Katlanabilir telefon Samsung Galaxy Z Flip ve S20 özellikleri

Samsung, San Francisco’da düzenlenen ‘Unpacked 2020’ lansmanı ile en üst modeli Galaxy S20, Plus/Ultra ve katlanabilir telefon Galaxy Z Flip modelini görücüye çıkardı.

Katlanabilir telefon Samsung Galaxy Z Flip ve S20 özellikleri
Katlanabilir telefon Samsung Galaxy Z Flip ve S20 özellikleri

Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip ve S20 teknik özellikleri ve fiyatı…

Samsung’un yeni üst seviye akıllı telefonu tanıtıldı. San Francisco’da düzenlenen Unpacked 2020 etkinliğinde tanıtılan Galaxy S20 ve Galaxy Z Flip modellerinin özellikleri Apple iPhpne 11’e meydan okuyacak cinsten.


Samsung Galaxy S20 teknik özellikleri neler? Samsung Galaxy S20 Türkiye fiyatı ne kadar? İşte merak edilen bu soruların yanıtları ve detaylı bilgiler.

Katlanabilir telefon Samsung Galaxy Z Flip

Unpacked 2020 etkinliğinde dikkati çeken başka bir model de, Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip oldu.

Türünün ilk örneği olan katlanabilir cam kullanılarak üretilen Galaxy Z Flip’de, katlandığında avuca sığan 6,7 inçlik ekran bulunuyor. İlk kez bu cihazda kullanılan “Gizli Menteşe” ve yenilikçi kullanıcı deneyimi sayesinde, Galaxy Z Flip’de içerik üretmek, paylaşmak ve izlemek kolaylaşırken, katlanabilir cam ekran , kullanıcı deneyimiyle birleşerek yeni bir mobil deneyim sunmayı hedefliyor.

samsung galaxy z flip teknosa medimarkt vatan bilgisayar

Galaxy Z Flip, her şeyin sürekli hareket halinde olduğu modern yaşam tarzı için tasarlanırken, bu telefonla eller kullanılmadan farklı açılardan bir çok şey yapılabilecek. Galaxy Z Flip de, bugün itibarıyla online sipariş açılırken, parlak siyah ve parlak mor renk seçenekleri ile Türkiye’de satışa sunulacak.

Samsung Electronics Mobil Ürünlerden Sorumlu Başkan Dr. TM Roh yeni akıllı telefona ilişkin; “Galaxy Fold’un yarattığı heyecan bize cesaret verdi. Galaxy Z Flip, katlanabilir cihaz kategorisinin evrimi açısından önemli bir adım, çünkü kullanıcılarımıza yeni bir tasarım konsepti, yeni bir ekran ve hepsinden önemlisi yeni bir mobil deneyim sunuyor. Galaxy Z Flip’in eşsiz katlanabilir tasarımı ve kullanıcı deneyimi ile bir mobil cihazın nasıl olabileceğini ve kullanıcılara neler sunabileceğini yeniden tanımlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Samsung’un yeni kablosuz kulaklığı Galaxy Buds+ etkinlikte tanıtılan ürünler arasında yerini aldı. AKG ses sisteminin kullanıldığı Galaxy Buds+’ta çift yönlü hoparlör, benzersiz ses kalitesi için 3 mikrofon ve uzun saatler yeten bir batarya ömrü sunuluyor.

Galaxy Buds+, siyah, beyaz ve gök mavisi renk seçeneklerine sahip.

