Kongo’da halkın elektrik ve su faturalarını devlet ödeyecek!

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Kongo’da, corona salgını nedeniyle “evde kalın” çağrısı yapılan halkın elektrik ve su faturalarını devlet ödeyecek.

Kongo halkın elektrik ve su faturalarını devlet ödeyecek!

Kongo’da halkın elektrik ve su faturalarını devlet ödeyecek!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde (KDC), corona (Covid-19) salgını nedeniyle “evde kalın” çağrısı yapılan halkın elektrik ve su faturaları 2 ay boyunca devlet tarafından karşılanacak.


Su Kaynakları ve Elektrik Bakan Yardımcısı Papy Pungu, yaptığı açıklamada, uygulamanın, Covid-19 salgınıyla mücadelede alınan yeni tedbirler kapsamında, halkın masraflarının azaltılmasını amaçladığını söyledi.

Ulusal Elektrik Şirketi ve Su Dağım Şirketi kararı doğrularken, vatandaşlara ücretsiz su ve elektrik sağlanması için gerekli çalışmanın başlatıldığı kaydedildi.

Ebola salgınını yeni atlatan ülkede şimdiye kadar 109 Covid-19 vakası görüldü, virüs nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan KDC’de Ağustos 2018’de başlayan Ebola salgınında 2 binden fazla kişi yaşamını yitirmişti.

Corona salgınında dünyadaki son durum

İspanya: Ölü sayısı 864 kişi artarak 9053’e yükseldi

İspanya’da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 864 artarak 9 bin 53’e yükselirken, vaka sayısı 100 bini aştı.

İtalya: Ölü sayısı 727 kişi artarak 12.428’e ulaştı

İtalya’da bugün açıklanan verilere göre son 24 saatte 727 kişi hayatını kaybetti. Ülkede toplam ölü sayısı 13.155’e ulaştı. İtalya Sağlık Bakanı Roberto Sperazna, 10 Mart’tan bu yana uygulanan karantinanın 13 Nisan’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Roberto Speranza, parlamentonun üst kanadı Senatoda yaptığı konuşmada, “Hükümetin kararı, bireysel faaliyetleri ve yer değiştirmelere yönelik uygulamada olan kısıtlayıcı tedbirleri 13 Nisan’a kadar uzatmayı onaylamak. Uygulama sürelerinde hata yapmak ya da bu süreyi öne çekmek şu ana kadar sarf edilen çabaları riske atar. Motorları yeniden çalıştırmanın tek yolu budur.” dedi.

İngiltere: Can kaybı 2352’ye yükseldi!

İngiltere’de Covid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı bir günde 563 artarak 2 bin 352’ye yükseldi.

ABD: Son 24 saatte 920 kişi öldü

ABD’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 920 artarak 4 bin 90’a yükseldi

Rusya uzaktan çalışma sistemine geçti 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, bir hastaneye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında tokalaştığı başhekimde koronavirüs tespit edilmesinin ardından uzaktan çalışma sistemine geçtiği açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 24 Mart tarihinde başkent Moskova’da bulunan koronavirüs tedavi hastanesini ziyareti sırasında tokalaştığı ve beraber hastaneyi gezdiği başhekim Denis Protsenko’da koronavirüs tespit edilmesi nedeniyle Kremlin Sarayı’nda olağanüstü hale geçildi. Daha önce de Kremlin’de çalışan bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından Rusya lideri Putin için tedbirler arttırılmaya başlandı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov yaşanan son olayların ardından Putin’in uzaktan çalışma sistemine geçtiğini açıkladı. Buna göre Putin tüm toplantılarını telekonferans yöntemiyle gerçekleştirecek. Peskov, “Başkan bu sıralar tüm çalışmalarını uzaktan yapıyor. Artık onun uzaktan çalıştığını görüyorsunuz ve bu önlemler daha da arttırılacak” dedi.

Rusya’nın 27 bölgesinde sokağa çıkma yasağı

Rusya’da koronavirüs vakasının 2 bini geçmesi ve ölü sayısının sürekli artması nedeniyle hükümet tarafından ülkenin 27 bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Rus hükümeti, Moskova’nın merkezi ve Moskova Bölgesi ile St. Petersburg, Adigey Cumhuriyeti, Arkhangelsk bölgesi, Belgorod bölgesi, Vologda bölgesi, Volgograd bölgesi, Kaliningrad, Kursk bölgesi, Leningrad Bölgesi, Lipetsk bölgesi, Mari El Cumhuriyeti, Murmansk bölgesi, Nijniy Novgorod bölgesi, Novgorod bölgesi, Komi Cumhuriyeti, Ryazan bölgesi, Tataristan Cumhuriyeti, Saratov bölgesi, Sverdlovsk bölgesi, Ulyanovsk Bölgesi, Çeçenistan, Çuvaşistan, Yakutistan, Rostov Bölgesi ve Kaluga Bölgesi olmak üzere toplam 27 bölgede sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Hükümetin bu yasakların kapsamını genişletmesi ve yasağın daha fazla bölgede uygulanması yönünde çalışmalarını sürdürdüğü açıklanırken sokağa çıkma yasağının ne zaman sona ereceği ile ilgili net bir bilgi paylaşımında bulunulmadı.

New York’ta ölü sayısı 1000’i geçti

ABD’nin New York eyaletinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından ölenlerin sayısı son güncellemeye göre 1550’ye ulaşırken New York şehir merkezindeki ölüm sayısı ise 1000’i geçti.

