ABD’nin pandemi uzmanı Dr. Fauci: Hayatın normale dönmesi zor!

ABD’nin Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci: Eğer normale dönmekle kastettiğiniz corona virüsü problemi hiç yaşanmamış gibi olmasıysa, bunun mümkün olabileceğini sanmıyorum.

ABD pandemi uzmanı Dr. Fauci: Hayatın normale dönmesi zor!

ABD’nin pandemi uzmanı Dr. Fauci: Hayatın normale dönmesi zor!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü, Avrupa ve ABD’de hızla can almaya devam ediyor. Vaka sayısında birinci can kaybında ise ikinci sırada olan ABD’de tablo giderek ağırlaşıyor.


ABD’de corona virüsü tespit edilenlerin sayısı 500 bini geçti. Ölenlerin sayısı 18 bin 847’ye ulaştı. Ülkede son 24 saatte 2022 kişi hayatını kaybetti.

Hastalıkla mücadelede en önemli isimlerin başında gelen Dr. Anthony Fauci ise çarpıcı açıklamalarına devam etti.

ABD’de virüsle mücadelede kamuoyunu bilgilendiren Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Beyaz Saray’da basın mensuplarının karşısına çıkan Fauci, hayatın ne zaman normale döneceğiyle ilgili soruya dikkat çeken bir yanıt verdi.

“Bir daha asla el sıkışmayabiliriz”

Wall Street Journal gazetesinin podcast yayınına konuşan Fauci, salgın ve sonrasıyla ilgili önemli ifadeler kullandı. Fauci, nisan ayı sonunda ‘tünelin ucunda bir ışık’ görmeyi beklediğini söyledi. Salgın sona erse bile bazı alışkanlıkları geride bırakmak gerektiğini belirten Fauci, “Bir daha asla el sıkışmayabiliriz. Bu corona virüsünün yanı sıra diğer bulaşıcı hastalıkları da önler” dedi.

“Aşı bulana dek”

Fauci, “Eğer normale dönmekle kastettiğiniz corona virüsü problemi hiç yaşanmamış gibi olmasıysa, bunun olabileceğini sanmıyorum. Bir aşıyla tüm nüfusu koruyana kadar bu mümkün değil. Normale dönmekle ifade etmek istediğimiz ilk şey, şu an içinden geçtiğimiz zorlu süreci atlatmak. Toplum olarak yaşadığımız noktaya zamanla geri döneceğiz” dedi.


Fauci daha önce yaptığı açıklamalarda da virüs tehdidinin mevsimsel olarak yıllarca devam edebileceğini söylemişti.

Beyaz Saray’daki süreçle de ilgili bilgi veren Fauci, “Başkan’ın etrafında olduğumuzda onu tehlikeye atmadığımızdan emin olmalıyız. Bu nedenle bize sürekli testler yapılıyor. Günde 8-9 kez ateşim ölçülüyor. Girdiğin her farklı odada bu tekrarlanıyor” diye konuştu.

ABD’de toplu mezar görüntüleri

New York’ta virüs nedeniyle 7 bin 67 kişi yaşamını yitirdi. ABD’deki salgının en çok görüldüğü ikinci eyalet olan New Jersey’de ise 51 bin 27 vaka tespit edildi, 1700 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

new york new jersey toplu mezarlar reuters
Drone Foto: Reuters

Reuters’ın dünyaya servis ettiği drone görüntüleri güne damgasını vurdu. ABD’de, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, ABD’nin New York kentinde corona virüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin cesetlerini talep edecek yakınları olmayanların, Bronx ilçesinde bulunan Hart Adası’ndaki toplu mezarlara gömüldüğünü doğruladı. Hart Adası’na getirilerek açılan toplu mezarlara gömüldüğünü belirtti.

Drone Foto: Reuters
Drone Foto: Reuters

Korona virüs pandemesinin merkez üssü haline gelen New York’ta Belediye Başkanı Bill de Blasio, cesetlerini talep edecek yakınları olmayan cesetlerin, Bronx ilçesinde bulunan Hart Adası’ndaki toplu mezarlara gömüldüğünü doğruladı. De Blasio, “Ne yazık ki herhangi bir aile yakını tarafından talep edilmeyen cesetler de dahil olmak üzere birçok insan hayatını kaybetti. Hart Adası’nda yaşanan budur” dedi.

En çok vaka görülen ülke ABD


En çok vaka görülen ülke 502 bin 876 ile ABD olurken, onu 158 bin 273 vakayla İspanya, 147 bin 577 ile İtalya, 124 bin 869 ile Fransa ve 122 bin 171 ile Almanya izledi. Salgının ortaya çıktığı Çin’de ise 81 bin 953 vaka kayda geçti.

Corona salgınının Türkiye’de yayılımına dair yeni senaryo!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.