Türkiye’den Yunanistan’a kaç göçmen geçti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 29 Şubat-3 Mart tarihleri arasında 130 bin 469 göçmenin Türkiye topraklarından ayrılıp, Yunanistan’a geçtiğini açıkladı. Yunan hükümeti ise 10 bin mültecinin sınırdan geçiş yapmaya çalıştığını ancak engellediklerini açıkladı.

Türkiye'den Yunanistan'a kaç göçmen geçti?

Türkiye’den Yunanistan’a kaç göçmen geçti?

27 Şubat günü Suriye’nin İdlib kentinde 33 şehit verdiğimiz saldırı sonrası, Türkiye mülteci politikasını değiştirdi, göçmenlerin Türkiye sınırından Avrupa ülkelerine ilerleyişini serbest bıraktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da “Biz bu kadar mülteciye bakmak, onları beslemek durumunda değiliz” dedi.


Mültecilerin başta Yunanistan olmak üzerine, Avrupa ülkelerine akını sürüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’den Yunanistan’a geçen göçmenlerle ilgili şu sayıları verdi.

Süleyman Soylu gün gün paylaştı:

• 29 Şubat saat 21.02: 36 bin 776
• 29 Şubat saat 23.50: 47 bin 113
• 1 Mart saat 09.55: 76 bin 358
• 1 Mart saat 19.40: 100 bin 577
• 3 Mart 09.15: 130 bin 469

Yunan Hükümeti: 10 bin kişi geçmeye çalıştı, engelledik


Sınırdaki hareketlilik ile ilgili en son açıklamayı 1 Mart’ta yapan Yunan hükümeti, yaklaşık 10 bin mültecinin sınırdan geçmeye çalıştığını fakat engellendiğini duyurmuştu. Yunan hükümeti hafta sonu yaşanan hareketlilikte 150 kişinin de gözaltına alındığını açıklamıştı. Bakan Soylu ile Yunan hükümetinin verileri arasındaki 120 bin kişilik fark kafalarda soru işareti bıraktı.

Yunanistan sınırında ilk mülteci ölümü: Dehşet verici görüntüler geliyor!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.