John Hopkins Üniversitesi bilgilendirme sayfasındaki son güncellemede New York şehrinde koronavirüsten ölenlerin sayısı 1096 olarak verildi. New York şehri bu rakamla, salı günü eyalet genelindeki 1000 ölü rakamını geride bıraktı.

New York eyaleti genelinde, toplam 44 ilçeyi kapsayan Covid-19 virüsü tespit edilen vaka sayısı ise son 12 saatte 8 bin 655 artışla, 67 bin 384’ten 76 bin 49’a ulaştı.

New York’u 18 bin 669 ile New Jersey izlerken, ABD’nin en çok vaka tespit edilen üçüncü eyaleti ise 8 bin 460 rakamı ile California oldu.

ABD genelinde ise son 12 saatlik dilimde virüs kaynaklı ölümlerin sayısı 730 artışla 3 bin 170’ten 3 bin 900’e yükselirken ülkedeki pozitif Covid-19 tespit edilen hasta sayısı ise son güncellemede 189 bin 35 olarak tespit edildi.

Bu netice ile ABD’de Covid-19 kaynaklı pozitif vaka sayısı 12 saatte 24 bin 425 artış göstermiş oldu.


John Hopkins Üniversitesi kayıtlarına göre, dünya genelindeki Covid-19 vaka sayısı 858 bin 785 olarak güncellenirken, virüsten ölenlerin rakamı 42 bin 151 olarak verildi.

Hollanda: Toplam ölü sayısı 134 artarak 1173’e yükseldi!

Hollanda’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 134 artarak 1173’e çıktı.

Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM), Covid-19’la ilgili bilgileri güncelledi.

Buna göre, salgında dün 1039 olan ölü sayısı 134 artarak 1173’e, 12 bin 595 olan vaka sayısı da 1019 artışla 13 bin 614’e çıktı.

Son 24 saatte 447, şimdiye kadar ise 5 bin 159 kişi hastaneye kaldırıldı.

Hastalık belirtileri olan herkesin test edilmemesi nedeniyle vaka sayısındaki gerçek rakamın daha yüksek olduğu düşünülüyor. Ölenlerin çoğu 75 ila 89 yaş aralığında bulunuyor.

Ulusal Yoğun Bakım Değerlendirme Vakfı (NICE) da 1106 koronavirüs hastasının yoğun bakımda olduğunu açıkladı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, dün akşam yaptığı basın toplantısında, koronavirüsle mücadele kapsamında daha önce alınan tüm tedbirlerin süresinin 6 Nisan’dan 28 Nisan’a kadar uzatıldığını, okulların ise mayıs tatili bitene kadar kapalı kalacağını açıklamıştı.

Brezilya: 202 kişi öldü

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentindeki Maracana Stadı’nın yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında hastaneye dönüştürüleceği açıklandı.

Brezilya basınında yer alan haberlerde, Maracana Stadı’nda Covid-19 hastalarının kalacağı 400 yataklı geçici bir hastane kurulacağı belirtildi.

Açıklamada, saha zemininin korunacağı, çevresindeki atletizm pisti, stat içi bölümler ile otoparkın, hastane, lojistik merkezi ve depo olarak kullanılacağı aktarıldı.

Brezilya Milli Takımı’nın maçlarını oynadığı yaklaşık 80 bin kişi kapasiteli Maracana Stadı ile birlikte Rio de Janeiro’da geçici hastane sayısının 8 olacağı ifade edildi.

Nüfusu 210 milyona yaklaşan Güney Amerika ülkesi Brezilya’da şu ana kadar 5 bin 812 kişide tespit edilen Covid-19 nedeniyle 202 kişi hayatını kaybetti.

Fas’ta vaka sayısı 617’ye yükseldi

Fas Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalananların sayısının 617’ye yükseldiğini duyurdu.

Fas Sağlık Bakanlığına bağlı koronavirüs portalından yapılan açıklamada, 15 kişide daha virüs tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 617 olduğu belirtildi.

Açıklamada, test yapılan ve sonuçları negatif çıkanların sayısının da 2 bin 462’ye ulaştığı kaydedildi.

Fas’ta en son vaka sayısı 602, vefat sayısı da 36 olarak açıklanmıştı.

Cezayir’de eğitime 2 hafta ara verildi

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ülkede eğitime 2 hafta daha ara verdiklerini bildirdi.

Tebbun, yerel basına yaptığı ve devlet televizyonunun da yayınladığı konuşmasında, anaokul, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, mesleki eğitim merkezleri ve Kur’an kursları da dahil olmak üzere tüm eğitim kurumlarında eğitime 2 hafta daha ara verileceğini söyledi.

Ülkenin pek çok vilayetinde salgının görülmediğini belirten Tebbun, bu nedenle vilayetlerin tamamının karantinaya alınmasının gündemde olmadığını kaydetti.

Tebbun ayrıca, tüm kabine toplantılarının salgın sona erinceye kadar askıya alındığını, bu toplantıların telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilmesi için hazırlıkların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Tebbun 12 Mart’ta, eğitime bahar tatilinin sona erdiği 5 Nisan’a kadar ara verilmesini kararlaştırmıştı.


Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının ülkede yayılmasını önlemek amacıyla başkentin de aralarında olduğu 10 vilayette akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan eden Cezayir makamları, vakaların yüzde 40’tan fazlasının bulunduğu El-Buleyde vilayetinde de genel karantina uygulaması başlatmıştı. Cezayir’de Covid-19 kaynaklı can kaybı 44, toplam vaka sayısı ise 716 olarak açıklanmıştı.

PTT önünde 1000 liralık yardım kuyruğu ‘sosyal mesafe’ tanımadı!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.