Meral Akşener: Sen hala eğleniyor musun sayın Erdoğan?

İYİ Parti lideri Meral Akşener: Birkaç tane şehit dedikten birkaç gün sonra, 36 rakamını duyduğunda güldü, güldürdü sayın Erdoğan. O gülerken biz düşündük. O gülerken biz kahrolduk. Yüreğimiz yandı, ruhumuz kavruldu. 36 evladımızı toprağa verdik sen hala eğleniyor musun sayın Erdoğan?

Meral Akşener: Sen hala eğleniyor musun sayın Erdoğan?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Meral Akşener’in konuşmasından satır başları:


• Adem Akın, Süleyman Şahin, Mehmet Muhammed Akay, Birhan Er, Osman Ak, Mustafa Bayrakar, Muharrem Öğütçü, İbrahim Özel, Recep Bekir, Güven Kurtulmuş, Ahmet Saygılı, Ahmet Arslan, Emre Baysal, Halil Çankaya, Veysel Günay, Muhammed Yılmaz, Şükrü Elibol ve dün son olarak Muzaffer Ak…

• 37 can, 37 yarım kalan öykü… Ruhları şad olsun… Aslında bu haftaki grup toplantısını şehitlerimizin ruhuna dua okuyup aziz hatıraları ile bitirmek istiyordum ama devleti yönetenler ciddiyetten ne kadar uzak olduklarını gösterdiler. Sayın Erdoğan birkaç gün önce birkaç şehit diyordu.

• Sayın Erdoğan rakamları çok sever. Ama bazı rakamları hiç sevmez. İşsizlik rakamları, borçlu insan rakamları. İşçiye emekliye yapılacak ücret zammı rakamlarını sevmez. İşine gelmeyince sorumlusu olduğu rakamlardan kaçar.

Video – Meral Akşener: Sen hala eğleniyor musun sayın Erdoğan?

• Bundan birkaç gün önce sayın Erdoğan “birkaç tane şehit” diyordu. Gerçek rakamları bilmez, duymaz sayın Erdoğan, kaçar onlardan. Kimi zaman gülerek, kimi zaman susarak, kimi zaman kızarak kaçar. Nitekim “Birkaç tane şehit” dedikten birkaç gün sonra, 36 rakamını duyduğunda da böyle yaptı sayın Erdoğan. Güldü, güldürdü.


• O gülerken biz düşündük. O gülerken biz kahrolduk. Yüreğimiz yandı, ruhumuz kavruldu. O güldükçe, güldürdükçe bu ülkeyi yönetme iddiasındakilerin akıllarını vicdanlarını çoktan rafa kaldırdıklarını gördük. 36 evladımızı toprağa verdik, sen hala eğleniyor musun sayın Erdoğan?

• Mesela Batuhan Onbaşı… Şehit torunuydu. Çoluğa çocuğa karışacaktı. Şimdi evlenemeyecek. Sen hala eğleniyor musun sayın Erdoğan? Melasa Mehmet Astsubay. Henüz 24 yaşındaydı toprağa düştü. Sen hala eğleniyor musun sayın Erdoğan? Selman Çavuş… 1,5 yaşındaki Uygur’un babası. Şimdi oğlunun büyüdüğünü göremeyecek. Sen hala eğleniyor musun sayın Erdoğan?

“Madem Putin’in Suriye’de işi yoktu, neden mutabakat imzaladın?”

• Onlar ağlarken sen gülemezsin sayın Erdoğan. Siyasi programını iptal etmemiş; bir de dostlarıyla yaptığı telefon sohbetlerini. Hani okullarda okutulurdu ya Rusya’nın sıcak denizlere inme politikasını.

• İşte Rusya’nın üssüdür Suriye. Madem Putin’in Suriye’de işi olmadığını düşünüyordun o zaman ortak mutabakatı neden imzaladın sayın Erdoğan? Herkes bilsin ki İYİ Parti siyasette aklın ve vicdanın sesidir.

• Biz alınan her kararı milletin vicdanı penceresinden bakarız. Yanı başımızdaki toprakları birkaç teröriste devredilemez. Devredilirken Türkiye sessizce oturup beklesin diyemeyiz. Millet şehidinin yasını tutarken milletin suratına karşı gülenlerden hesap sormaya devam edeceğiz. Bizim önceliğimiz akıldır. Akılsız başların ceremesini millet çeker.


• Oğullarımızı cennete uğurladık onların umurlarında olmasa bile biz yaralıyız hüzünlüyüz. Selam olsun şehit analarına, babalarına, eşlerine, evlatlarına, kardeşlerine. Allah’ım onlara güç versin, sabır versin. Allah’ım bu cennet vatana göz dikenleri göz dikenlerle kol kola girenleri kahreyle yarabbim.

Bahçeli: Görev düşsün, silahımı kuşanır cepheye koşarım


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.