Dünya Sağlık Örgütü: Günlük vaka sayıları rekor düzeye ulaştı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından son 24 saatte dünya genelinde 230 bin üzerinde corona virüsü vakasının rapor edildiğini; vaka sayısındaki artışın rekor düzeye ulaştığı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü

Dünya Sağlık Örgütü: Günlük vaka sayıları rekor düzeye ulaştı!

DSÖ, son 24 saatte dünya üzerinde toplam 230 bin 370 koronavirüs vakası ve 5 bin 285 can kaybının rapor edildiğini duyurdu.


Örgütün verilerine göre, dünya genelindeki Covid-19 vaka sayısı 12 milyon 552 bin 765 olurken, ölüm sayısı ise 561 bin 617’ye çıktı.

Vakaların çoğu ABD (6 milyon 540 bin 222) ve Avrupa’da (2 milyon 907 bin 654) tespit edildi.

Reuters’ta yer alan habere göre, ABD, Brezilya, Hindistan ve Güney Afrika’da en büyük vaka artışları gerçekleşti.

DSÖ, son 24 saatte Covid-19 vakalarında rekor düzeyde artış olduğunu açıkladı. DSÖ’nün verilerine göre, en son rekor 10 Temmuz’da 228 bin 102 vakayla kırılmıştı.

DSÖ: Türkiye’de vaka ve ölümlerin yüzde 75’ten fazla azalması olağanüstü bir başarı

Ankara’yı ziyaret eden DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Kluge Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Türkiye’de vaka ve ölümlerin yüzde 75’ten fazla azalması olağanüstü bir başarı” dedi.


Yeni görevine atandıktan sonra ilk ziyaretini Türkiye’ye yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, DSÖ’nün İstanbul’da açılacak ofisi için Ankara’da bir anlaşma imzaladıktan sonra, örgütün, Suriye’de COVID-19’la mücadele faaliyetlerini yürüttüğü Gaziantep ofisini ziyaret etti. İstanbul’da ofis açma kararının Türkiye’nin güçlü afet yönetimi kapasitesini, bunun sağlık ve refahın geliştirilmesindeki bölgesel rolünü ispatladığını belirten Kluge, Hürriyet’e şunları söyledi:

İşbirliğine devam

“Türkiye, diğer ülkelere benzer şekilde, COVID-19 vakalarının ve ölümlerinin nisan ayında zirveye ulaştığı, günde 4 bin 500’den fazla vakanın görüldüğü ve 100’den fazla insanın her gün hayatını kaybettiği günleri gördü. Nisan ayından bu yana vaka yükü ve ölümler yüzde 75’in üzerinde oranda düşmekte. Bu olağanüstü bir başarı ve şimdi bu durumun sürdürülebilmesi için birlikte çalışmaya devam etme zamanı. Çünkü haziran ortasında kısıtlamaların hafifletilmesi vaka sayısının yeniden artmasıyla sonuçlandı. COVID-19 gitmedi; sadece yeniden fırsat beklemekte.”

“Mücadele sürmeli”

“Rahatlık onun büyük müttefiki. ‘Herkes güvenli olana kadar kimse güvenli değildir’ anlayışını benimseyerek, virüse karşı çabalarımızı bırakmamamız, aksine güçlendirmemiz gerekiyor. Bu noktada insanların, yetkililerinin rehberliklerine uymaları çok önemli. Birçoğu acil durum halinden yorgunluk hissediyor olabilir, şikâyet etmeye başlayabilir. Ancak ‘yeni normal’e geçiş, davranışsal değişikliklerin sürdürülmesini ve kaydedilen ilerlemenin korunmasını gerektiriyor.”

140 aşı geliştiriliyor

“Koronavirüse karşı antikor bazlı tedavi araştırmaları halen klinik öncesi çalışma safhasında. Bu tedaviler, COVID-19 hastalarında test edilebilmeleri için karmaşık ve kapsamlı bir süreçten geçmeli ve bu zaman alacak. Dünya çapında, 13’ü klinik değerlendirme olmak üzere, birçoğu ön değerlendirme aşamasındaki tedavi çalışmaları da dahil 140’a yakın aşı geliştirilmekte.

Dünya Sağlık Örgütü, antikor temelli tedaviler de dahil olmak üzere, şu anda denenmekte olan tüm potansiyel tedavileri, dünya çapında yaklaşık 1700 klinik çalışmayı izliyor. Avrupa Bölgesi, erken dönemde COVID-19 tarafından vuruldu ve bir süre salgının küresel merkez üssü oldu. Sadece altı ayda 200 binin üzerinde ölüme neden oldu. Şimdi salgının merkez üssü Amerika’ya taşındı. Avrupa Bölgesi küresel olarak bildirilen tüm vakaların yaklaşık dörtte birini temsil ediyor.”

“Desteğinizden gurur duyuyoruz”


Kendi vatandaşları virüsün etkisinden mustarip olduğu bir zamanda dahi, DSÖ’nün Suriye’deki operasyonlarına desteği ve dayanışması nedeniyle Türkiye’ye özellikle minnettar olduklarını söyleyen Hans Kluge, “Türk Hükümeti’ne en derin takdirimi sunuyorum. Bu kadar güçlü bir destekçiye sahip olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

DSÖ: Asıl sorun aşının nasıl bulunacağı değil, dünyaya nasıl dağıtılacağı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.