Hayalet üniversiteler: Her ilde üniversite var ancak giden öğrenci yok!

Sayıştay raporlarına göre Türkiye’nin dört bir yanı ‘hayalet üniversiteler’ ile doldu. Atıl durumdaki fakültelere giden öğrenci yok. Buna rağmen öğretim görevlileri maaş almaya devam ediyor. Öğrencisi ve binası olmayan okullara 13 sekreter atamışlar!

hayalet üniversiteler

Hayalet üniversiteler: Her ilde üniversite var ancak giden öğrenci yok!

Her ilde üniversite kuruldu. Ancak öğrenci yok. Bu durum “Hayalet Üniversiteler” yarattı. Sayıştay’ın TBMM’ye sunduğu rapor atıl durumdaki üniversitelerin durumunu ortaya koydu. İşte öğrencisi olmayan üniversiteler…


• Hitit Üniversitesi: Veteriner Fakültesi’ne 14 yıldır, Sağlık Yüksekokulu’na 13, Turizm Fakültesi’ne 5 yıldır hiç öğrenci gelmedi.

• Mehmet Akif Üniversitesi: Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenci yok.

• Mehmet Akif Üniversitesi: Teknoloji ve Diş Hekimliği Fakülteleri’nde de öğrenci yok.

• Abant Üniversitesi: Teknoloji Fakültesi’nde personel 2012’den beri maaş alıyor ama öğrencileri yok.

• Sinop Üniversitesi: Fizik ve Kimya Bölümü’nde öğrenci yok.

• Kocaeli Üniversitesi: Ulaştırma Yüksekokulu’nun öğrencisi bulunmadığı için eğitim yapılamıyor.

• Mimar Sinan Üniversitesi: Kültür Varlıkları Bölümü de öğrencisi olmadığı için eğitim veremiyor.

• Sinop Üniversitesi: Öğrenci yetersizliğinden dolayı Fen-Edebiyat, Kimya ve Fizik, Mühendislik ve Mimarlık Bölümleri’nde eğitim verilmiyor.

Öğrencisi ve binası olmayan okullara 13 sekreter atamışlar!

Sayıştay’ın Ordu Üniversitesi 2019 yılı denetim raporu üniversitedeki kadrolaşmanın vardığı boyutu ortaya çıkardı.

Henüz faaliyete geçmemiş olan öğrencisi ve binası dahi bulunmayan Gölköy ve Aybastı Meslek Yüksekokulları’na 13 sekreter atandığı belirlendi.

Sekreter olarak atanan kişilerin, kısa süre sonra şube müdürü yapıldığı tespit edildi.


Öte yandan Sayıştay, olmayan okula sekreter olarak atanan kişilerin sınavsız bir şekilde şube müdürü olma hakkını elde ettiğine işaret etti. (Sözcü)

Trendyol Paylaş Kazan indirimi: 200 TL cüzdan kuponu nasıl kazanılır?


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.