Atatürk Havalimanı pistleri İstanbul Havalimanı için yok edilmiş!

2 milyar dolarlık Atatürk Havalimanı pistlerinin neden tahrip edildiği ortaya çıktı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nden itiraf niteliğinde açıklama geldi: “Atatürk Havalimanı pistleri, İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği ve ciddi kapasite kayıplarına neden olduğu için devre dışı bırakılmıştır.”

Atatürk Havalimanı pistleri İstanbul Havalimanı için yok edilmiş!

Atatürk Havalimanı pistleri İstanbul Havalimanı için yok edilmiş!

Kapatılan Atatürk Havalimanının (AHL) 2 milyar dolar değerindeki iki pistinin üzerine yapılan bin yataklı Yeşilköy Hastanesi’nin inşaatı tartışmalar arasında sürüyor.


Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) de AHL’deki pistlerle ilgili ilk kez bazı ayrıntılara değinerek bir açıklama yaptı.

İstanbul Havalimanı’nı etkilediği için kapatılmış

Atatürk Havalimanı’ndaki 17/35 pistlerinin İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği ve ciddi kapasite kayıplarına neden olduğu iddiasıyla devre dışı bırakıldığı belirtilen açıklamada; “Atatürk Havalimanı 17/35 pistleri İstanbul Havalimanı’nın tam kapasite ile faal olduğu 6 Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar kullanılmamıştır. Bahse konu pistler İstanbul Havalimanı iniş kalkış operasyonlarını olumsuz etkilediği ve ciddi kapasite kayıplarına neden olduğu için devre dışı bırakılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Hastanenin Atatürk Havalimanı operasyonlarına etkisi bulunmuyor

AHL pistinde yapımı süren Yeşilköy Hastanesi hakkında da bilgi verilen açıklamada hastanenin Atatürk Havalimanı operasyonlarına etkisinin bulunmadığı savunularak, şöyle denildi:

• Atatürk Havalimanında gerçekleşen sınırlı sayıdaki uçuş operasyonları için  05/23 pisti kullanılmaktadır.

• Devre dışı olan 35L/R pistlerinde inşa edilen Hastane’nin AHL operasyonlarına olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

• Aktif olarak kullanılan 05/23 pistinden park alanları, Genel Havacılık terminali ve bakım hangarlarına uçak trafiklerini yönlendirilebilecek alternatifli taksi yollarımız bulunmaktadır.


• Öte yandan Annex-14’te belirtilen tüm şartlara uygundur ve herhangi bir mania teşkil etmemektedir.

• Bir diğer husus da, yapımı devam eden imalatların elektronik, seyrüsefer ve radar cihazlarına hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

Milli servet yok oldu!

Yeşilköy Hastanesi’nin yapımı sırasında kapatılan Atatürk Havalimanı’nın üç pistinden ikisi kırılarak yok edilmiş, sadece inşaat değeri milyarlarca lira olan iki pistin üzerine hastane yapılması; “Hastane yapmaktan çok Atatürk Havalimanı’nı yok etme operasyonu” olarak değerlendirilmişti.

Atatürk Havalimanı Milli Emlak’a devredildi

Habertürk yazarı Güntay Şimşek, Atatürk Havalimanı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olan Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini yazdı.

Güntay Şimşek’in ilgili yazısı şöyle:

Ankara’dan önemli bir isim, Atatürk Havalimanı tartışmalarına yeni bir boyut getirecek bilgiyi aktardı. İki pistin; 17-35 sağ ve sol pistlerin üzerine yapılmakta olan salgın hastanesiyle gündemde olan havalimanının geleceğinden Milli Emlak Genel Müdürlüğü sorumlu olacakmış.

Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) üzerinden tartışılan Atatürk Havalimanı için yeni muhatap Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olan Milli Emlak Genel Müdürlüğü…

Çünkü AHL, havacılık yapma özelliğini yitirdiği için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilmiş. DHMİ’ye tahsisli olan meydan, tahsis edilme şartlarını kaybetmesi sebebiyle Milli Emlak tarafından geri alınmış. Ancak Atatürk Havalimanı’ndan VIP uçuşlar, genel havacılık faaliyetleri ve kargo uçuşları yapılması için yeni bir tahsis söz konusu.


Ataköy-Florya yönündeki 05-23 pistinin bahsedilen uçuşlar için kullanılması için düzenleme yapılmış. Yetkili kaynağım Havacılık Enformasyon Yayını’nda (Aeronautical Information Publication – AIP) bu detayların yayınlanmış olduğuna da dikkat çekti. Meraklılarına duyurulur.

Avrasya Araştırma anket: AKP yüzde 35’in altına iniyor!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.