İtalya’da Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 793 kişi öldü!

Corona virüsü (Covid-19) pandemisi dünya genelinde hızla yayılmaya devam ediyor. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bine yaklaştı. İtalya’da bilanço giderek ağırlaşırken bir günde 793 ölüm gerçekleşti.

İtalya da Covid-19 nedeniyle son 24 saatte 793 kişi öldü!

Corona virüsü (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı dünya genelinde 11 bin 554’e, virüs bulaşan hasta sayısı ise 277 bin 312’e yükselirken; 91 bin 994 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre, son 24 saatte 1368 kişi yaşamını yitirirken; 30 bin 911 kişide corona virüsü tespit edildi.

Corona virüsü, Çin dışında dünya genelinde de yayılmaya devam ediyor. İtalya’da hızla yayılan virüs, Avrupa’da da vakaların yükselmesine neden oldu. İtalya’da virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 4 bin 32’ye yükselirken; vaka sayısı da 47 bin 21’e çıktı. İtalya’da son 24 saatte, 627 kişi hayatını kaybederken; vaka sayısı 5 bin 986 arttı. İtalya’da hayatını kaybedenlerin sayısı Çin’i geçti.


21 Mart itibariyle, dünyadaki corona virüsü vakalarının takip edildiği worldometers sitesine göre toplam vaka sayısı 288 bin olurken ölü sayısı ise 12 bine yaklaştı.

Johns Hopkins Üniversitesi tarafından hazırlanan ve anlık güncellenen harita ile corona virüsü salgının dünyadaki son durumunu görebilirsiniz.

İtalya’da bir günde 793 kişi öldü!

Corona virüsü salgınında en kritik ülke haline gelen İtalya’da son 24 saatte 793 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Böylece İtalya’da toplam ölü sayısı 4 bin 825’e yükseldi. Ülkedeki toplam vaka sayısı ise 6 bin 557 artarak 53 bin 578 oldu.

İtalya’dan gelen son verilerle birlikte dünya genelindeki toplam vaka sayısı 297 bin 476 ile 300 bin sınırına dayanırken ölü sayısı ise 12 bin 775 oldu.

Îspanya’da 285 yeni ölüm

Corona virüsüten en çok etkilenen ülkelerin arasındaki İspanya, 3 bin 803 yeni vaka ve 285 yeni ölüm bildirdi. İspanya’daki toplam vaka sayısı 25 bin 374’e, ölüm sayısı ise bin 378’ yükseldi.

Ülkede dün corona virüsü tespit edilen 19 bin 980 vaka ve 1002 ölü varken son 24 saatte ölü ve vaka sayılarında büyük artış yaşanması dikkati çekti.

Bakanlık, ölü sayısını 1326, vaka sayısını 24 bin 926 olarak açıkladı.

Covid-19’dan en fazla etkilenen Madrid’de ise ölü sayısı 804 (176 artış), vaka sayısı da 8 bin 921 olarak verildi.

Kentteki tüm imkanların sağlık hizmetine aktarıldığı Madrid’de bazı büyük oteller hastaneye dönüştürülürken, IFEMA adlı fuar alanına 5 bin 500 yataklı geçici hastane kuruldu.

Ambulansların yetersiz kalmasından dolayı kentteki belediye otobüsleri de corona virüsü hastalarını taşımaya başladı.

Hastane yetkilileri, personeli virüse karşı korunmak için sağlık malzemelerinin yetersizliğinden şikayet ediyor.

Diğer yandan İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska, Kovid-19’un bulaştığı 157 polis ve jandarma olduğunu, iki jandarma personelinin de öldüğünü duyurdu.

Marlaska ayrıca olağanüstü hali ihlalden dolayı son 6 günde ülke genelinde 315 kişinin gözaltına alındığını, 30 binden fazla ceza kesildiğini açıkladı.

Güvenlik güçlerinin, hafta sonunda kontrolleri daha da artıracağı bildirildi.

