Okulda öpüşme davası: MEB, felç kalan öğrenciye 1 milyon 700 bin TL tazminat ödeyecek

Kız arkadaşıyla öpüştüğü iddiasıyla okul müdürünün odasında psikolojik baskıya maruz kalan lise öğrencisi balkondan atladı. Olay sonucu lise öğrencisinin felç kalmasından okul yönetimini sorumlu tutan mahkeme MEB’in öğrenci ve ailesine 1 milyon 700 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

okulda öpüşme davası

Okulda öpüşme davasında karar: MEB, felç kalan öğrenciye 1 milyon 700 bin TL tazminat ödeyecek!

Öğrencilerin iddiasına göre;

Müdür Ayşe Ersoy, “Yediğiniz haltları anlatın, bakalım. Öpüşmüşsünüz” dedi.


Öğretmen Nevin Ayan da H.İ’ye, “Senin bacına yapsalar ne düşünürdün. Seni okuldan atacağız” diye tehditte bulundu.

H.İ adlı erkek öğrenci, maruz kaldığı psikolojik baskı nedeniyle okulun balkonundan atlayarak intihar girişiminde bulundu.

Yüzde 93 engelli hale geldi!

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre; H.İ., olayın ardından felçli kalarak, yüzde 93 oranında engelli hale geldi.


Olayla ilgili soruşturma başlatan Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığı müdür Ayşe Ersoy ile diğer öğretmenlerin H.İ’yi intihara yönlendirecek fiillerinin saptanmadığı gerekçesiyle 20 Nisan 2016 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Hatay Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişliğince 3 Ağustos 2016’da hazırlanan ikinci raporda, gençlerin yaşları itibariyle ergenlik döneminde bulunmaları bakımından olaylardan fazlası ile etkilenebileceği ve ani tepkiler verebileceği, karamsar ve isyankâr bir yapıya sahip olabileceği ve kolayca öfkelenebileceğine dikkat çekildi.

MEB, ailenin tazminat talebini reddetti

H.İ’nin ailesi, MEB’e başvurarak zararlarının tazminini istedi. Taleplerinin reddedilmesi üzerine ailenin avukatı Ali Habip, H.İ’nin hakaretlere, psikolojik baskıya ve şiddete maruz kaldığı için balkondan atladığını, olayda idarenin hizmet kusurunun bulunduğunu ileri sürerek, maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

Okulda öpüşme davasında karar: Mahkeme, MEB’in tazminat ödemesine hükmetti

Hatay 1’inci İdare Mahkemesi ise oybirliği ile 8 Temmuz 2020’de örnek bir karara imza attı. Mahkeme, H.İ’ye “kalıcı sakatlık-sürekli iş göremezlik tazminatı” olarak 1 milyon 410 bin TL, anne ve babasına da bakım gideri olarak 109 bin TL ödenmesine hükmetti.


Mahkeme ayrıca H.İ ve ailesine de toplamda 210 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Toplam tazminat tutarı 1 milyon 700 bin TL’yi buldu.

Uzaktan eğitim araştırması: Yoksul için eğitime erişim lüks haline geldi!


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 19 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. Ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.