Davutoğlu: Albayrak’ın istifa metni ilkokul düzeyinde Türkçe ile yazılmış

Ahmet Davutoğlu: Berat Albayrak’ın istifa metnini görünce gerçek olduğuna inanamadım, ilkokul düzeyinde bir Türkçe ile yazılmış. Bu Türkçe ile bırakın bakanlık idare etmeyi, herhangi küçük bir kurum bile yönetilemez.

davutoğlu berat albayrak istifa

Davutoğlu: Albayrak’ın istifa metni ilkokul düzeyinde Türkçe ile yazılmış

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın sosyal medya hesabından yaptığı istifa açıklamasını değerlendirdi.


“Başkanlık Sistemi, bakan ile Cumhurbaşkanlığı arasında istifa restleşmesine dönüştü!”

Bakan Berat Albayrak’ın istifasının yaşandığı gecenin devlet teamülleri, demokrasi ve basın özgürlüğü açısından yüz karası bir gece olduğunu belirten Davutoğlu şöyle konuştu:

• Ülkemizdeki ekonomik krizlerin arkasında bir yönetim krizi olduğunu hep söyledik. Bir bakan kamuoyunun önünde değil, sosyal medyadan her türlü dedikoduya açık şekilde istifasını açıklamıştır. Aradan 12 saati geçen bir süre olmasına rağmen resmî makamlardan ne tekzip ne de teyit gelmiştir.

• Dün gece yaşananlardan demokrasi, devlet teamülleri ve basın özgürlüğü açısından hicap duyuyorum. İstifa onurlu bir makamdır ve bu tür istifalar devlet yapımızı sarsıyor. Dün gece uykularımız ikinci kez kaçtı.

• Birincisi ABD seçimlerini kaybeden Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik gönderdiği ‘ahmaklık etme’ mektubu, ikincisi de dün gecedir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bakanlar ile cumhurbaşkanlığı arasında bir istifa restleşmesine dönüşmüştür. Bundan birkaç ay önce başka bir bakan da istifa etmiş, kabul görmemiştir.


• Türkiye ne aşiret ne de kabile devletidir. Ankara’da siyasi güç çatışmaları içinde herkes, kendi gücünü maksimize edebilmek için var olan Anayasaya kendi mührünü vurmaya çalışmıştır. Bu da Anayasa’da sistem problemini Anayasa’nın temel ilkeleri probleminin daha önüne geçmesine yol açmıştır.

“Ana mecra kanallar bu olayı yok gördü!”

Bakan Albayrak’ın istifasının sistemi tıkadığına dikkat çeken Davutoğlu, şunları söyledi:

• Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı istifa ediyor, birkaçı hariç hiçbir medya oranı bu istifayı görmedi. Basın, basın olduğunu iddia ediyorsa artık hangi baskıyla karşı karşıya kalacaklarından bağımsız olarak görevlerini yapsınlar.

• Ana mecra kanallar bu olayı yok gördü. Bütün dünya basını bundan bahsederken basınımız sessizse artık iki elinizi başınızın arasına alın. Türkiye Cumhuriyeti’nde bakanlık makamına gelmiş birisinin böyle kötü bir Türkçe kullanmasına inanamadım. Türkiye’de bakanlık görevine gelen bir kişinin ilkokul düzeyinde bir Türkçe kullanamaz dedim.


• Bu Türkçe ile bırakın bakanlık idare etmeyi herhangi küçük bir kurum bile yönetilemez. Türkiye Cumhuriyeti kimsenin şahsi mülkü değildir. Hiçbir ailenin de iç ilişkilerine de kaderine bağlayamaz. Onlar bilmiyorsa biz Gelecek Partisi olarak onlara adım adım onlara öğretmeye, halka da göstermeye devam edeceğiz.

CHP: Ülke ekonomik buhranda, Berat Albayrak istifa etti mi saatlerdir belli değil


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.