Yunanistan sınırında ilk mülteci ölümü: Dehşet verici görüntüler geliyor!

Suriyeli bir göçmen Yunanistan tarafına geçmeye çalışırken Yunan Sınır Güvenliği tarafından vurularak öldürüldü. Midilli Adası açıklarında bir çocuk boğularak öldü. Bodrum’dan Yunanistan’a geçmeye çalışan göçmenlerin botuna Yunan Sahil Güvenliği saldırdı.

Yunanistan sınırında ilk mülteci ölümü: Dehşet verici görüntüler geliyor!

Yunanistan sınırında ilk mülteci ölümü: Dehşet verici görüntüler geliyor!

İstanbul merkezli çalışan BBC Dünya Servisi muhabiri Mughira Al Sharif, Twitter’dan paylaştığı mesajda, Halepli olduğunu belirttiği Suriyeli mülteci Ahmed Ebu Emad’ın bu sabah 09.07’de İpsala yakınlarında boğazından vurularak öldürüldüğünü iddia etti.


Sharif’in haberine göre; Ebu Emad’ın cenazesi Türkiye’ye getildi.

Yunanistan 4. Kolordu tarafından 2 Mart itibari ile sınır noktalarında “yasadışı” giriş yapanlara karşı ateşli silahlar kullanılacağı açıklandı.

1 çocuk boğularak hayatını kaybetti

Reuters haber ajansı ise Midilli Adası açıklarında boğulan bir çocuğun cansız bedeninin çıkarıldığını yazdı. Midilli açıklarında botları alabora olan 47 göçmenin Yunan Sahil Güvenliği tarafından kurtarıldığı, bir çocuğun ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Reuters’a konuşan bir Yunan polis yetkilisi, dün sabahtan bu yana en az 1000 göçmenin Ege adalarına geçtiğini belirtti.

Yunan askerleri göçmenlerin botunu batırmaya çalıştı

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın İstanköy adasına geçmeye çalışan yaklaşık 40 göçmen ölümden döndü. Sabahın erken saatlerinde İstanköy adasına iki botla 500 metre yaklaşan göçmenleri, Yunan Sahil Güvenlik tekneleri durdurdu. Göçmenler ölüm pahasına botlarını adaya doğru sürünce bu kez Yunan askerleri silaha sarıldı.

Silah sesleri Akyarlar sahilinden de duyuldu. Tam üç saat Yunan askerlerinin taciz ve tehditleriyle mücadele eden göçmenler korku içinde Bodrum sahiline geri dönmek zorunda kaldı.


Muğla’nın Bodrum ilçesinden bu sabaha karşı Turgutreis ve Akyarlar mahalleleri arasından bindikleri altı metrelik lastik bot ile denize açılan yaklaşık 30 Güney Afrikalı göçmenin bulunduğu lastik bot ile içerisinde 8 İranlı ve Suriyelinin bulunduğu 3 metrelik bot sabah 07.00 sıralarında İstanköy adasına 500 metre yaklaştığında iki Yunan sahil güvenlik botu tarafından önleri kesilerek durduruldu.

Dalga yaparak batırmaya çalıştılar, havaya ateş açtılar

yunan sahil güvenlik
Foto: Sözcü

Sözcü’nün haberine göre Yunan sahil güvenlik botları göçmenleri dönmeye ikna edemeyince iki botun etrafından süratli biçimde dönmeye başladı. Dev dalgalar ile birlikte iki bot alabora olma tehlikesi geçirirken büyük olan lastik bot su almaya başladı.

Buna rağmen göçmenler dönmeyince bu kez Yunan askerleri havaya uyarı ateşi açtı. Silah sesleri Akyarlar sahilinden duyuldu. Göçmenlerin bot ve tekneyi batırma tehdidi almasından sonra bu kez Yunan sahil güvenlik botları göçmen botlarına burunlarını dayayarak Türk karasularına sürmeye çalıştı.

Kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenler her an batma tehlikesindeki botların içinde birbirlerine sarılıp dehşeti yaşadı. Olayların devam ettiği sırada iki Yunan sahil güvenlik helikopteri de havadan göçmenleri takip ettiği görüldü.

Aylan Bebek’in öldüğü sahile çıktılar

göçmenler ege
Yunanistan İstanköy Adası’na geçmeye çalışan göçmenlerin botu Yunan Sahil Güvenliği tarafından engellendi. Botları batma tehlikesi yaşayan mülteciler Bodrum Akyarlar’a geri dönmek zorunda kaldı. Fotoğraflar: Sözcü

yunan sahil güvenlik mülteci botunu batırmaya çalıştı

mülteci bebek ege istanköy

Yaklaşık üç saat mücadele veren göçmenler Yunan botlarının kendilerini iterek Türk sularına kadar getirmelerinin ardından çaresiz, denize açıldıkları Ali Hoca Burnu’na geri döndüler. 2015 yılında kardeşi ve annesi ile birlikte ölen Aylan Kurdi bebeğin öldüğü sahile çıkan Güney Afrikalı mülteci grubunun içindeki bebek ve kadınların çok olması dikkat çekti.

Perişan ve korkulu halleriyle plaja çıkan göçmenler ölümle tehdit edildiklerini dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. 32 yaşındaki Swati Velley “Umut yolculuğu için 5 bin dolar verdik. Sahile çok az kalmıştı ancak Yunan askerleri ellerinde silahlarla bizi karşıladı. Yaklaşık üç saat mücadele ettik. Ateş ettiler, batırmaya çalıştılar. Ya boğulup gidecektik ya da geri dönecektik. Çaresiz çıktığımız yere geri döndük” dedi.

“Tam 3 saat dehşet yaşadık”

Diğer bot ile dönerek karaya çıkan 29 yaşındaki İranlı Bilal Metin, Türkçe yaptığı açıklamada “Türkiye’de çok rahattık, sıkıntımız yoktu. Allah Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve Atatürk’ten razı olsun. Ama biz daha iyi şartlarda yaşamak için Avrupa’ya gitmek istiyoruz. Bugün ölümden döndük, zulüm gördük. Önce batırmaya çalıştılar, sonra havaya ateş ettiler. ‘Dönmezseniz öldüreceğiz’ dediler. Sürekli botları ile bizim bota vurup batırmaya çalışıyorlardı. Çaresiz kalarak geri döndük” diye konuştu.


Karaya çıkan Suriyeli ve İranlıların yürüyerek Turgutreis mahallesine Güney Afrikalı göçmenlerin ise Akyarlar mahallesine doğru uzaklaştıkları görüldü.

Yunanistan sınırından dehşet verici görüntüler geliyor

Putin’den savaş açıklaması


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.