ABD’de ölü sayısı 260’a ulaştı

ABD’de yeni tip corona virüsü hızla yayılırken vaka sayısı 19 bin 624’ü, ölü sayısı 260’ı buldu.

Dünyada Covid-19’un en etkili olduğu ülkelerden ABD’de bilanço her geçen gün ağırlaşmaya devam ediyor.

Virüse karşı ülkedeki rakamları takip eden Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ABD’deki vaka sayısı 19 bin 624’e, ölü sayısı 260’a ulaştı.

Eyalet bazında bakıldığında en çok vakanın, ülkenin en büyük metropollerinden New York kentini de barındıran New York eyaletinde olduğu göze çarpıyor.

Vaka sayısı 8 bin 403 olan New York’u 1524 vaka ile Washington, 1247 vaka ile California eyaletleri takip ediyor.

En çok ölümün ise 83 kişi ile Washington’da olduğu, bu eyaleti 46 ölümle New York’un, 24 ölümle California’nın takip ettiği görülüyor.

Öte yandan, ABD’de dün Covid-19 vaka sayısının 14 bin 322, ölü sayısının 210 olduğu bildirilmişti.

Buna göre, son 24 saatteki rakamlara bakıldığında ABD’deki vaka sayısı 5 bin 302, ölümler ise 50 kişi arttı.

Almanya’da vaka sayısı 20 bine yaklaştı

Virüsün İtalya’da hızla yayılmasının ardından Orta Avrupa’daki vaka sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Almanya’da vaka sayısı bugün 19 bin 848’e yükselirken; 68 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Öte yandan, Fransa’da 12 bin 632 kişide virüs tespit edildiği ve 450 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

En fazla vakanın görüldüğü Çin, İtalya ve İran’ın ardından İspanya geliyor. İspanya’da vaka sayısı 21 bin 571 olarak açıklanırken; hayatını kaybedenlerin sayısının 1093’e ulaştığı bildirildi. İngiltere’de ise corona virüsü nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 178’e, vaka sayısının da 3 bin 983’e çıktığı belirtildi.

Ürdün’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi!

Ürdün’de yeni tip corona virüsü (Covid-19) önlemleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı.

Ürdün’de açıklanan sokağa çıkma yasağı bu sabahtan itibaren uygulanıyor. Sabah saatlerinde ülke genelinde siren sesleri çalınarak, kararın uygulamaya konulduğu halka hatırlatıldı.


Hükümet Sözcüsü Emced el-Adayile, dün başkent Amman’da ülke genelinde 21 Mart’tan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu.

Ülkedeki tüm iş yerlerinin yarından itibaren kapatılacağını, kararın hizmeti zorunlu kamu kurumlarını kapsamadığını dile getiren Adayile, alınan kararlara uymayan kişiler için bir yılı geçmeyecek şekilde çeşitli hapis cezaları uygulanacağını belirtmişti.

Ürdün’de son verilere göre 85 kişide corona virüsü tespit edildi.

Rusya’da vaka sayısı 306’ya yükseldi

Rusya’da corona virüsü vaka sayısının 306’ya yükseldiği duyuruldu.

Rusya corona virüsü Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından dün yapılan duyuruda corona virüsü taşıyan kişilerin sayısının 306’ya yükseldiği açıklandı.

Yetkililer, vaka sayılarında büyük artış görüldüğünü, corona virüsü vakalarının 53 kişi birden artarak toplam vaka sayısının 306’ya ulaştığını belirtti.

Mısır’da cami ve kiliseler kapatıldı

Mısır, yeni tip corona virüsüle mücadele kapsamında bir dizi yeni önlem aldı.

Ahbar el-Yevm gazetesinin Mısır Vakıflar Bakanlığına dayandırdığı haberde, bugünden itibaren 2 hafta süreyle tüm camilerin ve müştemilatının kapatıldığı, vakit ve cuma namazlarına ara verildiği, camilerde sadece ezan okunmakla yetinileceği belirtildi.

