video bir evde çekildi. Videoda Tobias Rathjen, ABD’nin yer altında askeri üsleri var ve burada çocuklara işkence yapılıyor ve öldürülüyor. Burada şeytanlara tapılıyor. Amerikan vatandaşları uyanmalı ve bu kabusla savaşmalı” şeklinde aktardı.


Videoda Almanya’daki olası bir saldırı hakkında bir açıklama olmaması dikkat çekti. Videoyu değerlendiren Alman basını ve uzmanlar, saldırganın videoda çok sakince ve düzgün konuştuğunu aktarırken, İngilizcesinin akıcı olduğu belirtildi. Videoda farklı komplo teorilerinden bahseden Tobias Rathjen’in, sesler duyduğu ve bebeklikten itibaren izlendiğini söylediği belirtiliyor.

Hanau hayalet şehir oldu

Olay yerinden bildiren Bild muhabiri, Hanau sokaklarının hayalet şehri andırdığını ifade etti. Sokakların bomboş olduğunu anlatan Bild muhabiri, olay mahallinin projektörlerle aydınlatıldığını, güvenlik güçlerinin etrafı güvenlik çemberine aldığını bildirdi.

Ülkenin çok okunan dergilerinden Spiegel de olayla ilgili son dakika gelişmelerini okurlarıyla paylaştı. Dergi, savcılığın ve adalet bakanlığının bu dava üzerinde soruşturma başlattığını duyurdu.  Saldırganların kullandığı otomobil bubi tuzaklarına karşı güvenlik güçleri tarafından dikkatle aranırken, aracın içinde mühimmat, şarjörler ve bir silah kılıfı bulundu. Bild’in soruşturmayı yürüten ekipten aldığı ilk bilgilere göre; saldırganın av ruhsatına sahip.

İbrahim Kalın: Irkçılık kolektif bir kanserdir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üzerinden Almanya’daki ırkçı terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kalın, saldırının ilk saatlerinde gündeme gelen, “Ölenler arasında Türk vatandaşları da var” iddiasını ne yazık ki doğruladı. Kalın, “Türk vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Twitter üzerinden açıklama yapan Kalın, saldırının ilk saatlerinde bir iddia olarak gündeme gelen, “Ölenler arasında Türkler de var” söylentisinin maalesef doğru olduğunu duyurdu.

Kalın, “Dün gece Almanya’da gerçekleşen ve yabancı düşmanı olduğu anlaşılan ırkçı saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olayı aydınlatmak için Alman makamlarının azami çaba göstermesini bekliyoruz. Irkçılık kolektif bir kanserdir” açıklamasını yaptı.


Öte yandan Hessen Eyalet Meclisi’nde saldırının kurbanları anısına saygı duruşunda bulunuldu. Bugünkü oturum iptal edildi.

Pegasus kazası ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.