İhtiyaç kredisi faiz oranları son 1 yılda yüzde 52 düştü!

Şubat ayı itibarıyla ihtiyaç kredisi faiz oranı taban puanı yüzde 0,89 ile son 4 yılın en düşük seviyesine gerilerken; yüksek faiz oranlarından kredi kullananlar yeniden yapılandırma için başvuruda bulunuyor. Uzmanlar ihtiyaç kredisini yapılandırmanın iki şekilde yapılabildiğini ve erken ödeme durumunda herhangi bir ceza olmadığını belirtiyor.

İhtiyaç kredisi faiz oranları son 1 yılda yüzde 52 düştü!

İhtiyaç kredisi taban faiz oranları şubat ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 52 düşüş yaşadı.

Hesapkurdu.com verilerine göre bankalar tarafından verilen en düşük ihtiyaç kredisi faiz oranı 2019 Şubat ayında %1,89’ken 2020’de %0,89’a geriledi.


İhtiyaç kredisi taban faiz oranının %2,45 ile son yılların en yüksek seviyesine ulaştığı 2019 ve 2018’in Eylül, Ekim ve Kasım aylarında ihtiyaç kredisi kullananlar, yeniden yapılandırma ile faiz yükünden kurtulmak istiyor.

20 bin TL’lik ihtiyaç kredisinde yapılandırmayla 3 bin 370 TL tasarruf sağlanabiliyor

İhtiyaç kredisi borçlarının yapılandırılmasıyla küçük meblağlarda bile faizden tasarruf edilebildiğini belirten Hesapkurdu.com Kredi Ürün Müdürü Ersin Yaşar, “Örneğin geçtiğimiz yıl şubat ayında 24 ay vade ile 20 bin TL’lik ihtiyaç kredisi kullanan bir kişi en düşük faiz oranı olan %1,89 üzerinden kredisini almış olsaydı, ödeyeceği toplam tutar 2 yıl sonunda 26 bin 155 TL olacaktı.

Ancak bugün, kalan bir yılık borç için yapılandırmaya giderse mevcut kredi faizi oranı %0,89 üzerinden 3 bin 370 TL tasarruf sağlamış olacak. Kredi yapılandırması yalnızca güncel faiz oranlarından maliyet avantajı sunmuyor, ayrıca farklı bankalardaki kredilerin tek bir bankada toplanmasına ve esnek bir planın oluşturulmasına da olanak sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Kredilerde iki şekilde yeniden yapılandırma mümkün

Tüketicilerin ihtiyaç kredisi borçlarının iki şekilde yapılandırılarak kapatılabildiğini söyleyen Ersin Yaşar şöyle açıkladı;


İlk yapılandırma türü, yüksek faiz oranından çekilen kredilerin, güncel düşük faiz oranı üzerinden kapatılmasıyla tasarruf sağlamaya yönelik yapılıyor. Banka bu durumda krediyi peşin olarak kapatarak güncel faiz oranlarından hesaplama yaparak en uygun vadeye göre borç yeniden yapılandırılır.

İkinci yapılandırma şekli ise kullanılan kredi ya da kredi kartı borçlarının daha rahat bir ödeme planıyla yapılandırılmasına yöneliktir. Kredi borçları ve gelir durumu bankaya beyan edilerek yapılandırma süreci başlatılabilir.

Yapılandırma için en kritik husus kredi notu

Kredi borcu yapılandırma işleminde kâr-zarar hesabına dikkat edilmesi gerektiğini aktaran Ersin Yaşar, “Kredi yapılandırmaları her koşulda tüketiciye fayda sağlamayabilir. Yapılandırma için doğru bir zamanda olunduğundan emin olmak gerekir.

Başvuru yapmadan önce birkaç bankanın ihtiyaç kredisi faiz oranları üzerinden karşılaştırma yaparak en doğru seçim yapılmalı. Yapılandırma konusunda dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise kredi notu.


Kredi yapılandırması için yapılan her başvuru kredi notuna göre işleme alınıyor. Kredi notu düşük olanların yapılandırma talepleri kabul edilmiyor” şeklinde konuştu.

Banka banka ihtiyaç kredisi faiz oranları:

QNB Finansbank İhtiyaç Kredisi %0,89
TEB Hoş Geldin Faizli Kredi %0,89
ING Bank İhtiyaç Kredisi %0,89
CEPTETEB Hoş Geldin Faizli Kredi %0,89
Garanti BBVA Dijital İhtiyaç Kredisi %0,95
Şekerbank Nefes Aldıran Kredi %0,95
Fibabanka İhtiyaç Kredisi %0,98
Enparacom Masrafsız İhtiyaç Kredisi %0,99
Alternatif Bank Kış Kredisi %0,99
Türkiye İş Bankası İhtiyaç Kredisi %0,99
ICBC Turkey Hesaplı Kredi %1,03
Vakıfbank İhtiyaç Kredisi Kampanyası %1,05
Ziraat Bankası Tüketici Ürün Paketi %1,05
Halkbank İhtiyaç Kredisi %1,07
DenizBank İhtiyaç Kredisi Kampanyası %1,09
Akbank Direkt Kredi %1,12
Yapı Kredi İhtiyaç Kredisi %1,13
HSBC İhtiyaç Kredisi Kampanyası %1,19
Burgan Bank Dijital İhtiyaç Kredisi %1,19

Altın fiyatları rekor kırıyor! Çeyrek altın ne kadar oldu?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.