Okul için bağışlanan araziye Bakan Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi otoparkı yapılmış

Üsküdar’da bir yurttaşın yıllar önce ‘okul yapılması’ şartıyla bağışladığı araziyi Sağlık Bakanı Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi otopark olarak kullanıyor. Olay yargıya taşındı, bilirkişi arsayı bağışlayanı haklı buldu.

medipol

Okul için bağışlanan araziye Bakan Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi otoparkı yapılmış. >>video aşağıda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’ne ait Üsküdar Çamlıca’daki hastanenin otopark olarak kullandığı arazi davalık oldu. Bilirkişi, bir yurttaşın yıllar önce ‘okul yapılması’ şartıyla bağışladığı arazinin Medipol Hastanesi tarafından otopark olarak kullanıldığını ve bunun doğru olmadığı yönünde görüş sundu.


Ş.E. isimli yurttaş, Milli Eğitim Bakanlığı ile Maliye Hazinesi adına İstanbul Muhakemat Müdürlüğü’ne dava açtı. Ş.E., Üsküdar Bulgurlu Mahallesi 79 ada ve 32 parsel numaralı arsanın, babası tarafından okul yapılması için bağışlandığını ve arsanın şu anda Sağlık Bakanı Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi Hastanesi’nin otopark olarak kullanıldığını belirtti.

Arazi önce atıl bırakıldı

İstanbul Anadolu 31’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki davada, arsanın durumunun tespit edilmesi için bir de bilirkişi raporu hazırlatıldı. Raporda, arsanın sahibi tarafından 1994’te ortaokul alanı olarak kullanılmak üzere Maliye Hazinesi’ne bağışlandığı ancak arsanın amacına uygun kullanılmadığı vurgulandı. Ş.E. ise arsanın 2016’nın sonuna kadar arazinin atıl bırakıldığını ardından da Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi tarafından otopark olarak kullanılmaya başladığına dikkat çekti. Ş.E., arsanın 1994 ile 2017 yılları arasında atıl bırakıldığını belirtti. Amacına uygun kullanılmayan arsanın kendilerine iade edilmesini talep etti.


Müdürlük yalan söylemiş

Dava kapsamında bir inşaat mühendisiyle bir hukukçu tarafından arazide keşif yapılarak bilirkişi raporu hazırlandı. 12 Mayıs tarihli rapora göre, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün arsanın okul bahçesi olarak kullanıldığı, üzerine derslik inşa edileceği şeklinde açıklama yaptı. Bilirkişi, arsanın Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi tarafından otopark olarak kullanıldığı için söz konusu açıklamanın gerçeği yansımadığına dikkat çekti.

Okul olacaktı, Medipol’e gitti

Bilirkişi raporunda, bağışlanan arazinin 79 ada, 34, 48 ve 51 no’lu taşınmazlarla birleştirildiği kaydedildi. Ardından da 79 ada 52 no’lun taşınmazın birleştirme sonrası bir kısmının Medipol Üniversitesi’nin kurucu vakfı Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı (TESA) ile Maliye Hazinesi adına tescillendiğini aktarıldı. Bilirkişi arsanın fiilen hastanenin otoparkı olarak kullandığını vurguladı.

Keşifte otopark olduğu görüldü

Bilirkişi raporunun sonuç kısmında ise Hazine’nin uzun yıllardır arsa üzerindeki görevini yerine getirmediğinin altı çizilerek, “Keşif tarihinde arsanın fillen otopark olarak kullanıldığı, bu nedenle davacının geri alma hakkını kullanabileceği sonuç ve kanaatine varılmıştır” denildi.

İlk vukuatı değil!


Geçen yıl Ankara Tren Garı kampüsü içerisinde bulunan ve TCDD Misafirhanesi ile TCDD Müzesi’nin bulunduğu tarihi binaların Ankara Medipol Üniversitesi’ne tahsis edilmesi gündem olmuştu. TCDD binalarının tahsis edilmesinin ardından da “Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) imar planı kapsamındaki 555 bin metrekarelik arazinin Ankara Medipol Üniversitesi’ne özel üniversite alanı olarak verildiğini” açıklamıştı. (Kaynak: BirGün)

Mimar Sinan’ın Mihrimah Sultan Camisi’nde tepki çeken klima görüntüsü


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.