Sanal ofislere talep 7 kat arttı: 5 gün çalışma düzeni değişiyor!

Corona salgını nedeniyle home ofis, bir diğer ifadeyle evden çalışma düzeninin etkisiyle sanal ofislere talep 7 kat arttı. Sanal Ofis sektörü 2020 yılını krizi fırsata çeviren sektörler arasında yerini şimdiden almış durumda. Sektör temsilcileri bundan sonra haftada 5 gün ofiste çalışma anlayışının sona ereceğine dikkat çekiyor.

Sanal ofislere talep 7 kat arttı: 5 gün çalışma düzeni değişiyor!

Sanal ofislere talep 7 kat arttı: Çalışma düzeni değişiyor!

Corona salgını nedeniyle dünya ekonomisi neredeyse durma noktasına gelirken Türkiye’de de etkileri yavaş yavaş görülmeye başlıyor. Özellikle Home Ofis çalışma sistemiyle şirket faaliyetlerini yürütmeye çalışan firmalar dijital çağa mecburen adapte olmuş durumda.


Online toplantılar, yayınlar, sunumlar derken yaşanan kriz ortamında, iş akışına devam eden şirketlerin tüm işleri online ortama kaydı. Kira, aidat, ofis masrafları derken ofis maliyetleri bu dönemde şirketleri işin içinden çıkılamaz hale getirdi.

Bu durumda markalar sanal ofis sistemine geçerek şirket faaliyetlerini Home Ofis olarak devam etme kararı almaya başladılar. Global şirketler de bazı ülkelerde operasyonlarını sanal ofis olarak devam etmeye başladılar. Dolayısı ile Sanal Ofis sektörü 2020 yılını krizi fırsata çeviren sektörler arasında yerini şimdiden almış durumda.

Evden çalışma düzeninin etkisiyle sanal ofislere talep 7 kat artmış durumda

Salgın sonrası sanal ofislere talebin giderek artacağı düşünülüyor. Sanal ofisler, sürekli olarak size ait bir ofisiniz olmadığı halde yasal adres, iletişim ve sekreterlik hizmetlerinin sunulması anlamına geliyor. Firmalar sanal ofis alımlarında paketlerine toplantı salonlarını saatlik olarak ekleyerek kurumsal kimliklerini de koruyor.

Endless Offices Genel Müdürü Gökmen Özdemir, “Tüm sektörlerde yaşanan durağanlık ve ofislere gidilmemesi sanal ofislere olan talebi 7 katına çıkardı. Yaşanan bu dijital dönüşüm, 2020’de çalışma şekillerinin değiştiğini gösteren büyük bir adım. İlerleyen aylarda bu talebin 10 katına çıkacağını düşünüyoruz” diyor.

Sanal ofisler nasıl ve hangi amaçla kullanılıyor?

Basit tanımıyla resmi olarak kurulum, prestijli bir adres, vergi levhasının bulunduğu, posta hizmeti takibi aylık fatura masrafları, ofis çalışan maliyeti, stopaj, kira, mutfak masrafları gibi giderler olmadan bir çalışma şekli olan sanal ofislerde fatura adresi (seçilen) lüks bir plazada bulunuyor, buraya gelen kargo ve yazılı bildirimler teslim alınıyor, toplantı salonları kiralanabiliyor. Sistemi en çok sigorta şirketleri, emlak sektörü, sağlık sektörü ve avukatlar kullanıyor.


Facebook ve Google‘ın 2020 yılı sonuna kadar çalışanlarının Home Ofis devam edeceğini açıkladığını belirten Endless Offices Genel Müdürü Gökmen Özdemir, koronavirüs sebebiyle Home ofis çalışma sistemi firmaların sanal ofis sistemine sıcak bakmalarına neden olduğunu belirterek şöyle konuştu;

Sanal ofislere talep 10 katına çıkacak

“Tüm sektörlerde yaşanan durağanlık ve ofislere gidilmemesi sanal ofislere olan talebi 7 katına çıkardı. Yaşanan bu dijital dönüşüm, 2020’de çalışma şekillerinin değiştiğini gösteren büyük bir adım. Ofis sistemlerine bakış açısı hem sosyolojik açıdan hem de ekonomik açıdan değişim sürecinde ilerleyen aylarda bu talebin 10 katına çıkacağını düşünüyoruz.”

Geçtiğimiz günlerde Twitter CEO’su Jack Dorsey, çalışanlarına salgını sonrasında, kısıtlamalar kalktıktan sonra bile süresiz olarak uzaktan çalışabileceklerini açıkladı. İngiliz Barclay bankasının CEO’su Jes Staley ise “7 bin kişiyi bir binada toplama uygulaması geçmişte kalmış olabilir” yorumuyla dikkat çekti.

Paylaşım modeli

Hürriyet’ten Gülistan Alagöz’ün haberine göre; gayrimenkul, perakende ve ofis sektörünün deneyimli isimlerinden Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, ofis kullanımında ciddi değişiklikler yaşanacağını söylüyor.

Paylaşımlı ofislerin öne çıkacağını belirten Alkaş, “Tek bir binada çalışmak yerine şehrin birkaç noktasında kullanıma göre ödeme yapılan paylaşımlı ofisler öne çıkacak. Çalışanlar yürüyerek gidecek ve ihtiyaç durumunda kullanacak. Teknolojinin yardımıyla evden çalışma devam ederken, ortak çalışma alanları da sürece destek olacak” ifadelerini kullanıyor.

5 gün ofis anlayışı sona eriyor!

Uzaktan çalışma modelinin Türkiye’de çok ağır ilerlediğini, salgının bu süreci hızlandırdığını belirten ticari gayrimenkul danışmanlık pazarında faaliyet gösteren Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden; “Şu an akıllarda 2 soru var; Biri ofiste sosyal mesafe nasıl sağlanır, ikincisi de çalışan ofis gelirken enfekte olur mu? Ofiste sosyal mesafe korunursa mevcut çalışanların en fazla 4’te 1’i yer bulabilir. Ek alan gerekir ama bu şu an birçok firma için mümkün değil.


Firmalar buna formül arıyor. O nedenle haftada birkaç gün evden çalışacağımız kesin. Bir de firmalar tek büyük bir merkez bina yerine şehrin birkaç noktasında ofisler kiralayabilir. Böylece çalışan trafikte risk almaz. Özetle ofislerde bir dönüşüm başladı. Her iş kolu kendi ihtiyacına göre bir model uygulayacak. Ama görünen o ki artık haftada 5 gün ofiste olmayacağız” diye konuştu.

Freelance home ofis çalışmak isteyenler için öneriler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.