İtalya’da 1 günde 969 kişi öldü; ABD corona virüsünün yeni merkezi oldu!

İtalya’da corona virüsü (Covid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 969 kişi artarak, 9 bin 134’e yükseldi! ABD, corona virüs vaka sayısında Çin ve İtalya’yı geride bıraktı! New York’ta morglar doldu; hastanelerin önüne çadırlardan morg yapılıyor! 

İtalya da kara gün: 1 günde 969 kişi hayatını kaybetti!

İtalya’da 1 günde 969 kişi öldü; ABD corona virüsünün yeni merkezi oldu!

Ülkede 5 hafta önce başlayan Covid-19 salgınına ilişkin başkentteki Sivil Savunma Genel Müdürlüğünde her akşam düzenlenen basın toplantısında günlük verileri, Acil Tedarik Komiseri Domenico Arcuri açıkladı.


Görünmez bir düşmana karşı mücadele ettiklerini belirten Arcuri, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 66 bin 414’e ulaştığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Covid-19 bulaşanların toplam sayısının ise 86 bin 498’e çıktığını duyurdu.

Arcuri, dün 10 bin 361 olarak açıklanan iyileşenlerin sayısının bugün 589’luk artışla 10 bin 950 olduğunu kaydetti.

En yüksek günlük ölüm sayısı

Domenico Arcuri, ölü sayısının son 24 saatte 969 kişi daha artarak, 9 bin 134’e yükseldiğini belirtti. Arcuri’nin açıkladığı ölü sayısı, 5 haftadır koronavirüs acil durumundaki ülkede en yüksek günlük ölü sayısı oldu.

Komiser Arcuri, bugün 136 yeni yoğun bakım ünitesi sağladıklarını açıklayarak, halktan kurallara uymaya devam etmelerini istedi.

Bu arada, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü dün ölü sayısını 8 bin 165 olarak açıkladıktan sonra Piyemonte Bölgesi’nde ölen 50 kişinin günlük rapora dahil edilmediği ortaya çıkmıştı. AA muhabirinin Sivil Savunma kaynaklarından edindiği bilgide, resmi rapordan sonra gelen 50 kişinin bugünün raporuna dahil edileceği belirtilmişti.

Acil Tedarik Komiseri Arcuri de bugünkü sayıları açıklarken 9 bin 134 ölü sayısına geç geldiği için dünkü raporda yer almayan 50 kişinin de dahil olduğunu vurguladı.

Öte yandan, ülkede koronavirüse karşı mücadelede ön planda yer alan sağlık çalışanları arasında da virüs hızla yayılmaya devam ederken, bugün kaydedilen ölümlerle toplamda 46 doktorun yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ülkede Covid-19 kaynaklı en çok ölümün ve vakanın görüldüğü Lombardiya Bölgesi’nde de bugün 541 kişi yaşamını yitirdi.

ABD, corona virüs vaka sayısında Çin ve İtalya’yı geride bıraktı!

ABD, 85 bin 594 corona vaka sayısı ile corona virüsün ortaya çıktığı Çin ve Avrupa’da corona virüs salgınının merkezi haline gelen İtalya’yı geride bıraktı. Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde 146 kişi hayatını kaybetti. ABD’de ölenlerin sayısı 1441’e ulaştı.

Corona virüsü salgınının ortaya çıktığı Çin’de 81 bin 340 corona vaka sayısı kaydedilirken, 3 bin 292 kişi de hayatını kaybetti. Vaka sayısı bakımından Çin’i geride bırakan İtalya’da 80 bin 589 vaka sayısı tespit edildi ve 8 bin 215 kişi can kaybı kaydedildi.


