Din öğretimi için bu yılın ilk yarısında 5 milyar lira harcandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mali Durum ve Beklentiler Raporu’na göre, din öğretimi için bu yılın ilk yarısında harcanan tutar 5 milyar TL’ye ulaştı!

din öğretimi

Din Öğretimi için bu yılın ilk yarısında harcanan tutar 5 milyar TL’ye ulaştı. İmam hatipler için bu yılın Ocak-Haziran döneminde 2019’un aynı dönemine oranla 450 milyon TL daha fazla para harcandı.

MEB raporu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2020 yılının ilk altı ayındaki harcamalarının ve ikinci altı aya ilişkin öngörülerinin yer aldığı Mali Durum ve Beklentiler Raporu yayımlandı.


Rapora göre; MEB, 125,3 milyar TL’lik başlangıç ödeneğinin 61,6 milyar TL’sinin yılın ilk yarısında tüketti. Bakanlığın altı ayda yaptığı 61,6 milyar TL’lik harcamanın 46,2 milyar TL’sini ise personel giderleri oluşturdu. Personel giderlerinin toplam harcamaya oranı yüzde 75 oldu.

Eğitim yatırımlarının büyük bölümünün aktarıldığı imam hatip okulları için kesenin ağzı bu yılın ilk altı ayında da açıldı.

Rapora göre, din öğretimi okulları için ayrılan 9,7 milyar TL’nin 4,9 milyar TL’si Ocak-Haziran döneminde tüketildi.

2020 yılı için ayrılan 114,8 milyon TL’lik ödenek ile kendi rekorunu kıran Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün altı ayda harcadığı para kayıtlara, 60,2 milyon TL olarak kaydedildi.


Birgün‘ün aktardığı habere göre Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün yılın ilk altı aylık diliminde harcadığı para, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün harcadığı paranın üzerine çıktı.

Arapça öğretim programlarının geliştirilmesi

Bütçeden en çok payı alan genel müdürlüklerin arasında bulunan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün bu dönemde yaptığı faaliyetlerin bazıları şöyle sıralandı:

• 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında imam hatip liselerindeki haftalık ders çizelgelerinin genel ortaöğretimdeki esnek, modüler yapıyla uyumlu hâle getirilmesi için çalışmalar sürdürülmektedir.

• Arapça öğretim programları ve materyallerinin yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak çalışmalar yapılması planlanmıştır.

• Okul tanıtım faaliyetlerinin verimli ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için dijital materyaller geliştirilmiş, ilgili materyaller okul müdürlükleriyle paylaşılmış ve tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilme süreci takip edilmiştir.


• Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları için 81 il karnesi hazırlanmıştır.

EBA TV’deki “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi”


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.