Corona salgını nedeniyle otomobil satışları durma noktasına geldi!

Corona salgını nedeniyle otomobil ve hafif ticari araç satışları durma noktasına geldi. Sektör Nisan ayı için karamsar.

Corona salgını nedeniyle otomobil satışları durma noktasına geldi!

Corona salgını nedeniyle otomobil satışları durma noktasına geldi!

Ağustos 2018’de yaşanan ekonomik krizin ardından, verilen tüm teşviklere rağmen 2 yıl üst üste büyük kayıplar yaşayan otomotiv sektörü, iyi başladığı ve büyüme beklediği 2020 yılında ise korona darbesi yedi. Aslında faizlerin düşmesine bağlı ertelenen talebin harekete geçmesiyle ocak-şubat aylarında pazar yüzde 90 büyümüş, bu ivme mart ayı başında da kendisini göstermişti.


Ancak 10 Mart’ta ilk Corona virüsü vakasının açıklanması sonrası hayatın durup, insanların eve kapanmasıyla birlikte satışlar durma noktasına geldi. Ön siparişler nedeniyle teslimatların ilk 2 hafta içinde gerçekleşmesi pazarda hareketliliği devam ettirirken, 3. hafta hem vakaların hem de ölümlerin artmasıyla satışlar bıçak gibi kesildi. Çünkü bu riskli süreçte otomobil öncelik olmaktan çıktı.

Nisan ayında en büyük durgunluğu yaşamış olacağız

Ay başında mart ayı için 70 bin ve üzeri öngörüler konuşurken, şimdi pazarın 50 bin adedin altında kapanacağı söyleniyor. Ama en önemlisi ilk 2 hafta ön siparişlerin etkisiyle mart ayının yine de iyi olduğu asıl sorunun nisan ayında yaşanacağı söyleniyor.

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı (OYDER) Murat Şahsuvaroğlu, otomotiv sektöründe 2020 yılı başından bu yana talebin arzdan fazla olduğu bir dönem yaşandığını ancak Corona virüsü önlemleri nedeniyle nisan ayının en büyük durgunluğunun yaşanacağı ay olmasını beklediklerini söyledi.

Şahsuvaroğlu, yılın ilk 3 ayındaki satışların önceden yapıldığını belirterek “Mart ayı dahil eski satışların teslimatları halen devam ediyor. Ancak mart ayının 3. haftasından itibaren satışlar neredeyse durma noktasına geldi, servis hizmetleri de önemli ölçüde zayıflamış durumda. Servis girişlerindeki daralma mart ayının 3. haftasında yüzde 50-60’lara ulaştı. Muhtemelen nisan ayında en büyük durgunluğu yaşamış olacağız, satışlar ve bağlantılar büyük ölçüde duracaktır” dedi.


Nisan itibariyle otomotivde hem talep hem de araç olmayacak

Sonuç olarak Ağustos 2018’deki ekonomik krizden sonra Türkiye’de bol araç vardı, ama talep yoktu. Bu yüzden pazar 2018’de yüzde 35, 2019’da yüzde 20 düştü. Faizlerin hızla inmesiyle birlikte ekim ayından marta kadar talep arttı ama bu kez de markaların elinde yeterli araç yoktu. Corona virüsü salgınıyla birlikte üretimlerin durması, insanların eve kapanmasıyla birlikte belki de tarihte ilk kez nisandan itibaren hem talep hem de araç olmayacak.

800 bine çıkan öngörüler yarı yarıya azalacak

2015 ve 2017 yılları arasında 1 milyon adetlik satışa ulaşan otomotiv pazarı, 2018’de 650 bine, 2019’da ise 490 bin adetlere kadar geriledi. 2020 yılında faizlerin inmesi ve ertelenen talebin alıma geçmesiyle, öngörüler 550 bin adetten başlayıp 800 bin adetlere kadar çıkmıştı. Ancak Corona virüsü salgını nedeniyle öngörü yapmanın zor olduğu bir döneme girilirken, Renault Mais gibi bazı büyük markalar pazarın 2019’a paralel olabileceğini belirtiyor.

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “2020 yılı için farklı senaryolar üzerinde çalışıyoruz. İyimser senaryoda- ki insanlık adına hepimizin dileği de sanırım bu, ısının artışı ile virüsün yayılma hızının azalması ve ertelenen talebin yaz ayları başında karşılanabilir olması. Bu yılı geçen yıla paralel bir pazar ile kapatabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Başkanı ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün: “Ne kadar devam edeceği belli olmayan bu süreçten en az hasarla çıkmak için elimizden geleni yapmakla birlikte, ekonomik kayıplar kaçınılmaz duruma geldi.”


Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve Doğuş Otomotiv Başkanı Ali Bilaloğlu: “Bu sürecin sonrasında ciddi bir büyüme dönemine girilir. Ama şahsen dünya düzeninin kısa ve orta vadede değişeceğine inanmıyorum.”

Corona alışverişi: Banka ve kredi kartı ile market harcamasında rekor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.