Dünya corona virüsü ile sarsılıyor: İtalya’da korkunç tablo!

Dünya corona virüsü salgını ile sarsılıyor: Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa’nın salgınının merkezi haline geldiğini açıkladı. İtalya’da bir günde 250 kişi hayatını kaybetti. İran’da ölü sayısı 514’e yükseldi. Ukrayna’da ilk ölüm gerçekleşti. ABD basını, Başkan Trump’ın ulusal acil durum ilan edeceğini iddia etti.

corona virüsü salgını korkunç tablo italya iran ukrayna rusya abd

Dünya corona virüsü salgını ile sarsılıyor. DSÖ’den corona virüsü açıklaması: Avrupa salgının merkezi haline geldi!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ölümcül Corona virüsüyle ilgili yapılan açıklamada, Avrupa’nın salgının merkezi haline geldiği belirtildi. Basın toplantısında konuşan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, durumun trajik bir kilometre taşı olduğunu ifade etti.


Dr. Tedros, Birleşmiş Milletler’in dayanışma planı başlattığını da ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre’deki genel merkezde Corona virüsü (Covid-19) gündemiyle basın toplantısı gerçekleştirmişti.

Çin dışında vaka sayının 13 kat arttığını ifade eden Ghebreyesus, Corona virüsü için, kıta ve tüm dünya gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara verilen “Pandemi” olarak nitelendirme kararını aldıklarını açıklamıştı.

İtalya’da 24 saatte 250 kişi hayatını kaybetti!

İtalya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bir günde 250 kişi daha hayatını kaybederken, ölü sayısı 1266’ya yükseldi.

AFP’nin haberine göre, son 24 saatte 250 kişinin hayatını kaybetmesiyle bir günde yaşanan en çok ölüm vakası gerçekleşti.

İran’da korkunç tablo: Ölü sayısı 514’e yükseldi

İran’da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 85 kişi artarak 514’e yükseldi.

İran’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 85 kişi artarak 514’e yükseldi.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında, son 24 saatte koronavirüs nedeniyle ülke genelinde 85 kişinin daha yaşamını yitirdiğini belirtti.

Buna göre toplam can kaybının 514’e çıktığını aktaran Cihanpur, vaka sayısının da 1289 kişi artarak 11 bin 364’e ulaştığını ifade etti.

Ukrayna’da ilk ölüm!

Ukrayna’da Corona virüsü teşhisiyle hastanede tedavi gören 71 yaşındaki bir kişi hayatını kaybetti. Ülkenin orta kesimlerinde bulunan Radomyshl kenti sakini olduğu ifade edilen kadının 1 Mart’ta Polonya’dan Ukrayna’ya döndüğü belirtildi.

İlk olarak Lviv kentinde akrabalarında kaldığı belirlenen kadının daha sonra yaşadığı şehre geçtiği, 3 Mart itibariyle de kendisinde virüsün semptomlarının görülmeye başlandığı ifade edildi.

Yapılan testler sonucu Corona teşhisi konularak dün hastanede tedavi altına alınan kadın bugün hayatını kaybetti. Kadının Ukrayna’ya döndükten sonra temasta bulunduğu 22 kişi ise gözetim altında tutuluyor.

Ülkede Corona virüsünden ilk ölümün gerçekleşmesinin ardından Ukrayna Savunma ve Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Oleksey Danilow yaptığı açıklamada Corona virüsüyle mücadele kapsamında 48 saat sonra ülke sınırlarının tüm yabancılara kapatılacağını bildirdi.


Danilow, Ukrayna vatandaşlarının ülkelerine dönmelerinde herhangi bir sorunla karşılaşmayacağını ifade ederken, sınırların şimdilik 29 Mart Pazar gününe kadar kapalı olacağını duyurdu.

Bugüne kadar 3 kişide corona virüsü tespit edilen Ukrayna’da tüm okullar 3 Nisan’a kadar tatil edilmiş, tüm kitlesel etkinlikler de iptal edilmişti.

ABD medyası: Trump, ulusal acil durum ilan edecek

Trump: Bazen çocukların kavgasına izin vermek gerekir

ABD Başkanı Donald Trump’ın, yeni tip corona virüsü (Covid-19) ile ilgili bugün düzenleyeceği basın toplantısında, ulusal acil durum ilan edeceği öne sürüldü.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada bugün saat 15.00’da (TSİ 22.00) Beyaz Saray’da Kovid-19 konulu bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

“Güçlü sınır politikası” sayesinde bu noktaya kadar Kovid-19 kaynaklı sadece 40 ölüm olduğunu vurgulayan Trump, “Daha zayıf ya da açık sınırlarımız olsaydı, bu ölü sayısı çok daha yüksek olurdu” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan ABD basınının, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberlerinde, Trump’ın Kovid-19 nedeniyle ulusal acil durum ilanı hazırlığında olduğunu bunu da muhtemelen bugünkü basın toplantısında açıklayacağı ileri sürüldü.

Trump’ın basın toplantısında, “Stafford Act” olarak bilinen yasayı devreye sokarak, eyaletlere ve belediyelere daha çok federal yardım sağlanmasına kapı aralayacağı belirtildi.

Trump ile görüşen Breziyla Devlet Başkanı’nda da virüs iddiası

Geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump’la görüşen Brezilya Devlet başkanı Jair Bolsonaro’nda semptomlar olduğu ancak corona virüsü testinin negatif çıktığı açıklandı.

Trump ile görüşen Breziyla Devlet Başkanı'nda da virüs çıktı!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin negatif çıktığını belirterek, “Medyada çıkan sahte haberlere inanmayın” ifadesini kullandı.

ABD ve Brezilya basınında çıkan haberlerde, Brezilya Devlet Başkanlığı İletişim Sekreteri Fabio Wajngarten’de Kovid-19 tespit edilmesinin ardından Bolsonaro’ya yapılan testin sonuçlarının da pozitif olduğu iddia edilmiş, Bolsonaro’nun oğlu Eduardo Bolsonaro iddiaları yalanlamıştı. Görüşmede yer alan Senatör Lindsey Graham da kendini karantina altına aldığını açıklamıştı.

Corona virüsüne yakalanan Avustralya İçişleri Bakanı geçen hafta Beyaz Saray’daydı!

avustralya içişleri bakanı peter dutton beyaz saray corona

Corona virüsü testi pozitif çıkan Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton’ın geçen hafta Beyaz Saray’ı ziyaret ettiği açıklandı.

Corona virüsü testi pozitif çıkan Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton’ın geçen hafta Washington’da ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, Adalet Bakanı William Barr ve Beyaz saray Danışmanı Kellyanne Conway’le bir araya geldiği açıklandı.

İçişleri Bakanı Dutton’un yaptığı yazılı açıklamada, “Bu sabah boğaz ağrısı ve ateşle uyandım. Hemen Queensland Sağlık Departmanı’na başvurdum ve Covid-19 için testlerimi yaptırdım. Queensland Sağlık Departmanı’ndan aldığım bilgiye göre testlerim pozitif çıktı. Şu anda iyi hissediyorum, gelişmeler konusunda sizi bilgilendireceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Rusya’da corona virüsü (Covid-19) teşhisi koyulan kişi sayısı 45’e çıktı


Rusya Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, son 24 saatte corona virüsü teşhisi koyulan kişi sayısı 11 artarak 45’e yükseldi. Açıklamada, vakaların başkent Moskova, St. Petersburg ve Perm kentlerinde görüldüğü kaydedildi.

Corona virüsü (Covid-19) Bu belirtiler varsa…


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.