ABD ise, vaka sayısında İtalya ve Çin’i geride bıraktı. Çin’de bugüne kadar görülen vakaların toplamının üzerine çıkan ABD’de vaka sayısı 85 bin 594’e yükseldi, bin 300 kişi de hayatını kaybetti. ABD’de virüse bağlı görülen vakaların 37 bin 258’i New York’ta. New York’u 6 bin 876 kişi ile New Jersey ve 3 bin 786 kişi ile California takip ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump virüs vakalarının en yoğun görüldüğü New York’a destek için bin yatak kapasiteli ABD Donanmasına bağlı USNS Comfort hastane gemisini New York şehrine gönderirken, bir diğer hastane gemisi olan USNS Mercy’nin yarın Los Angeles’a varması bekleniyor.

Gemilerle corona virüs hastalarına değil salgın nedeni ile tedavi verilemeyen diğer hastalara hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Deniz Sağlık Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Tim Weber “Birkaç gün içerisinde 800 tıp personelinden oluşan inanılmaz bir mürettebatı Mercy ile beraber bölge hastanelerin corona virüs hastalarına daha iyi hizmet verebilmeleri için ve üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla gönderiyoruz” dedi.

New York’ta morglar doldu!

Küresel salgının boyutları, ABD’nin New York kentinde çarpıcı bir hal aldı.

Öngörüldüğü şekilde, buradaki tablo git gide kötüleşiyor. ABD’deki her üç yeni korona vakasından biri New York’ta teşhis ediliyor. Toplam vaka sayısı 20 bini geçti, 280’den fazla kişi öldü. Belediye Başkanı Bill de Blasio, “Bu bizim tanıdığımız dünya değil” diyerek “Nisan ayı zor olacak, mayıs daha da zor” ifadelerini kullandı.

Morglar doldu, hastanelerin önüne çadırlardan morg yapılıyor. Kentin doğusundaki Manhattan’da, Bellevue hastanesinin bahçesine kurulan çadırlar dikkat çekti.

Kurulmalarında askerlerin de yer aldığı çadırlar, yoğun güvenlik önlemleri altında buraya yerleştirildi. Başkan Donald Trump, salgın önlemleri için belirlenen 15 gün dolduğunda ne yapılacağına ilişkin acele karar almayacağını belirterek “New York’u zor haftalar bekliyor” diye konuştu.

Amerika’da son bir hafta içerisinde işsizlik yardımına başvuranların sayısı 3 milyonu geçti!

Trump ABD’de görülen vakaların İtalya ve Çin’i geçmesine ilişkin ise “Çin’in rakamlarını bilmiyoruz” dedi. Beyaz Saray’ın virüsü uzmanı olarak görev yapan Deborah L. Birx de tıp uzmanlarının tıbbi cihazların eksik olduğunu ve bu durumun hayati tehlike arz ettiğini söylemelerine rağmen bu konuşmaların birçoğunun aşırı heyecanla yapıldığını ve abartıldığını düşündüğünü söyledi. Birx, Michigan, Detroit ve Illinois’de vaka artışlarına karşı uyarıda bulundu.

Nüfus olarak Dünya’nın en büyük üçüncü ülkesi olan ABD’de sayılar artarken Senatodan dün geçen ekonomik destek paketinin Temsilciler Meclisinden hızla geçmesi bekleniyor. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi yaptığı açıklamada, “Partilerin tamamından oy alacağımızı bekliyorum ve hissediyorum” dedi.

Dün senatoda 2 trilyon dolarlık ekonomik destek paketinin kabul edilmesinin ardından bugün piyasalar olumlu tepki göstererek yükseldi. 1933’ten bu yana en iyi günü yaşayan borsada Boeing hisseleri yaklaşık yüzde 90 yükseldi. Ancak özellikle işsizlik sayılarının yükselmesi ABD’de yaşanan krizi göz önüne seriyor.


Son bir hafta içerisinde işsizlik yardımına başvuranlarının sayısı 3 milyonu geçerken yaşamın pandemik yüzünden nasıl etkilendiğinin kanıtı oldu. Sadece üç hafta evvel ABD’de işsizlik yardımına başvuranların sayısı tüm zamanların en düşük rakamı olan 2 yüz bin kişiydi.

Fahrettin Koca: Toplam ölüm sayısı 92’ye ulaştı; hasta sayısı 5698


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.