Samsung Galaxy S20 teknik özellikleri

Ekran: 6,2 inç 1080p Dynamic AMOLED ekran, 120 Hz
İşlemci: Exynos 990 ya da Snapdragon 865 (yurt dışı)
RAM: 8 GB
Depolama: 128 GB
Arka Kamera: 12 MP Sony IMX 555 geniş açılı ana kamera + 64 MP ISOCell S5KGW2 telefoto + 12 MP ISOCell S5K2LA ultra geniş açı, 8K video kayıt.
Ön Kamera: 10 MP Sony IMX 374
Batarya: 4.000 mAh
Bağlantı: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB Type-C
İşletim Sistemi: Android 10.0
Renkler: Kozmik Gri, Kozmik Mavi, Kozmik Pembe
Boyutlar: 151,7 x 69,1 x 7,9 mm
Ağırlık: 164 gram

Samsung Galaxy s20

Kamera

Galaxy S20 & S20+ : 64MP

3x Hibrit Optik Zoom 30x’e kadar Süper Çözünürlük

Galaxy S20 Ultra :108MP

10x Hibrit Optik Zoom 100 kata kadar Süper Çözünürlük

Düşük ışıkta, profesyonel kamera sistemi aynı anda birden fazla fotoğraf çekerek, daha az bulanıklık ve gürültüyle tek bir çarpıcı çekimde birleştirir. Daha büyük görüntü sensörleri ve AI ile Gece moduna geçmek, gün ışığı gibi gece sahneleri çekebileceğiniz anlamına gelir.


8K video çekimi

Yüksek çözünürlüklü video. 4K’dan 8K’ya kadar mobil çözünürlük imkanı. Bu, UHD’den 4 kat ve FHD’den 16 kat daha büyük. 8K ile anları süper keskin çözünürlükte yakalamak mümkün hale geliyor.

Süper sabitleme

Bir aksiyon kamerası gibi videoyu dengeler. Daha büyük sensör ve yuvarlanma önleyici sabitleyici, kamera hareketini dengeler, böylece çekimleriniz bulanık ve kararsız hale gelmez, pürüzsüz bir görüntü elde edilir.

AI Single Take modu

Tek çekim yapmak ve birden fazla formatı yakalamak için yepyeni bir yol Single Take aslında patlama modu canavar moduna döndü. Devrim niteliğindeki AI (yapay zeka) ile, 10 saniyeye kadar çekim yapmanıza ve çeşitli biçimleri geri almanıza olanak tanır – yani yeniden çekim yapmak zorunda kalmadan an için en iyi stili seçebilirsiniz.

Hyperfast 5G

Paylaşmaya ve akışa devam etmenizi sağlayan HyperFast teknolojisi. 5G modem ile Galaxy S20, S20 + ve S20 Ultra anında yüklemenize ve indirmenize izin verir. Bu, HyperFast hızlarında canlı akış, paylaşım ve oyun anlamına gelir.

Tüm gün pil

Güç açık ve açık ve açık…

Pillerimiz güçlüdür, 5000mAh (tipik) maksimum kapasiteye sahiptir. Ama aynı zamanda akıllıdırlar, tek bir şarjla güç tasarrufu ve sondan daha uzun süre tasarruf etmek için mobil alışkanlıklarınıza göre uyarlanırlar.

Depolama

750.000 favori fotoğrafınız için büyük bir yer. Galaxy S20, S20 + ve S20 Ultra, yüksek çözünürlüklü videolarınızı ve fotoğraflarınızı saklamak için devasa dahili depolama özelliğine sahip güçlü kamera için üretilmiştir. Daha sonra, toplamda 1,5 TB’a kadar daha fazla depolama için microSD kartla genişletebilirsiniz.

Güvenlik

Tüm güvenlik sistemini yükselttik, sizinkiler sizin PIN kodunuzu, şifrenizi, deseninizi ve Blockchain Özel Anahtarınızı korumaya adanmış güvenli bir işlemci oluşturduk. Knox platformuyla birlikte, donanımdan yazılıma kadar telefonunuzun her yerine güvenlik aşılanır. Böylece özel veriler gizli kalır.

Galaxy S20 fiyatı ne kadar?

