İstanbul’un ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk haritası

İstanbul’un ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk haritası: Koronavirüs ile ilgili bilgilendirme için geliştirilen ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması güncellendi. Artık il il, ilçe ilçe virüs yoğunluk haritası görülebilecek.

İstanbul ilçe ilçe semt corona virüsü yoğunluk haritaları

İstanbul’un ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk haritası

‘Hayat Eve Sığar’ uygulama güncellemesi ile kullanıcılar sadece yakın çevresindeki değil, diğer tüm illerdeki vaka yoğunluklarını da görebiliyor.


Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan, ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulaması bir süredir Android ve App Store platformlarında yayında. Uygulama, corona virüs testi pozitif olan kişilerin yoğun olarak bulundukları bölgeleri gösteriyor. Uygulama, her gün kullanıcılara sağlık bilgilerini soruyor.

Kullanıcılar, ‘Ailem’ bölümüne dahil ettikleri insanlardan herhangi biri pozitif ya da temaslı ise uyarılıyor. Uygulama vatandaşları corona virüsü konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirildi.

Uygulama ile telefon numarası doğrulaması yapılarak adım adım sorulan soruları cevaplayıp, corona virüsü ile ilgili şikayetlere göre nasıl davranılması gerektiği belirtiliyor.


Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına ulaşılabiliyor. Evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğu görülebiliyor.

Uygulama, corona virüsü testi pozitif olan kişilerin yoğun olarak bulundukları bölgeleri gösteriyor.

Aynı zamanda harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına ulaşılabiliyor.


Uygulamada kırmızı renk yüksek riskli bölgeleri, sarı renk orta riskli bölgeleri ve yeşil renk ise az riskli bölgeleri gösteriyor.

İstanbul’un ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk haritası:

Kadıköy – Ataşehir – Ümraniye bölgesi

Kadıköy - Ataşehir - Ümraniye koronavirüs yoğunluk haritası corona

Kadıköy

kadıköy İstanbul ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk haritası

Ataşehir – Kayışdağı

Ataşehir İstanbul ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk haritası koronavirüs

Ümraniye – Çekmeköy

Ümraniye İstanbul ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk haritası

Eminönü – Alibeyköy – Fatih – Taksim, Beyoğlu – Şişli

eminönü corona virüsü yoğunluk İstanbul ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk haritası

Beyoğlu

beyoğlu İstanbul ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk haritası

Bostancı – Suadiye – Bağdat Caddesi

Bostancı - Suadiye - Bağdat Caddesi İstanbul ilçe ilçe corona virüsü yoğunluk haritası

Caddebostan – Erenköy – Bağdat Caddesi

Caddebostan - Erenköy - Bağdat Caddesi

Fenerbahçe – Göztepe – Çiftehavuzlar – Kızıltoprak – Feneryolu – Bağdat Caddesi

Göztepe - Çiftehavuzlar - Kızıltoprak - Bağdat Caddesi

Maltepe – Küçükyalı

maltepe ilçesi koronavirüs corona yoğunluk haritası

maltepe koronavirüs yoğunluk haritası

Pendik – Tuzla

pendik tuzla

Tuzla – Güzelyalı

tuzla corona

Küçükçekmece – Avcılar

Küçükçekmece

Arnavutköy – Maslak – Emirgan – Etiler – Ulus – Beşiktaş

Arnavutköy - Maslak - Emirgan

Beşiktaş – Ortaköy, Teşvikiye Nişantaşı, Maçka

Beşiktaş - Ortaköy, Teşvikiye Nişantaşı, Maçka

Etiler

Etiler

Beykoz

Beykoz

Sultanbeyli

Sultanbeyli

Esenler

Esenler

Kağıthane

Kağıthane

Kartal E5

Kartal e5

Kozyatağı

Kozyatağı

Sarıyer

Sarıyer

Zeytinburnu ilçesi corona yoğunluğu

zeytinburnu corona virüsü yoğunluk

Başakşehir ilçesi koronavirüs yoğunluğu

Başakşehir

Esenyurt – Avcılar

Esenyurt - Avcılar

Bağcılar corona virüs yoğunluk haritası

bağcılar corona virüs yoğunluk haritası

Şile corona virüs yoğunluk haritası

şile koronavirüs corona

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Corona salgını pik döneminde


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.