AA’nın aktardığına göre Mısır Kıpti Kilisesi lideri Papa 2. Tavadros başkanlığında toplanan Manastırlar ve Rahiplik Konsülü de tüm kiliselerin kapatıldığını ve ayinlerin 2 hafta süreyle askıya alındığını duyurdu.

Yüksek Öğretim Bakanı Halid Abdulgaffar başkanlığındaki Üniversiteler Yüksek Konseyi de 2. dönem sınavlarının 30 Mayıs’tan sonraya ertelenmesine kararı verdi.

Tarihi Eserler Yüksek Konseyi de ülke genelindeki tüm müzelerin ve ören yerlerinin 23 Mart’tan itibaren 31 Mart’a kadar kapatılmasını kararlaştırdı.

Mısır’da son resmi verilere göre, 285 kişide corona virüsü tespit edildi, 8 kişi hayatını kaybetti.

Finlandiya’da ilk ölüm

Finlandiya Ulusal Sağlık Enstitüsü, corona virüsü nedeniyle ilk ölümün gerçekleştiğini duyurdu.

Ulusal Sağlık Enstitüsü (THL), Finlandiya’da hayatını kaybeden kişinin çok yaşlı ve başkent Helsinki’de yaşadığını açıkladı. Konu ile ilgili daha fazla bilgi verilmeyeceği bildirildi.

Finlandiya’da son bilgilere göre vaka sayısı ise 571’e yükseldi.

Gürcistan’da OHAL ilan edildi

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili yeni tip corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle 21 Nisan’a kadar olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu.

Zurabişvili televizyondan yayınlanan ulusa seslenişinde, “Gürcistan genelinde olağanüstü hal ilan ediyorum.” dedi.

Zurabişvili OHAL çerçevesinde sokağa çıkma yasağı getirmeyeceklerini ve karantina ilan etmeyeceklerini kaydetti.

Başbakan Giorgi Gakharia, bugün düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı’na OHAL ilan etmesi çağrısında bulunmuştu.

İsrail’de vaka sayısı 883’e ulaştı

İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede yeni tip corona virüsü tespit edilenlerin sayısının 883’e ulaştığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’de 178 kişide daha Covid-19 tespit edildiği, toplam vaka sayısının 883’e ulaştığı bildirildi.

Hastalardan 15’inin durumunun ağır olduğu, 36 kişinin ise iyileştiği aktarıldı.

İsrail’de Covid-19 önlemleri kapsamında tüm okullarda eğitime ara verilirken, kapalı ve açık alanlarda 10 kişiyi aşan toplantı ve etkinlikler yasaklanmıştı

Ayrıca, market, eczane, benzin istasyonları ve bankalar dışında birçok ticari işletmenin 15 Mart’tan itibaren kapatılmasına karar verilmişti.

Tel Aviv yönetimi, virüs nedeniyle, İsrail’de ikamet edenler hariç tüm yabancıların ülkeye girişini de yasaklamıştı.

Halktan zorunlu haller dışında evden çıkılmaması istenmiş, bu emre uymayanlara para cezası uygulanacağı duyurulmuştu.

Batı Kudüs’te dün 88 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybetmesiyle ülkede CKovid-19 nedeniyle ilk ölüm kaydedilmişti.

İran’da ölü sayısı 1433’e yükseldi


İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün düzenlediği basın toplantısında corona virüsü salgınıyla ilgili son 24 saatlik bilançoyu açıkladı. Cihanpur, ülkede salgın nedeniyle ölenlerin sayısının 1433’e ulaştığını, virüs teşhisi konulan kişi sayısının ise 19 bin 644’e çıktığını bildirdi.

39 yaşında Corona’ya yakalanan kadın uyardı: Bana bulaşmaz demeyin!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.