Samsung, dün akşam düzenlediği etkinlik ile Galaxy S20 modellerini tanıttı. Samsung’un yeni telefonları 6 Mart tarihinde ABD ile eş zamanlı olarak ülkemizde de satışa sunulacak. Samsung Galaxy S20 serisinin en küçük üyesi olan Galaxy S20, ABD’de 999 dolarlık fiyat etiketiyle alıcı bulacak. Samsung Galaxy S20, ülkemizde yaklaşık 11 bin liralık fiyat etiketiyle raflarda yerini alması bekleniyor.

Samsung Galaxy Z Flip modeli özellikleri

ZFlip modeli özellikleri

Tıpkı Galaxy S20 ailesinde olduğu gibi Dynamic AMOLED ekran paneline sahip olan Galaxy Z Flip, açıldığında 6,7 inçlik bir görüntü alanı sunuyor. Bu ekran boyutu ise doğrudan Galaxy S20 Plus ile birebir aynı. Ancak S20 Plus’da %90’lara çıkan ekran çerçeve oranı, Z Flip’in kenarları nedeniyle %82,2’ye geriliyor.

2636 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip olan Galaxy Z Flip’in telefon ekranında ayırca 425 PPI piksel yoğunluğu bulunuyor. Bu açından da Galaxy S20’nin görsel kalitesinin bir tık gerisinde kalan telefon, katlanabilir ekran için ekran deneyiminden bir nebze fedakarlık etmenizi istiyor.

Bu ekran hakkında söylenebilecek uzun uzun şeyler yok. Yine de 1,06 inç boyutunda Süper AMOLED panel ile geldiğini, 116 x 300 piksel çözünürlüğe sahip olduğunu belirtelim. Ayrıca küçük falan ama Corning Gorilla Glass 6 ile korunması da iyi bir detay.

12 MP geniş ve yine 12 MP ultra geniş açılı iki sensörden oluşan arka kamera kurulumu, Galaxy S20’lerde yakalanan standartlardan çok çok uzak görünüyor. Samsung’un iki yıl önce piyasaya sürdüğü Galaxy S9 Plus’ın kameraları, daha güncel sensörlerle desteklenerek saki Z Flip’in arkasına yatay şekilde yerleştirilmiş gibi görünüyor.

Z Flip ile 2K çözünürlükte 30 ve 60 FPS kare hızlarında video kaydı yapabiliyor, LED flaş, HDR, HDR10+ gibi desteklere sahip olabiliyorsunuz. Açık konuşmak gerekirse video cephesinde de işler pek de iyi görünmüyor. En azından kamera konusunda Galaxy Z Flip’in bir amiral gemisi olmadığı kesin. Zaten Samsung’un da böyle bir iddiası yok.

Galaxy Z Flip teknik özellikleri: 

  • Ekran: 6,7 inç 1080p (2636 x 1080 piksel) Dynamic AMOLED ekran
  • İkincil ekran: 116 x 300 piksel 1,06 inç Süper AMOLED ekran
  • İşlemci: Snapdragon 855+
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 256 GB UFS 3.0
  • Arka Kamera: 12 MP geniş açı, 12 MP ultra geniş açı
  • Ön Kamera: 10 MP geniş açı
  • Batarya: 3.300 mAh
  • Bağlantı: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, USB Type-C
  • İşletim Sistemi: Android 10.0
  • Renkler: Beyaz, Siyah (netleşmedi)
  • Boyutlar: Açık durumda 167 x 73,6 x 7,2 mm, kapalı durumda 87,4 x 73,6 x 17,3 mm
  • Ağırlık: 183 gram

Galaxy Z Flip çıkış tarihi:


Samsung’un yeni nesil katlanabilir akıllı telefonu Samsung Galaxy Z Flip’in çıkış tarihi 14 Şubat 2020 olarak açıklandı. Telefonun Türkiye’de 6 Mart 2020 tarihi ve sonrasında teslim edilmesi planlanıyor.

Cep telefonu kredi taksit sayısı 6 aydan 3 aya düştü!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.