Anket: Cumhur İttifakı ne yaparsa yapsın yüzde 50’yi yakalayamıyor!

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, Ağustos ayına ilişkin anket sonuçlarını açıkladı. “Cumhur İttifakı ne yaparsa yapsın yüzde 50’yi yakalayamıyor!”

anket

Avrasya Araştırma’nın yaptığı son anket: Ankette pazar günü seçim olması halinde yurttaşların hangi partiye oy vereceği araştırıldı.

Sonuçlara göre, kararsız oylar dağıtıldığında AKP’nin oyu yüzde 36,9 iken, MHP’nin oy oranı ise yüzde 7,1. Buna göre Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 43’te kalıyor.


Anket sonuçlarına göre Millet İttifakı’nda ise CHP’nin oyu yüzde 28.1’e, İYİ Parti’nin oy oranı yüzde 11.4 seviyesinde oldu.

Anket sonuçlarına göre HDP yüzde 10.6, DEVA Partisi yüzde 2.7, Gelecek Partisi ise yüzde 2.6’da, Saadet Partisi ise yüzde 0.4’de kalıyor.

seçim anketi

Anket sonuçlarına göre oy oranları şöyle:

  • AKP – yüzde 36.9
  • CHP – yüzde 28.1
  • İYİ Parti – yüzde 11.4
  • HDP – yüzde 10.6
  • MHP – yüzde 7.1
  • DEVA – yüzde 2,7
  • Gelecek Partisi – yüzde 2,6
  • Diğer partiler – yüzde 0.6

Diğer adaylar detayı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olması durumunda oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 37.2 iken olumsuz yanıt verenlerin oranı ise 42.2’yi buluyor.

Ankete göre bu kararını diğer adaylara göre belirleyeceğini belirtenlerin oranının ise yüzde 19.9 olduğu görüldü.

Muharrem İnce’nin oy oranı

Ankette Muharrem İnce parti kursa oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 1.9 gibi düşük bir oranda kaldı. İnce’ye oy vereceğini söyleyenlerin CHP seçmeni içindeki oranı ise yüzde 2.2 oranında oldu.


Künye: Avrasya Araştırma tarafından 22 Ağustos – 27 Ağustos tarihleri arasında Türkiye genelini temsil yeteneğine sahip 26 il ve bunlara bağlı yerleşim yerlerinde yüz yüze mülakat yöntemiyle yapıldı. Araştırmaya toplam 2460 kişi katıldı. Hata payı yüzde 2,2 olarak hesaplandı.

Seçim anketi: AKP ve MHP oy oranları düşüyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.