Twitter’dan nasıl video indirilir?

Bilindiği üzere Twitter, dünyanın en önemli sosyal medya platformlarından biri. Kısa yazılı yazılar için yaygın olarak kullanılmasına rağmen, birçok kişi resim ve video da yayınlamaktadır. Platformda birçok komik, ilham verici, bilgilendirici ve diğer klipler bulunmakta.

nasıl video indirilir

Bu yüzden Twitter video indir arayışında bulunmanız çok mantıklı. Neyse ki, sosyal medya platformundan videoları tamamen ücretsiz indirmek için kullanabileceğiniz birkaç yol var.

Bu işlem için aşağıda size sunduğumuz herhangi dört çözümden birini kullanabilirsiniz.

Uzantı

Twitter videosunu bilgisayarınızdan veya dizüstü bilgisayarınızdan indirmek istiyorsanız, tarayıcınıza uzantı ekleyebilirsiniz. Google Chrome ve diğer popüler tarayıcılarla çalışır.

Eklentiler ücretsiz olduğu için, herhangi ücret ödemeden istediğiniz kadar video indirebilirsiniz.

Eklentiyi indirdikten sonra, her Twitter videosunun yanında yeşil bir düğme göreceksiniz. İndirmeyi başlatmak için üzerine tıklayabilir ve istediğiniz formatı seçebilirsiniz. Videolar genellikle indirme klasörünüze indirilmekte fakat hedef klasörünü tarayıcı ayarlarınızdan değiştirebilirsiniz.

Uygulama

Eğer Android tabletiniz veya cep telefonunuz varsa, Twitter’dan videoları kolayca indirmenize izin veren herhangi bir uygulamayı hızlı bir şekilde indirebilirsiniz.

Uygulamaya sahip olmanın avantajı, kaydedilmiş videolarınızı internet bağlantısı olmadan bile zahmetsizce izleyebilmeniz, dosyalarınızı kolayca yönetebilmeniz ve diğer sosyal medya platformlarında hızlı bir şekilde paylaşabilmenizdir. Tüm müzikleri ve videoları saklamak için medya galerisini de kullanabilirsiniz.

Çevirimiçi Araç

Uygulama ve tarayıcı uzantısı oldukça uygun seçeneklerdir. Ancak her ikisi için ek bir araç indirmeniz gerektirir. Videoları indirmek için hızlı bir çözüm arıyorsanız, en iyi seçenek çevrimiçi araç olacaktır.

İster bir Twitter indiricisi ister bir YouTube dönüştürücü kullanmak isteyin, videonun bağlantısını kopyalayarak başlayabilirsiniz.

Herhangi Twitter videosunun bağlantısını almak için, tanımlanmış medyayı yeni bir sekmede açmanız gerekir. Ardından, tarayıcı adresinden URL’nin tamamını seçebilirsiniz.

Ardından, çevrimiçi aracın belirli olan alanına yapıştırabilir ve indirme düğmesini tıklayabilirsiniz. Size kalite seçenekleri verilecek ve indirme işlemini başlatmak için tercih ettiğiniz birini seçebilirsiniz.

En Basit Yol: URL’ye Ekle

Videoyu Twitter’dan gerçekten hızlı bir şekilde indirmek istiyorsanız, o zaman basit bir yol daha var. sfrom.net/ veya savefrom.net/ gibi herhangi bir web sitesinden belirli bir URL girebilirsiniz.

İndirmek istediğiniz videonun Twitter sayfasını açmanız yeterlidir. Yukarıdaki örneklerden herhangi birini orijinal URL’den önce adres çubuğuna ekleyin. Ardından, enter’a tıklayabilirsiniz ve indirme işlemi birkaç saniye içinde başlayacaktır.

İndirmek istediğiniz video otomatik olarak belirlenen klasörünüze kaydedilir. Bunu tarayıcınızın ayarlarından kolayca değiştirebilirsiniz.

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.