Nagehan Alçı: Fatih Portakal, Kemalist muhalif kimliğin sefasını sürdü, cefasını çekmeye katlanamadı

Nagehan Alçı: Fatih Portakal reyting ile para ve şöhret bakımından Kemalist muhalif kimliğin sefasını sürdü ama cefasını çekmeye katlanamadı.

nagehan alçı portakal

Habertürk yazarı Nagehan Alçı’nın Fatih Portakal ile ilgili yazısından öne çıkanlar şöyle:

• Sosyal medyada özellikle de Fatih Portakal’ın temel hedef müşteri kitlesi olan Atatürkçü ve ulusalcı-laik kesimde Portakal’a duyulan hayranlık yerini kızgınlığa bırakmış durumda.


• Hiçbir açıklamaları özellikle de üzerine oturdukları Kemalist tabanı tatmin etmiyor. Asla bu izahlara inanmıyorlar.

• Muharrem İnce’nin 24 Haziran 2018 gecesi olayıyla Fatih Portakal’ın bu hadisesi neredeyse bire bir aynı algılanıyor muhalif çevrelerde.

• Bence de Fatih Portakal üzerindeki politik sorumluluk baskısına dayanamadı. Bu psikolojik yükü kaldıramadı. O yüzden bıraktı ve ferahladı.

• Açıkçası 2015-16’dan önce de Fatih Portakal’ın ‘mass media’ anlamında başarısı ve tanınmışlığı yoktu. Toplum zaten tanımıyordu. Köşe yazarları arasında bile Portakal ismi pek bilinmiyordu.

• Son 4-5 senede bir televizyon siyasetçisi gibi davrandı ve özellikle 15 Temmuz sonrasının büyük medyatik boşluğunda hayatının sıçramasını 50 yaşından sonra yaptı.

• Portakal olayı televizyon gazeteciliği değil tam anlamıyla Post-15 Temmuz sürecinde bir televizyon politikacılığı başarısıdır.

• Fatih Portakal dün Selçuk’a öğüt verirken izleyicinin ekranda doğal ve samimi olan kişiyi hemen kavradığını ve öyle olanın çok izlendiğini söylüyordu.

• Bu teze bakınca aklıma şu soru takılıyor: 50 yaşına kadar neden Türk toplumu Fatih Portakal’a rağbet göstermedi de son 4-5 senede bir anda fenomen oldu?


• Fatih Portakal reyting ile para ve şöhret bakımından Kemalist muhalif kimliğin sefasını sürdü ama cefasını çekmeye katlanamadı. (Yazının tamamı için tıklayın)

Fatih Altaylı: Suriyelilerin yüzde 90’ı Türkiye’de kalmaya devam edecek


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.